Gündem Peş peşe operasyon haberleri! Çok sayıda gözaltı var

Peş peşe operasyon haberleri! Çok sayıda gözaltı var

06.02.2019 - 09:15 | Son Güncellenme:

Bursa'da, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) hücre evlerine yönelik operasyonda, 7'si asker ve emniyet personeline "mahrem imamlık"  yaptığı belirlenen 17 şüpheli gözaltına alındı. Osmaniye merkezli 9 ilde ve Kayseri'de düzenlenen FETÖ operasyonlarında da çok sayıda şüphelinin gözaltına alındığı bildirildi.

Peş peşe operasyon haberleri Çok sayıda gözaltı var

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, FETÖ'nün "gaybubet evi" olarak adlandırılan 10 hücre evine operasyon düzenledi.

Haberin Devamı

Operasyonda yakalanan 17 şüphelinin, örgütün gizli haberleşme programı "ByLock" kullandığı tespit edildi.

Ayrıca zanlılardan 4'ünün farklı illerde FETÖ'nün sözde "bölge sorumlusu" olduğu, 6'sının askeri personele, birinin ise emniyet personeline "mahrem imamlık" yaptığı belirlendi.

Kapı çerçevesi arkasına saklanmış çok sayıda telefon hattı ele geçirilen operasyonda, dijital materyaller, FETÖ elebaşına ait kitaplar, 10 bin lira, bin 200 avro, 4 bin 235 dolar, çok sayıda altın ve 10 senet de bulundu.

Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

OSMANİYE MERKEZLİ 9 İLDE FETÖ OPERASYONU: 11 GÖZALTI

Osmaniye merkezli 9 ilde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik operasyonda 11 zanlı gözaltına alındı.

Haberin Devamı

Alınan bilgiye göre, Osmaniye Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında öğrencilerin örgüte kazandırılmasında aktif rol oynayan, çoğunluğu FETÖ/PDY'ye ait dershanelerde öğretmenlik yapmış şüphelilere yönelik Osmaniye, Kahramanmaraş, Gaziantep, Şanlıurfa, Mardin, Sivas, Elazığ, Gümüşhane ve Adıyaman'da belirlenen adreslere operasyon düzenlendi.

Operasyonda aralarında Gümüşhane'de görevli astsubay ile Adıyaman'da görevli polis memurunun da bulunduğu 11 şüpheli gözaltına alındı.

Zanlılar, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

KAYSERİ'DE 4 ZANLI YAKALANDI

Kayseri'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) soruşturması kapsamında 4 zanlı yakalandı.

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma çerçevesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, FETÖ/PDY üyelerine ve örgütle irtibatlı şirketlere para transferi yaptığı öne sürülen bilgisayar yazılım şirketi sahipleri E.O. ve İ.A. ile örgütle bağlantılı oldukları iddia edilen B.S. ve S.A'yı gözaltına aldı.

Şüphelilerin emniyetteki işlemleri sürüyor.

Yazarlar