Ege Büyükşehir’den rekor kredi

Büyükşehir’den rekor kredi

13.03.2017 - 05:19 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediyesi 7.2 kilometrelik F.Altay-Narlıdere İstihkam Okulu metro hattı projesi için 841 milyon 873 bin TL kredi kullanacak. Bu kredi, son dönemin en yükseği olacak

Büyükşehir’den rekor kredi

İzmir metrosunun mevcut 19 kilometre uzunluğundaki hattı 7.2 kilometrelik F. Altay- Narlıdere İstiham Okulu hattıyla 26 kilometreye çıkacak. Güzergah üzerindeki günlük yaşamı etkilememesi için ‘derin tünel’ yöntemiyle yapılacak metro hattı projesini Haziran 2016’da tamamlayan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ulaştırma Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü’nden de onay aldı.

Kocaoğlu’na yetki

Yüksek Planlama Kurulu’nun 2017 yılı yatırım programına almasıyla da projenin önü açıldı. Büyükşehir proje için, mart ayında finansmanla ilgili önemli bir adım atacak. Büyükşehir Meclisi mart ayı gündeminde, 841 milyon 873 bin TL nakdi kredi sağlanması ve borçlanmanın yapılması için Başkan Aziz Kocaoğlu’na yetki verilecek.

Düşük faizli

Kocaoğlu, bu yetkiyle kredi geri ödeme koşullarının belirlenmesi, kredi ile ilgili her türlü yazışmalarda münferiden işlem de
yapacak. Meclis’in yetki vermesiyle, kredi için finans kuruluşlarıyla anlaşılacak.

İzmir Büyükşehir Belediyesi son dönemde kedibilite notunun yüksek olması nedeniyle önemli yatırımları için düşük faizli dış krediler aldı. Körfez’de çalışmaya başlayan yeni yolcu gemileri için 110.8 milyon euro, Konak ve Karşıyaka tramvay hatları için 165 milyon euro kredi desteği alan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin F. Altay-Narlıdere İstihkam metro projesi için alacağı 841 milyon 873 bin TL’lik kredi son yılların en yükseği olacak.

Haberin Devamı

Proje, revize edildi

F.Altay-Narlıdere İstihkam metro hattı revize edildi; günlük yaşamın olumsuz etkilenmemesi için derin tünele dönüştürüldü. Güzergahın, Lojman ve İstihkam Okulu duraklarını kapsayan 3.3 kilometresi ise yolculuk değerlerinin düşük olması nedeniyle iptal edildi. Projede, F.Altay-Balçova-Çağdaş-DEÜ-Güzel Sanatlar-Narlıdere-Siteler-Kaymakamlık istasyonları yeralacak.

Yazarlar