Gündem Bugün hava nasıl olacak? 23 Mart Cumartesi hava durumu...

Bugün hava nasıl olacak? 23 Mart Cumartesi hava durumu...

22.03.2019 - 21:59 | Son Güncellenme:

Hafta sonunun gelişiyle birlikte vatandaşlar, bugün hava nasıl olacak sorusuna cevap aramaya başladı. Baharın da gelişiyle birlikte dışarıda plan yapmak isteyen vatandaşlar, Meteoroloji'nin Cumartesi günü tahminini merakla bekliyor. Güneşli başlayan hafta yağmur ve soğuk bir şekilde sona ererken hafta sonu yine sıcaklıklar yükselişe geçecek gibi görünüyor. İşte 23 Mart cumartesi günü yurtta hava durumu!

Bugün hava nasıl olacak 23 Mart Cumartesi hava durumu...

Geçtiğimiz haftaki güneşli günleri takip eden yağışlı hava sonrası vatandaşlar, bu hafta sonu havanın nasıl olacağını öğrenmek istiyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün yayınladığı tahminlere göre, Cumartesi günü sıcaklıklar biraz da olsa artıyor. Hafta sonu planları yapacaklar için detaylar haberimizde...

Haberin Devamı

METEOROLOJİK GÖRÜNÜM

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Batı Karadeniz, Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu’nun güneydoğusu, Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile Sakarya, Çankırı ve Ş. Urfa çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Batı Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Van, Bitlis ve Hakkari çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde doğu kesimlerde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

HAVA SICAKLIĞI

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR: Ülkemiz genelinde kuzey ve kuzeydoğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, bu akşam saatlerinde Marmara'nın güneybatısı ile Kuzey Ege kıyılarında yer yer kuvvetli (30-50 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

İSTANBUL 5°C, 15°C Parçalı bulutlu

İZMİR 10°C, 20°C Parçalı ve az bulutlu

ANKARA 0°C, 12°C Parçalı bulutlu