Cadde Arif Sağ'dan 'seçim iptali' davası! 'Eski yönetim gelsin'

Arif Sağ'dan 'seçim iptali' davası! 'Eski yönetim gelsin'

07.08.2021 - 12:43 | Son Güncellenme:

Sanatçı Arif Sağ, MESAM'da Orhan Gencebay'ın 'manevi oğlum' dediği Recep Ergül'ün başkan seçilmesi kararının iptali için mahkemeye başvurdu. Genel Kurul'da alınan kararların hukuka aykırı olduğunu iddia eden eski başkan Sağ, önceki yönetimin yeniden görevlendirilmesini talep etti.

Arif Sağdan seçim iptali davası Eski yönetim gelsin

MESAM'ın (Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği) tartışmalı geçen 16'ncı Olağan Genel Kurulu 30 Haziran'da gerçekleşti. Kurula bin 350 üye katıldı. Arif Sağ'ın başkanlığını yaptığı eski yönetim kurulunun iki yıllık dönemini anlatan faaliyet raporunun, salonda okunmadan ibra oylaması yapıldığı iddia edildi. Genel kurulda Cahit Berkay, Sümer Ezgü ile Recep Ergül yarıştı. Yönetim Kurulu seçimlerini ise Orhan Gencebay'ın 'manevi oğlum' dediği Recep Ergül kazandı.

Haberin Devamı

"HUKUKA AYKIRI BİR SEÇİM"
Akşam gazetesinden Neslihan Keskin'in haberine göre; eski başkan Arif Sağ, MESAM 16'ncı Olağan Genel Kurulu'nun hukuka aykırı olarak toplandığını ve alınan kararların iptali için dava açtı.

İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi'ne açılan davada, seçime hukuka aykırı olarak seçilen bir kısım üyelerin lehine bir genel kurulun gerçekleşmesine zemin hazırlanarak girildiği belirtildi. Böylelikle Arif Sağ'ın başkanlığındaki yönetim kurulunun seçime girmesinin engellendiği ve hukuka aykırı olarak yapılan bir seçimle üst kurullar belirlendiği öner sürüldü.

Arif Sağ, önceki yönetim kurulunun ibra edilmemesi (aklanmaması) kararının iptal edilerek, yeniden görevlendirilmesini talep etti.