Ege Büyükelçiler, Folkart’ı gezdi

Büyükelçiler, Folkart’ı gezdi

25.10.2017 - 04:04 | Son Güncellenme:

Ankara’da görev yapan çeşitli ülkelerin büyükelçi ve eşlerinin İzmir’e Sanat Yolculuğu’ndaki adresleri Folkart Gallery oldu. 15 kişilik heyet, ‘Dizelerin Renkleri’ ve ‘Varlığın Yeniden İnşası’ sergilerini gezdi

Büyükelçiler, Folkart’ı gezdi

Dünyaca ünlü Meksikalı heykeltıraş Jorge Marin’in ‘Varlığın Yeniden İnşası’ ve ‘Dizelerin Renkleri’ adlı iki sergi ile yeni sanat sezonunu açan Folkart Gallery, uluslararası misafirlere ev sahipliği yapmaya devam ediyor. ‘İzmir’e Sanat Yolculuğu’ ismi ile düzenlenen gezide; Macaristan Büyükelçisi Gabor Kiss ve Dora Kiss-Henezi, Çek Cumhuriyeti Pavel Kafka ve eşi Lucie Kafkova, Malta Büyükelçisi Carmel Vasallo ve eşi Maryanne Vassallo, Brezilya Büyükelçisi eşi Diva Gradilone, Letonya Büyükelçisi eşi Anta Spunde, Romanya Büyükelçisi Eşi Lavinia Ochea, Litvanya Büyükelçisi eşi Imsre Sabaliunas Bruzgiene yer aldı. Büyükelçi ve eşlerini İzmir’deki fahri konsoloslar yalnız bırakmadı. Çek Cumhuriyeti İzmir Fahri Konsolosu Ethem Özsoy, Macaristan İzmir Fahri Konsolosu Christopher Dologh heyete eşlik eden isimler arasındaydı.

Haberin Devamı

Yalnız bırakmadılar

Sergi ziyaretlerinde heyete Folkart Gallery Koordinatörü Fahri Özdemir, ev sahipliği yaptı. Büyükelçi ve eşleri ilk Türk edebiyatının önde gelen şairleri tarafından kaleme alınan şiirlerin farklı disiplindeki sanatçılar tarafından yorumlandığı eserlerden oluşan ‘Dizelerin Renkleri’ sergisini gezdi.

Heyet, ardından Folkart Çarşı’da yer alan dünyaca ünlü Meksikalı heykeltıraş Jorge Marin’in ‘Varlığın Yeniden İnşası’ adlı heykel sergisini gezdi, bilgi aldı.

Yazarlar