Cadde Aloha Honolulu

Aloha Honolulu

13.07.2013 - 20:44 | Son Güncellenme:

ABD’nin 50’nci eyaleti Hawaii’nin başkenti Honolulu, dünyanın en büyük turizm merkezlerinden biri. New York Times Seyahat Eki’nin gözüyle 36 saate sığdırılmış bir ziyareti hak ediyor

Aloha Honolulu

Şehir, adını bile duymadığımız yaz tatlarıyla dolu. Adaya özgü çiçeklerden yapılan kolye ‘lei’, Chinatown (Çin Mahallesi) standlarını süslüyor ve Hawaii müziği, okyanus akıntılarından gün batımına karışıyor.

Haberin Devamı

CUMA
Duvarsız kaplıcalar

Diamond Head Volkanı’nın dibindeki Kapiolani Parkı’nda geçireceğiniz hoş vakitten daha güzel bir yaz anı olamaz herhalde. Deniz kırlangıçları demirağaca doğru hızla uçarken, siz de eşofmanlarınızla koşup, terlemenin keyfini çıkarın. Ayrıca parkta rugby oynayan birçok insan var. Onlara katılmak eğlenceli olabilir.

Hawaii ezgileri
Her gece, gün batımında yükselen Hawaii müziklerinin en iyisini duyabileceğiniz Duke’s Restaurant ve Barefoot Bar’da kumlu ayaklar, hiç de garip karşılanmıyor. Açık hava kulübü, yüzme efsanesi Duke Kahanamoku’nun duvardan duvara madalyalarıyla kaplı.

Damak tadı
Philippe Padovani, 12 orijinal Hawaii bölgesel mutfağının kurucularından biri. Hayranları onu farklı çikolata dizaynları, usta sosları, deniz tarağı çorbası ve mükemmel risottosu için seviyor. Şef, keçi peynirli raviolisiyle, vejetaryenlere de aynı saygıyı gösteriyor. Tatlı olarak; ‘tarte tatin’ ve ‘bourbon creme brulee’yi deneyin.

Haberin Devamı

Tattoo’dan Dragon’a
Chinatown’ın dik merdivenlerinin tepesinde, eskiden dövme salonu olan yerde şimdi Indie caz sahnesi bulunuyor. Şehrin en iyi müzisyenleri, bohem müzikle insanları eğlendirmek için ‘Dragon Upstairs’e geliyor. Genelde de dinleyicilerin çoğu müzisyen oluyor. Müzik aşkının yüksek seviyede olduğu odada, her an sürpriz bir performans olabilir.

CUMARTESİ
Diamond Head yemek şöleni

Evet, Diamond Head’in yamacında, Honolulu’nun en işlek pazarında kahvaltı etmek mümkün. Ağzının tadını bilen erkenciler için tam bir ziyafet... Çantanızı alın ve erkenden yola çıkın oraya gitmek üzere. Buna değecek, göreceksiniz. Her şey yöresel. Hurmalar, mangolar, yöresel bal gibi bir sürü ürünün oluşturduğu gökkuşağı, Hawaii’nin renklerine çok yakışıyor.

Sanat ve yemek
Sanat Akademisi’nin lokantası Pavilion Cafe, Akdeniz mönüsü ve şelalenin yanında açık havadaki konumuyla beğeni topluyor. Mönü öyle büyüleyici değil ama ideal: Salatadan sandviçe, günün makarnasından tatlılara kadar her şey mevcut. Biraz ileride bulunan Akademi Butik, el işi takıları, kitapları ve kartpostallarıyla Honolulu’nun en cafcaflı alışveriş yerlerinden.

Haberin Devamı

Gün batımı serenat yapıyor
Halekulani’s House Without a Key, gün batımında sizi mıknatıs gibi çeken bir mekân. Okyanus manzarası ve Diamond Head, çok yüksek katlı binaların olduğu yerleri hafızanızdan siliveriyor hemen. Hawaii dansçısı Kanoe Miller sahneye çıktığındaysa, tüm sesler kesiliyor.

PAZAR
Dönüş noktası
Makapuu Point, adanın en doğusunda yer alan, özel anlara tam gaz devam edebileceğiniz bir yer. Yanınıza güneş kremi ve şapka almayı unutmayın. Çünkü Kalanianaole Karayolu’ndan Hanauma Koyu’na ve Sandy Beach’e geçiyorsunuz. Soldaki Koko Head Krateri, denize akan lavlardan çizgisel falezler oluşturmuş ve siz de onların arasından yol alıyorsunuz.

Burger hakkında her şey
Deniz kaplumbağalarının balıkçılar tarafından beslendiği, rüzgar tarafındaki kıyıdan gitmeye devam edin. Makapuu’dan yaklaşık 20 dakika sonra Kailua Beach’e ulaşacaksınız. Buzz’s Original Steakhouse, hoş verandasıyla caddenin tam karşısında. Ve yemek odasına doğru bir ağaç büyüyor. Lokantada genel olarak burger olmasına rağmen, lezzetli sürprizler de bulunmakta.