Hakkari Büyük Önder Atatürk'ü Anıyoruz

Büyük Önder Atatürk'ü Anıyoruz

10.11.2017 - 13:13 | Son Güncellenme:

.

Büyük Önder Atatürkü Anıyoruz

HAKKARİ (AA) - Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 79'uncu yılında Hakkari'nin Yüksekova, Şemdinli ve Çukurca ilçelerinde düzenlenen törenlerle anıldı.

Haberin Devamı

10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası dolayısıyla tören düzenlendi.

Yüksekova'da, Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başlayan törende, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Selahaddin Eyyubi Kültür Merkezi'nde devam eden programda, günün anlam ve öneminin belirtildiği konuşmalar yapıldı, öğretmen ve öğrenciler tarafından hazırlanan yazı ve şiirler okundu.

Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatını anlatan kısa film gösterisinin ardından program, müzik dinletisiyle son buldu.

Programa, Yüksekova Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mahmut Kaşıkçı, Yüksekova Cumhuriyet Başsavcısı Özkan Gürdoğan, Garnizon Komutanı Piyade Kıdemli Albay Dündar Şahin Güngör, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ahmet Kurdoğlu, siyasi parti temsilcileri, kurum amirleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Haberin Devamı

- Şemdinli

Şemdinli ilçesindeki anma töreninde İlçe Jandarma Komutanlığı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasının ardından, saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı okundu.

Yavuz Sultan Selim İlkokulu'nun toplantı salonunda devam eden programda günün anlam ve önemini belirten konuşma yapıldı.

Program, öğrenci ve öğretmenlerin hazırladığı şiir ve yazıların okunmasının ardından, müzik dinletisiyle son buldu.

Programa, Şemdinli Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Muhammet Fuat Türkman, Şemdinli 34'üncü Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Erdoğan Baykal, İlçe Cumhuriyet Başsavcısı Serkan Çelbek, kurum amirleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

- Çukurca

Çukurca ilçesindeki törende, Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenkler sunuldu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Ardından program, Şehit Bilal Soybilgiç Ortaokulu'nun Ahmed-i Hani Çok Amaçlı konferans salonunda devam etti.

Günün anlam ve öneminin belirtildiği konuşmanın ardından şiirler okunarak, Mustafa Kemal Atatürk'ün hayatını anlatan sinevizyon gösterimi sunuldu.

10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü ve Atatürk Haftası dolayısıyla düzenlenen şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyelerin verilmesiyle sona eren programa, Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Temel Ayca, 2. Hudut Tugay Komutanı Tuğgeneral Bahtiyar Ersay, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Uğur Abacı, İlçe Emniyet Müdürü Oktay Kapsız, kurum amirleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.