Ekonomi Büyüme için ‘kamu’ ‘özel’ el ele verecek

Büyüme için ‘kamu’ ‘özel’ el ele verecek

04.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçen hafta kabul ettiği TÜSİAD heyeti, dün de Başbakan Binali Yıldırım’ı ziyaret etti. TÜSİAD heyeti, ‘kamu’ ile ‘özel sektör’ işbirliğinin önemine dikkat çekti

Büyüme için ‘kamu’ ‘özel’ el ele verecek

Başbakan Binali Yıldırım, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nin (TÜSİAD) yeni yönetimini kabul etti. TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik, “Küresel ortamda Türkiye’nin, güçlü demokrasi, sürdürülebilir ekonomik büyüme ve sosyal kalkınma hedefleri açısından, kamu ve özel sektör işbirliği her zamankinden çok daha fazla önem kazanmıştır” dedi.

Haberin Devamı

Yıldırım, dün Ankara’da Erol Bilecik başkanlığındaki yeni TÜSİAD Yönetim Kurulu’nu kabul etti. Kabulde, Türk iş dünyasının, ekonomi ve yatırım ortamı, Avrupa Birliği (AB) ile ilişkiler, Gümrük Birliği, istihdam, kadınların iş yaşamına katılımı, Sanayi 4.0, sektörel politikalar, dijital dönüşüm, eğitim ve gençlik konularına ilişkin görüşlerinin Başbakana aktarıldığı ve karşılıklı görüş alışverişinde bulunulduğu kaydedildi. TÜSİAD bu konularla igili çalışmasını ve Türk iş dünyasının görüşlerini Başbakan Yıldırım’a sundu.

Değişim zamanı

TÜSİAD’dan yapılan yazılı açıklamaya göre, karşılıklı görüş alışverişinde bulunulduğu belirtilen kabul sonrasında TÜSİAD Başkanı Bilecik, “Dünyada teknoloji ve ekonomi hızlı bir değişim içerisindedir. Küresel ortamda Türkiye’nin güçlü demokrasi, sürdürülebilir ekonomik büyüme ve sosyal kalkınma hedefleri açısından kamu ve özel sektör işbirliği her zamankinden çok daha fazla önem kazanmıştır. Bu açıdan Sayın Başbakan ile verimli bir görüşme gerçekleştirdik. İş dünyası olarak, daha rekabetçi bir Türkiye adına, önümüzde ortaklaşa takip edeceğimiz yoğun bir program olduğunu görüyoruz” dedi.

Haberin Devamı

TAM KADRO ZİYARET

Başbakan Yıldırım ile görüşen TÜSİAD heyetinde; Erol Bilecik, Başkan Yardımcısı Simone Kaslowski, Başkan Yardımcısı Murat Özyeğin, TÜSİAD üyeleri Serra Akçaoğlu, Metin Akman, Batu Aksoy, Esin Güral Argat, Barış Oran, İdil Yiğitbaşı ve Bahadır Kaleağası ile Ankara Daimi Temsilcisi ve TBMM ile İlişkiler Sorumlusu Eray Akdağ yer aldı.

Yazarlar