Haberler Bugün Ne Pişirsem Bugün ne pişirsem: 9 Şubat Bugün ne pişirsem: 9 Şubat Bugün ne pişiremde günün menüsü: Ezogelin çorbası, patates yemeği, şehriye pilavı ve hurma tatlısı. 1 Ezogelin çorbası malzemeleri: 2 çay bardağı kırmızı mercimek 2 kaşık pirinç 2 tatlı kaşığı bulgur 1 soğan 1 tatlı kaşığı biber salçası 1 kaşık tereyağı 6 bardak sıcak su 1 tatlı kaşığı nane 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı pulbiber Ezogelin çorbası yapılışı: Sıcak suyu kaynatın. Yıkayıp süzdüğünüz mercimek, pirinç ve bulguru tencereye alın. Tuzunu ekleyin. Mercimekler yumuşayana kadar pişirin. Küp küp doğradığınız soğanı tereyağında kavurun, biber salçasını da ekleyip kavurmaya devam edin. Çorbanın üzerine boşaltıp hızlı hızlı karıştırın. 2 Patates yemeği malzemeleri: 5 patates 1 soğan 1 diş sarımsak 400 gram kuşbaşı eti 4 kaşık sıvıyağ 1 tatlı kaşığı domates salçası 1/2 tatlı kaşığı biber salçası 1,5 bardak sıcak su 1 çay kaşığı tuz 1/2 çay kaşığı karabiber Patates yemeği yapılışı: Patatesleri soyup doğrayın. Etleri sıvıyağda kavurun. Yemeklik doğradığınız soğanı ve bütün sarımsağı da ekleyip kavurmaya devam edin. Salçasını ekleyin 5 dakika daha karıştırın. Patatesleri tencereye aldıktan sonra sıcak suyu ilave edin. Tuz ve karabiberi de ekleyip kısık ateşte 20-25 dakika kadar pişirin. 3 Şehriye pilavı malzemeleri: 2 bardak arpa şehriye 2 kaşık tereyağı 2 kaşık sıvıyağ 3 bardak sıcak su Tuz Tavuk bulyon Şehriye pilavı yapılışı: Tereyağını eritin. Sıvıyağı da ekledikten sonra şehriyeleri renk alana kadar kavurun. Sıcak suyu ve bulyonu ilave edin. Tuzunu da ekleyip kapağını kapattıktan sonra suyunu çekene kadar pişirin. 4 Hurma tatlısı malzemeleri: 1 yumurta 5 kaşık sıvıyağ 1 kaşık yoğurt 200 gram tereyağı 1 kabartma tozu 2,5 bardak un İç harcı için: 1 bardak iri çekilmiş ceviz 1 kaşık şeker 1/2 çay kaşığı tarçın Üzerine: 1 yumurta sarısı 1/2 bardak çekilmiş ceviz Şerbeti için: 4 bardak şeker 4 bardak su 1/2 tatlı kaşığı limon suyu Hurma tatlısı yapılışı: Şerbeti için şeker ve suyu tencereye alın. Şeker eriyene kadar karıştırıp kısık ateşte kaynamaya bırakın. 15-20 dakika kaynadıktan sonra limonu sıkıp 2-3 dakika daha kaynatın. Oda sıcaklığında tereyağı, yumurta, yoğurt ve zeytinyağını bir yoğurma kabına alın. Yavaş yavaş un ve kabartma tozu ekleyerek yoğurun. Buzdolabında 15-20 dakika beklettikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp ortasına karıştırdığınız iç harçtan koyup yuvarlayın. Yağladığınız hamur tepsisine dizip üzerlerine yumurta sarısı sürdükten sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 35-40 dkaika kadar pişirin. Sıcak tatlının üzerine soğuk şerbet döküp ceviz içiyle süsleyin. ezogelin çorbası tarifi patates yemeği tarifi şehriye pilavı tarifi hurma tatlısı tarifi