Gündem Burun estetiğinde 3D Mask dönemi

Burun estetiğinde 3D Mask dönemi

24.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Burun ameliyatları öncesi nasıl bir görünüme sahip olacakları endişesine kapılan hastaların imdadına 3D Mask yöntemi yetişti. Lazer tarayıcıyla çıkarılan 3 boyutlu maske, hastalara burunlarını inceleme imkânı sunuyor

Burun estetiğinde 3D Mask dönemi

Burun, yüzün görünümünü en çok etkileyen organların başında geliyor. Burnunda estetik sorunu olan ve ameliyatı düşünenlerin en büyük endişesi ameliyat sonrası nasıl bir görünüme sahip olacakları. 3D Mask teknolojisi bu endişeyi ortadan kaldırmış durumda. Hasta bu sayede operasyona girmeden önce nasıl bir buruna sahip olabileceğini görebiliyor, hatta hazırlanan 3D masklar aracılığı ile yeni burnunu ameliyat öncesi inceleyebiliyor.

Haberin Devamı

3D Mask teknolojisi, katman katman değişik malzemelerden üç boyutlu yapıyı ortaya çıkarıyor. Hastanın önce yüzü taranıyor. Sonra üç boyutlu bir imaj çıkartılıyor. Bu imaj, farklı üç boyutlu heykelcilik programlarında işleniyor. Bu programlardan alınan çıktılar, ameliyat sonrası imajı olarak kullanılıyor. Ameliyat öncesi ve sonrası imajları yükleniyor. 10-15 saat içinde maskeler hazırlanmış oluyor ve maskeler hastanın beğenisine sunuluyor.

Burun estetiğinde 3D Mask dönemi

8 saat içinde hazır

Maskelerle her şeyin ameliyat sonrası hastanın istediği gibi olduğunu belirten, Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Ali Murat Akkuş, 3D Mask tekniğini şöyle anlattı: “Daha önceden hastalara ameliyat öncesi photoshop veya 3D programlarla burun tasarımı yapılıyordu, bilgisayar ortamında yaptığınız tasarım 3 boyutlu olsa da biz bunu ekranda 2 boyut olarak görüyoruz. Aslında hasta ile görüşme sırasında biz cerrahların kafasında o yüze uygun burun şekilleniyor. Fakat bunu hastaya bilgisayar ortamında photoshopla veya 3D programlarla göstermek gerçekçi olmuyordu. Artık başvuran hastanın yüz bölümü 3D lazer tarayıcı ile bilgisayar ortamına kopyalanabiliyor. Hastanın bunun için 10-15 saniye kadar sabit durması gerekiyor. Sonrasında asıl iş bunu bire bir şekilde 3D Mask çıkarmak. 3D Mask çıkması 7-8 saatlik bir süre gerektiriyor. Balmumu benzeri özel bir maddeye dönüştürülerek maske elde ediliyor. Hastanın şekillendirilebilir heykeli üzerinde; yüzün oranları, burnun olması gereken büyüklüğü, burnun deri kalınlığı, kıkırdak yapısı, kemik yapısı hesaba katılarak yeni bir burun tasarlanıyor. Burnunun özelliklerini, neden bu şekilde tasarlandığı hastaya anlatılıyor. Burnun doğal görünmesini sağlayacak olan poligonlar hasta ile beraber inceleniyor. Hastaya kendi burnundan yapılabilecekleri ve yapılamayacakları anlatılıyor.”