Cadde Ahmet Turan Şan kimdir, öldü mü? Onur Şan'ın babası Ahmet Turan Şan neden öldü, hastalığı neydi?

Ahmet Turan Şan kimdir, öldü mü? Onur Şan'ın babası Ahmet Turan Şan neden öldü, hastalığı neydi?

03.02.2022 - 00:16 | Son Güncellenme:

Türkücü Onur Şan'ın babası Ahmet Turan Şan vefat etti. TRT Türk Halk Müziği sanatçısı, koro şefi Turan Şan, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Sanatçı, Sivas'ta doğdu ve eğitimini, İstanbul Teknik Üniversitesinin Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Temel Bilimler Bölümünde tamamladı. İşte, Ahmet Turan Şan hayatı...

Ahmet Turan Şan kimdir, öldü mü Onur Şanın babası Ahmet Turan Şan neden öldü, hastalığı neydi

Ahmet Turan Şan, sanat dünyasında önde gelen isimlerdendi. Sanatçı, 2 Şubat günü çoklu organ yetmezliği nedeniyle vefat etti. Şan, sanatçı Onur Şan'ın da babasıdır. Ahmet Turan Şan, Sivas'ta 1956 yılında doğdu. Ahmet Turan Şan kaç yaşında öldü?

Haberin Devamı

AHMET TURAN ŞAN NEDEN ÖLDÜ?

Onur Şan'ın babası Ahmet Turan Şan Ümraniye'de bir süredir tedavi gördüğü hastanede çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti. 66 yaşında hayatını kaybeden Şan için 3 Şubat günü Üsküdar Şakirin Camii'nde öğle vakti cenaze töreni düzenlenecek, ardından Hekimbaşı Mezarlığı'nda defnedilecek.

AHMET TURAN ŞAN KİMDİR?

Şan 25 Haziran 1956'da Sivas'ta dünyaya geldi. İlkokul, ortaokul ve lise eğitiminin bir kısmını memleketinde okudu ve ardından İstanbul Teknik Üniversitesinin Türk Musikisi Devlet Konservatuarı Temel Bilimler Bölümünden mezun oldu. 1976 yılında TRT İstanbul Radyosu'nda Amatör, 1981'de de Yetişmiş Sanatçı unvanını kazanan Şan, abisi Ömer Şan, Yücel Paşmakçı, Nida Tüfekçi, Neriman Altındağ Tüfekçi, Orhan Dağlı, Mehmet Özbek ve Arif Sağ gibi önemli isimlerden dersler aldı.

Haberin Devamı

Dernek, vakıf, kurum ve kuruluşlarda bağlama (saz), şan (ses eğitimi), solfej, repertuar öğretmenliği ve koro şefliği yaptı. 1982 yılında başlayan TRT İstanbul Radyosu'ndaki Türk Halk Müziği Ses Sanatçısı görevi uzun süre sürdürdü. Ahmet Turan Şan'ın ses sanatçılığının dışında derleme araştırmaları ve notalama çalışmaları da bulunuyor. İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuarı emekli öğretim görevlisi olarak da yer alan Şan, Şerife Şan'la evlidir, bu evlilikten Orkun ve Onur isimli iki oğlu vardır.