Cadde 10 milyon öğrenciye trafik ve çevre eğitimi

10 milyon öğrenciye trafik ve çevre eğitimi

17.06.2013 - 19:10 | Son Güncellenme:

Renault’nun çocuklara yol güvenliği bilinci ve trafikte güvenli davranış alışkanlıkları kazandırmak için başlattığı ‘Sokakta İlk Adımlar’ projesi, 11’inci yılında. Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar, “Türkiye’nin en uzun soluklu sosyal sorumluluk projesini gerçekleştiriyoruz. Umarım bu çalışmalarımızla kazalarda ciddi bir azalma olacak” diyor

10 milyon öğrenciye trafik ve çevre eğitimi

10 milyon öğrenciye trafik ve çevre eğitimi

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı’yla işbirliğiniz ne zaman başladı?
11 yıl oldu. Şimdi imzaladığımız yeni protokolle 2023 trafik vizyonuna uygun şekilde işbirliğine devam ediyoruz.

Trafik sorununa nasıl bir çözüm sunuyorsunuz?
Birleşmiş Milletler’in ve Dünya Sağlık Örgütü’nün araştırmalarına göre, her yıl dünyada 1 milyon 200 bin insan trafik kazasında hayatını kaybediyor. Bu sayı, ekonomik olarak gelişimini tamamlamış ülkelerde daha az, gelişmekte olan ya da az gelişmiş ülkelerde daha fazla. Neticede araştırmalar gösteriyor ki, sorunun üzerine gidip, çözüm üretmemiz gerekiyor. Biz de otomobil üreten taraf olarak, insanlarda trafik bilincini oluşturalım istedik. Çünkü kendimizi gerçekten sorumlu hissediyoruz. Tabii belli bir yaştan sonra bu bilinci oluşturmak çok daha zor. O yüzden en verimli olabileceğimiz yaş grubu, yani ilkokul öğrencilerinde karar kıldık. Ve Milli Eğitim Bakanlığı’na gidip durumu anlattık.

Haberin Devamı

Sonraki süreç nasıl gelişti?
Aldığımız onayla ‘Sokakta İlk Adımlar’ projesini başlattık. 41 il, binlerce okul ve 1 milyon 200 bin ilkokul öğrencisi... Proje kapsamında hazırladığımız güvenliği eğitim setimizden milyonlarca öğrenci ve
30 binden fazla öğretmenimiz faydalanmıştı. Şimdi proje ulusal bir göreve dönüştü. Çocuklar trafik güvenliğinin yanı sıra, çevre sorunları konusunda da bilinçlendiriliyor. Her 3 yılda yenilenecek projenin ilk adımında, 10 yılda 10 milyon öğrenciyi yol güvenliği ve çevre konusunda eğitmeyi hedef olarak benimsemiş durumdayız. Türkiye’nin en uzun soluklu sosyal sorumluluk projesini gerçekleştiriyoruz. Umarım bu çalışmalarımızla kazalarda ciddi azalma olacak.


Liseler arasında düzenlediğiniz yarışmadan bahseder misiniz?
‘Sizin Fikriniz Sizin Projeniz’ adlı uluslararası bir yarışma... Amaç, ehliyet alma yaşına iyice yaklaşmış gençlerimizin yol güvenliği ve sürdürülebilir ulaşım sorunlarını kendi sorunları olarak benimsemeleri ve bu konuda çevrelerinde, küçük de olsa, bir etki, bir iyileşme yaratmak üzere bizzat harekete geçmeleri. Onlardan trafik sorununun çözümüne yönelik bir çalışma hazırlamalarını istiyoruz. Bu yıl Füsun Yönder Anadolu Lisesi öğrencileri birincilik aldı.
Önümüzdeki günlerde Fransa’ya, projelerini sunmaya gidecekler. Bu projeyi yaygınlaştırabilirsek, yol güvenliği ve sürdürülebilir ulaşım sorununda önemli ilerlemeler sağlayabileceğimize inanıyorum. Bu hedefi öngörebilmemizi sağlayan bakanlığımıza ve projeyi başından beri destekleyen Total Oil Türkiye, Türkiye Trafik Kazalarını Önleme Derneği ve İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü’ne sizin aracılığınızla teşekkür ederim.

DONDURMA-PASTA BULUŞMASI

Haberin Devamı

Beyaz Fırın, 100 yıllık mutfağından gelen farklı lezzetleriyle yemeği şölene dönüştürmeyi vaat ediyor. Bu kez, pastalarını, profiterolunu ve makaronlarını dondurmalarla buluşturmuşlar.
Yaza özel dondurmalı pasta, dondurmalı meyve kupları, dondurmalı profiterol ve dondurmalı makaronlar alışılmışın dışında tatlar arayanları hedefliyor.
Marka, vanilyalı, çikolatalı, fıstıklı, vişne sakızlı, orman meyveli, limonlu, karamelli, nutellalı, cookieli, çilekli çeşitleriyle dondurmaları; orijinal kutularında satışa sunuyor. Her zevke hitap edebilen dondurmaların kilosu,
35 TL’den satışa sunuluyor.
www.beyazfirin.com