Ege Büyükşehir’le tatile

Büyükşehir’le tatile

13.06.2018 - 04:33 | Son Güncellenme:

İzmir Büyükşehir Belediyesi, vatandaşlara ekonomik tatil hizmeti vermeye devam ediyor. Foça, Mordoğan ve Yassıcaada seferlerine, Ramazan Bayramı’nın ikinci günü başlanıyor

Büyükşehir’le tatile

Yaz sezonuyla birlikte rotasını dış körfeze çeviren İzmir Büyükşehir Belediyesi, bayramın ikinci günü Foça, Mordoğan ve Yassıcaada seferlerini başlatıyor.

Haberin Devamı

İZDENİZ Genel Müdürlüğü ayrıca, geçen yıl ilk defa düzenlediği Urla seferlerine de Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’ndan gerekli izinlerin alınmasının ardından başlanacağını açıkladı.

Büyükşehir Belediyesi Yassıcaada Tesisleri, bayramın ikinci gününden itibaren konuklarını ağırlayacak. 2017’de yaklaşık 12 bin kişiyi ağırlayan tesis, bu yaz da İzmirlilere ekonomik tatil hizmeti vermeye devam edecek. Seferler, pazartesi günleri dışında her gün yapılacak.

Fiyatlar belirlendi

Seferler, Karşıyaka İskelesi’nden 08.30’da, Üçkuyular İskelesi’nden 09.00’da başlıyor. Adadan dönüş saati ise 17.45. Gidiş-dönüş gemi yolculuğu ile tesise giriş ücretinin 22 lira olduğu tatilin biletleri sefer gününe kadar Karşıyaka ve Konak iskelesindeki bilet satış ofislerinden temin edilecek. Yassıcaada tatilinden 7 yaş altı çocuklar, ebeveynleri ile birlikte olmak kaydıyla ücretsiz yararlanabilecek. Cumartesi ve pazar günleri sabah 08.25’de Karşıyaka’dan kalkacak İZDENİZ gemileri, Konak İskelesi’nden de yolcu alıp önce Foça’ya, oradan Mordoğan’a geçecek. Gemiler saat 20.50 ‘de Konak, 21.05’de ise Karşıyaka İskelesi’ne yanaşacak. Büyükşehir’in gelecek cumartesi günü başlayacağı Mordoğan seferlerinin ücretleri tam 11 lira, öğretmen 9, öğrenci ise 7 lira olarak belirlendi. Foça’ya keyifli bir deniz yolculuğu yapmak isteyenler ise tam bilet için 14 lira, öğretmen için 12, öğrenci için de 10 lira ücret ödeyecek.

Haberin Devamı

Toplu ulaşımda yüzde 50 indirim

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis toplantısında kabul edilen karar doğrultusunda, toplu ulaşım araçları, Ramazan Bayramı süresince yolcularını yüzde 50 indirimli tarifeden taşıyacak. Mezarlık ziyaretleri için tahsis edilen otobüsler ise yine ücretsiz sefer yapacak. Uygulama; havaalanı, baykuş, bilet 35, personel ulaşım kartı ve yerleşke öğrenci tarifesi hariç.