Ekonomi Bursa’ya yeni marka

Bursa’ya yeni marka

27.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sur Yapı’nın 650 milyon dolarlık Marka projesinin alışveriş merkezi 1 Haziran’da Bursa Nilüfer’de açılıyor. Rezidans teslimleri ağustosta başlıyor

Bursa’ya yeni marka

Sur Yapı’nın 650 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirdiği Marka projesinin alışveriş merkezi, 1 Haziran’da Bursa Nilüfer’de ziyaretçileriyle buluşacak.

Haberin Devamı

Sur Yapı Marka AVM’nin tanıtımı dolayısıyla düzenlenen toplantıda konuşan Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Altan Elmas, 650 milyon dolar değerindeki Marka Rezidans ve AVM projesinde sona yaklaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti.

Elmas, 2015 başında Bursa’nın en kıymetli bölgelerinden birinde, Nilüfer’de, güçlü bir lokasyonda projenin yapımına başladıklarını hatırlatarak, şunları kaydetti:

“Marka Rezidans ve AVM, kısa zamanda hem Bursalılar hem çevre illerde yaşayanlar hem de yabancı yatırımcılar tarafından yoğun ilgi gördü. Bunun üzerine Bursa’ya olan inancımız ve güvenimizle yatırımımızı büyütme kararı aldık. şimdi ise Türkiye’nin en seçkin ve prestijli karma kullanımlı projelerinden biri olan Sur Yapı Marka Alışveriş Merkezi’nin kapılarını açmaya hazırlanıyoruz.”

Haberin Devamı

‘Çekim merkezi olur’

Sur Yapı’nın Ekart Gayrimenkul ortaklığı ile inşa ettiği Sur Yapı Marka AVM, 75 bin metrekare kiralanabilir alanda ulusal ve uluslararası markalara ev sahipliği yapacak. 250 mağaza ile faaliyet gösterecek olan alışveriş merkezinde, 35 kafe ve restoran bulunuyor. Uludağ manzaralı 373 rezidans dairesinin inşaat ve satışı ise devam ediyor.

Sur Yapı Marka’nın sadece Bursalılar için değil, çevre illerin sakinleri ile Körfez ülkeleri vatandaşları için de önemli bir çekim noktası olacağını belirten Elmas, “Marka Rezidans ve AVM bizim için çok büyük önem arz ediyor. Çünkü bu proje Bursa’daki mihenk taşımız. Bursa’dan yatırım için oldukça yoğun talep alıyoruz” dedi. Elmas, ağustos ayında gerçekleştirecekleri rezidans teslimlerinden sonra yeni yatırımları gündeme alacaklarını bildirdi.

1 milyon m2 hedefliyor

Altan Elmas, Sur Yapı olarak bugüne kadar konut projeleri, AVM’ler, taahhüt işleri ve enerji santrallerinden oluşan 127 projeyi hayata geçirdiklerini, Bursa’daki Marka yatırımıyla beraber toplam ticari portföylerinin 550 bin metrekare olacağını kaydetti. Gelecek dönemde inşaatı başlayacak projelerle birlikte yaklaşık 185 bin metrekare daha ilave yatırım gerçekleştireceklerini ifade eden Elmas, “Böylelikle 735 bin metrekarelik ticari portföy oluşturacağız. Bu anlamda Türkiye’nin AVM ve ticari gayrimenkul yatırımcıları anlamında önemli oyuncularından biri olarak ciddi bir portföy oluşturacağız. Bu rakamlara Antalya projemizi de dahil edersek önümüzdeki birkaç yıl içerisinde 1 milyon metrekareye yakın ticari portföy oluşmuş olur” diye konuştu.