Gündem Butona basıp yardım istemiş

Butona basıp yardım istemiş

02.04.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Adliyedeki odasında rehin alınan ve operasyon sonrası şehit olan İstanbul Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz’ın, rehin alınır alınmaz panik butonuna basarak, yardım talebinde bulunduğu öğrenildi.

Butona basıp yardım istemiş


Yanlarındaki silahla Cumhuriyet Savcısı Kiraz’ın odasına çıkan iki DHKP-C’li, savcıyı etkisiz hale getirip odanın kapısını arkadan kilitledi. Bu sırada Savcı Kiraz, panik butonuna basarak, yardım talebinde bulundu. Güvenlik görevlileri kapının kilitli olması nedeniyle odaya giremedi. Operasyonun sonunda Cumhuriyet Savcısı Kiraz’ın hastaneye kaldırılmasının ardından emniyet güçleri, odada incelemelerde bulundu. Bomba bulunma iddialarını dikkate alan polis, odadaki çantayı fünyeyle patlattı. Yapılan incelemede çantada bomba olmadığı belirlendi. Olay yeri inceleme ekipleri oda ve çevresinde uzun süre inceleme yaptı.

‘Cübbe kolundaydı’
Kamera kayıtlarını izlediğini belirten Yargıçlar Sendikası İstanbul Temsilcisi hakim Nuh Hüseyin Köse ise, iki eylemciden birinin takım elbise, diğerinin ise sivil-normal kıyafetle adliyeye girdiğini söyledi. Köse, görüntülerdeki kişilerden birinin kolunda cübbe olduğunu ve sahte kimlik gösterildiğini de kaydederek, avukatları hedef göstermenin haksızlık olduğunu, olayda ciddi bir güvenlik zaafiyeti yaşandığını vurguladı.

Yazarlar