Cadde 220 gram altın fiyatına çiçek

220 gram altın fiyatına çiçek

02.04.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Arnavutköy’de bulunan bir çiçekçide satılan 1001 pembe şakayık çiçeğinin satış fiyatının 499 bin 995 lira olması dikkat çekiyor.

220 gram altın fiyatına çiçek

MESUT YILMAZ- Türkiye’deki iş insanlarının alışveriş yaptığı bir çiçek dükkanında ve platformunda satılan çiçeklerin astronomik fiyatları dudak uçuklatacak cinsten... Ribbon Flowers isimli çiçekçi markasının özel tasarımı olan 1001 adet pembe şakayıktan yapılan aranjmanın satış fiyatının 499 bin 995 lira olması şaşırttı. 220 gram altın fiyatına eş değer hediyenin tükenmiş olması da dikkat çekiyor. ‘Geldiğinde haber ver’ butonunun yer aldığı platformda bu çiçekten sipariş vermek için onlarca kişinin beklediği iddia edildi.

Haberin Devamı

220 gram altın fiyatına çiçek

Renge göre fiyatları değişen şakayık çiçeğinin dükkana salı günleri geldiği öğrenildi. Üç boyuttan oluşan 1001 kırmızı gül kalp heykel çiçeğinin fiyatının ise 169 bin 995 lira olduğu görülüyor. Bu çiçek için isteyen kişiler sipariş verebiliyor. Platformda ve Arnavutköy’de bulunan dükkanda kişiye özel çiçekler de bulunuyor. Kişiye özel çiçeklerin fiyatı isteğe göre değişiyor. Platformda favoriler arasında yer alan ürünlerin en ucuzu ortalama 10 bin lirayı buluyor.

220 gram altın fiyatına çiçek

Özellike Güney Avrupa, Asya ve Türkiye’de de yetişen şakayık çiçeğinin serüveni Yunan mitolojisine kadar dayanıyor. İlaç Tanrısı Asklepios’un öğrencisi Paeon, hamile kadınların ağrılarını azaltmak için bu çiçeği arar. Fakat İlaç Tanrısı ise Paeon’u kıskanır. Bunun farkında olan Zeus ise Paeon’u korumak için onu şakayık çiçeğine dönüştürür.