Gündem Büyük ödül Koca Dünya’ya

Büyük ödül Koca Dünya’ya

25.09.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

23’üncüsü düzenlenen Adana Uluslararası Film Festivali’nde ödüller sahiplerini buldu. ‘En İyi Film Ödülü’nü ‘Koca Dünya’ filmi alırken, Tarık Akan En İyi Erkek Oyuncu Ödülü ise Menderes Samancılar’a verildi

Büyük ödül Koca Dünya’ya

Bu yıl adındaki ‘Altın Koza’ ibaresi çıkarılan Adana Uluslararası Film Festivali’nin büyük ödül töreni dün akşam, Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezi’nde düzenlendi. Adana Valisi Mahmut Demirtaş, Büyükşehir Belediye Başkanı MHP’li Hüseyin Sözlü, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürü Enver Arslan, çok sayıda ünlü oyuncu ve sinemacının ilgi gösterdiği törende, kırbızı halıda yürüyen özellikle kadın konuklar şıklıklarıyla öne çıktı.
Gecenin sunuculuğunu Ceyda Düvenci ve Cem Davran yaparken, ünlü sanatçı Zuhal Olcay sevilen şarkılarını seslendirdi. Törende Cem Yılmaz, Demet Akbağ, Yetkin Dikinciler, Tuba Büyüküstün, Menderes Samancılar ve Yüksel Aksu gibi isimler büyük ilgi gördü. Törenin yapıldığı salonda, yapım ve canlı yayın ekibi havadan görüntü almak için insansız hava aracı ‘Drone’ kullandı. Cem Yılmaz’ın esprileriyle katılımcıları güldürdüğü törende ilk olarak Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması ve Akdeniz Ülkeleri Film Yarışması’nda başarı gösteren film ve ekiplerine ödülleri verildi.
12 film yarıştı
Sinema ve sanat dünyasının önemli isimlerinin yer aldığı ve 12 filmin yarıştığı Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nın jüri başkanlığını ünlü yönetmen ve senaryo yazarı Tayfun Pirselimoğlu yaptı. Jüride ayrıca yönetmen Emin Alper, görüntü yönetmeni Türksoy Gölebeyi ve oyuncular Hatice Aslan ile Muhammet Uzuner görev yaptı. Jürinin değerlendirmeleri sonucunda ‘En İyi Film Ödülü’ , Reha Erdem’in yönettiği ‘Koca Dünya’ isimli filmin oldu.
Bu yıl yaşamını yitiren Tarık Akan’a adanan Tarık Akan En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nü Menderes Samancılar alırken, Türkan Şoray En İyi Kadın Oyuncu Ödülü de Gizem Erdem’in oldu. l DHA

Ödül alanlar

SİYAD En İyi Film Ödülü: Babamın Kanatları (Kıvanç Sezer)
En İyi Yönetmen Ödülü: Reha Erdem (Koca Dünya)
En İyi Film Ödülü: Koca Dünya (Reha Erdem)
Umut Veren Genç Erkek Oyuncu: Ilgaz Kocatürk (Tarla)
Türkan Şoray Umut Veren Genç Kadın Oyuncu: Ecem Uzun (Koca Dünya)
Tarık Akan En İyi Erkek Oyuncu: Menderes Samancılar (Babamın Kanatları)
En İyi Kadın Oyuncu: Gizem Erdem (Rüya)
Jüri Özel Ödülü: Tarla (Cemil Ağacıkoğlu)
En İyi Senaryo: Mehmet Can Mertoğlu (Albüm)
Adana İzleyici Ödülü: Yüksel Aksu (İftarlık Gazoz)
En İyi Yönetmen Ödülü: Mehmet Can Mertoğlu (Albüm)
Yılmaz Güney Ödülü: Babamın Kanatları