Cadde Ahmet Mümtaz Taylan'ın kızı Ayşe Dilan mezun oldu

Ahmet Mümtaz Taylan'ın kızı Ayşe Dilan mezun oldu

13.05.2022 - 14:25 | Son Güncellenme:

Şimdilerde 'Aziz' dizisinde 'Galip Payidar' karakterini canlandıran Ahmet Mümtaz Taylan, büyük sevinç yaşıyor. Oyuncunun ABD'nin Florida eyaletinde eğitim gören kızı Ayşe Dilan mezun oldu. Kızının mezuniyet törenine katılan 56 yaşındaki sanatçı, Instagram hesabından yaptığı paylaşımla duygularını dile getirdi.

Ahmet Mümtaz Taylanın kızı Ayşe Dilan mezun oldu

1989 yılında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nden mezun olan Ahmet Mümtaz Taylan, 1989-1993 yılları arasında Diyarbakır Devlet Tiyatrosu'nda çalıştı, 1996 'dan itibaren televizyon ve sinema yapımlarında çeşitli rollerde oynadı. 64. Cannes Film Festivali'nde ödül kazanan, Nuri Bilge Ceylan'ın 2011 yapımı 'Bir Zamanlar Anadolu' filminde yer aldı.

Haberin Devamı

İKİ EVLİLİK YAPTI

Yılmaz Erdoğan'ın 'Kelebeğin Rüyası' ve 'Organize İşler: Sazan Sarmalı' filmlerinde de oynayan, komedi türündeki 'Leyla ile Mecnun' dizisindeki 'İskender' rolüyle hafızalarda yer eden sanatçı, ilk evliliğini Müge Kızılbağlı ile gerçekleştirmişti. Çiftin kızları Ayşe Dilan, 1999 yılında dünyaya gelmişti.

Ahmet Mümtaz Taylanın kızı Ayşe Dilan mezun oldu

Taylan, 2007'de kendisi gibi oyuncu olan Ayçin İnci ile nikah masasına oturmuştu. İkili, Mart 2012'de yollarını ayırmıştı.

"ŞU AN PERİŞAN MUTLUYUM"

Usta oyuncunun ABD'de eğitim gören kızı Ayşe Dilan, Florida'daki Ringling Sanat ve Tasarım Koleji'nden mezun oldu. Sosyal medyada yaptığı kepli paylaşımla kızını tebrik eden Taylan, şu ifadeleri kullandı:

Mutluluğu tarif etmek çok zor bazen. Misal şu an perişan mutluyum.

ÜNLÜLERDEN YORUM YAĞDI

Taylan'ın takipçilerinden yoğun ilgi gören paylaşıma tebrik mesajları yağdı. Devrim Yakut, Kaan Yıldırım, Damla Sönmez, Suzan Kardeş, Mert Fırat, Hazal Subaşı ve Gonca Vuslateri  gibi ünlü isimler, yaklaşık 20 bin beğeni alan gönderiye yorum yaptı. Ahmet Mümtaz Taylan ile aynı dizide rol alan oyuncu Elif Sönmez'in "Ve fotoğrafta gülüyorsun, perişan mutlu olduğun çok belli" şeklindeki yorumu da dikkat çekti.

Ahmet Mümtaz Taylanın kızı Ayşe Dilan mezun oldu

Haberin Devamı

"GÖZLERİN HEP BÖYLE PARLASIN"

Ahmet Mümtaz Taylan'ın eski eşi Ayçin İnci ise kızı Ayşe Dilan için yayınladığı mesajda, "Canım Ayşe'm, güzel kızım sayende kalbim sevinçle doldu, gözlerin hep böyle parlasın, tebrik ederim. Başarılarının devamını dilerim" mesajını yazdı.