Cadde 1,3 milyon dolar tazminat! Robert De Niro davayı kaybetti

1,3 milyon dolar tazminat! Robert De Niro davayı kaybetti

10.11.2023 - 14:38 | Son Güncellenme:

Hollywood yıldızı Robert De Niro (80), 2008-2019 yılları arasında asistanlığını yapan Graham Chase Robinson'ın (41) açtığı davayı kaybetti. New York'ta iki hafta süren duruşmalar sonunda ABD'li aktörün şirketinin, eski asistana yüklü bir tazminat ödemesine karar verildi.

1,3 milyon dolar tazminat Robert De Niro davayı kaybetti

Eski asistanı Graham Chase Robinson tarafından mobbing yapmaktan cinsiyet ayrımcılığına kadar çeşitli suçlamalarla karşı karşıya kalan ve 12 milyon dolar tazminat talep edilen Robert De Niro'nun davası sona erdi.

Haberin Devamı

Oscar ödüllü yıldız, Jürinin kararı ile kişisel olarak sorumlu bulunmasa da sahip olduğu yapım şirketi Canal Productions’ın eski asistana yaklaşık 1,3 milyon dolar tazmimat ödemesine hükmedildi.

1,3 milyon dolar tazminat Robert De Niro davayı kaybetti

"ZEHİRLİ BİR ÇALIŞMA ORTAMI!"

De Niro'nun şirketinin, Nisan 2019'da istifa eden asistanı zehirli bir çalışma ortamına maruz bırakmak ve istismardan sorumlu olduğu tespit edildi. Şirket ise 450 bin dolardan fazla havayolu milini kişisel hesabına aktarmakla suçladığı Robinson'a yönelik 6 milyon dolarlık karşı dava açmıştı. Jüri, asistana yöneltilen iddialarının yersiz olduğu kararını verdi.

1,3 milyon dolar tazminat Robert De Niro davayı kaybetti

AVUKATLARINA SARILDI

İki gün tanık kürsüsüne çıkan dünyaca ünlü aktör, son duruşmaya katılmadı. Robinson ise avukatlarına sarılarak kararı kutladı. Asistanın avukatı Brent Hannafan, müvekkilinin sonuçla ilgili şimdilik bir yorumda bulunmayacağını söyledi.

1,3 milyon dolar tazminat Robert De Niro davayı kaybetti

Haberin Devamı

"HER ŞEYİ KAYBETTİM"

Kendisini dibe vurmuş gibi hissetmesine neden olan işinden ayrıldığını ifade eden Robinson, 638 iş başvurmasına rağmen dört yıldır çalışmadığını söylemişti. Asistan, mahkemede "Kariyerimi kaybettim, finansal bağımsızlığımı kaybettim. Her şeyi kaybettim" ifadelerini kulanmıştı.