20.05.2019 09:33 | Son Güncelleme:

Burcu Özberk kimdir? Mesleği nedir?

12 Aralık 1989'da Eskişehir'de doğdu. Türk dizi ve tiyatro oyuncusu olan Burcu Özberk,Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı tiyatro bölümünden mezun oldu. Peki Burcu Özberk hangi projelerde yer aldı?

Burcu Özberk, İlk ekran deneyimini Muhteşem Yüzyıl dizisinde yaşamıştır, bu dizide canlandırdığı Huricihan Sultan karakteri ile beğeni kazanmıştır.

Güneşin Kızları dizisindeki Nazlı Yılmaz karakteri hayatının dönüm noktası olmuştur. Erdal Beşikçioğlu'nun Tatbikat Sahnesi'nde Marquis de Sade Quills ve Woyzeck Masalı oyunlarda rol almıştır. TRT1'de yayınlanan Aslan Ailem dizisinde de rol almıştır.

Rol aldığı bazı oyunlar

Aşk Aptalı : Sam Shepard - Tatbikat Sahnesi
Marquis de Sade Quills : Doug Wright - Tatbikat Sahnesi
Woyzeck Masalı : Georg Büchner - Tatbikat Sahnesi
Küçük Burjuvalar : Maksim Gorki
Ayyar Hamza : Direktör Ali Bey
Macbeth Abla
Kuş Bakışı Kabare
Kırmızı Başlıklı Kız
Yol Arkadaşlar

Filmografi

Muhteşem Yüzyıl    2013    Huricihan Sultan  
Güneşin Kızları    2015-2016    Nazlı Yılmaz   
Şahane Damat    2016    Melike Sağlam    
Badem Şekeri    2017      
Badem Şekeri 2    2017      
Badem Şekeri 3    2017       
Aslan Ailem    2017/2018    Burcu ölgun  
Direniş Karatay    2018    Türkan  
Afili Aşk 2019

Ödülleri

2015    Türkiye Gençlik Ödülleri    En İyi Kadın Yardımcı Oyuncu    Adaylık
2016    Ayaklı Gazete TV Yıldızları Ödülleri    En İyi Gençlik Dizisi Kadın Oyuncu    Adaylık
2016    11. Makinistanbul Medya, Sanat ve Spor Ödülleri    Yılın Sosyal Medyada En Sevilen Ünlü İsmi    Kazandı
2016    11. Makinistanbul Medya, Sanat ve Spor Ödülleri    Yılın En İyi Kadın Dizi Oyuncusu    Adaylık

Bu habere ifade bırak
  • 0Mutluyum
  • 0Şaşkınım
  • 0Kararsızım
  • 0Kızgınım
  • 0Üzgünüm
Toplam Oy0