Gündem Burdur’a 30 yıl sonra kasımda kar yağdı

Burdur’a 30 yıl sonra kasımda kar yağdı

26.11.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye kara kışa teslim oldu... Kar yağışı nedeniyle Antalya’da ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi. Burdur halkı yıllar sonra kasım ayında karlı havayla karşılaştı

Burdur’a 30 yıl sonra kasımda  kar yağdı

Yurdun birçok bölgesinde kar yağışı etkisini hissettirdi. Antalya’nın Akseki ilçesi ile Konya’nın Seydişehir ve Ahırlı ilçesinde eğitime ara verildi. Karaman’ı Mersin’e bağlayan Sertavul Geçidi tipi nedeniyle ulaşıma kapandı.
* Antalya’nın Akseki ilçesinde etkili olan yoğun kar yağışı nedeniyle Akseki-Seydişehir Karayolu trafiğe kapandı. İlçe merkezinde kar kalınlığı 30 santimetreyi geçerken, trafik ekipleri ilçenin bazı bölgelerinde zincir takmış araçların geçmesine bile müsaade etmedi. İlçede ilk ve orta dereceli okullar tatil edildi.

Seferler iptal edildi
* Marmara Denizi’nde dün sabahın erken saatlerinden itibaren etkili olan fırtına nedeniyle Bandırma-İstanbul arası deniz otobüsü ve deniz uçağı seferleri iptal edildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre saatteki hızı 75 kilometreye kadar ulaşan rüzgar nedeniyle Bandırma’da küçük balıkçı tekneleri denize açılamadı.
* Bolu Dağı’nda önceki gece başlayan sağanak yerini dün sabah saatlerinde kar yağışına bıraktı. Yağışlar özellikle Seymenler, Karanlıkdere ve Bakacak mevkiinde etkili oldu.
* Erzurum’da Palandöken ve Konaklı Kayak Merkezi’nde 11 santimetreye ulaşan kar kalınlığı, Kop Dağı’nda sekiz santimetre olarak ölçüldü. Kars’ın Sarıkamış ilçesinde bina çatılarında buz sarkıtları oluştu. Kar kalınlığı kent merkezinde 15, Cıbıltepe Kayak Merkezi’nde 25 santimetre olarak ölçüldü.

‘Kar berekettir’
* Konya Milli Eğitim Müdürlüğü’nden alınan bilgiye göre, etkili kar yağışı nedeniyle Seydişehir ve Ahırlı içesi ile merkeze bağlı Tepekent Mahallesi’nde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime dün ara verildi. Konya-Beyşehir karayolu Kent Ormanları Mevkii’nde yolcu taşıyan Ali Özkaral (50) yönetimindeki midibüs, rampadan indiği sırada kayganlaşan yolda kontrolden çıktı. Kazada, midibüs sürücüsü ile 19 yolcu yaralandı.
* Burdur’a 30 yıl aradan sonra kasım ayında kar yağdı. Güne kar yağışıyla uyandıkları için mutlu olduklarını dile getiren Barbaros Erengül isimli vatandaş, “Uzun yıllar sonra kasım ayında kar gördük. Kar berekettir” diye konuştu.