Asu Maro

Asu Maro

amaro@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

ALMODOVAR’IN  iLHAM PERiSi


Milliyet Sanat dergisinin bu ayki kapak konusunu seçmeye çalışırken Penelope Cruz önerisine burun kıvıranlardandım başta. Biz tamamı kadınlardan oluşan bir ekibiz ve dergi kapağına da güzel bir kadın koymakla misal Kenan İmirzalıoğlu koymak arasında gel-gitler yaşayabiliyoruz. Hemen hatırlatayım, Miraç Zeynep Özkartal’ın söyleşisiyle Kenan İmirzalıoğlu derginin kapağında değil belki ama içeride baş köşesinde.
Neyse, sonuç itibariyle kapağımız Penelope Cruz oldu, hem de çok güzel bir fotoğrafıyla. Ben ise Almodovar’ın yeni filmi “Kırık Kucaklaşmalar”ı görünce huzura erdim ancak. Çünkü Cruz’u izlerken insan ‘güzel bir kadın’ filan görmüyor artık, düpedüz çok iyi bir oyuncu görüp hayran oluyor. Pedro Almodovar da zaten onunla dördüncü kez kara kaşı kara gözü için çalışıyor olamaz değil mi?
Penelope Cruz, filmde babasının tedavisi için yardım istediği yaşlı patronuna borcunu ona hayatını vererek, metresi olup gözünün önünden ayrılmadan yaşayarak ödeyen Lena’yı oynuyor. Onunla röportaj yapan gazetecileri en çok ilgilendiren, aktrisin üç ayrı kişi olarak görünmesi olmuş. Önce sekreter kız Magdalena, sonra metres Lena, üçüncüsü ise, oyuncu olmak isteyen zavallı Lena’nın oynayıp oynayabildiği tek filmdeki rolü Pina. Zaten o film bütün hayatını da alt üst ediyor.
Biz olan biteni 14 yıl sonradan başlayıp geri dönüşlerle öğreniyoruz. Bir trafik kazasında hem görme yetisini hem hayatının aşkını ve yaşama sevincini kaybetmiş yazar Harry Caine anlatıyor hikayeyi. Öyle bir aşk yaşamış ki, onu yitirdikten sonra adını bile kullanmamış bir daha, başka isim seçmiş kendisine kırık dökük yeni hayatı için.
Her bir karakterin onu gözünü karartıp boyundan büyük işlere kalkıştıran bir tutkuya sahip olduğu 'Kırık Kucaklaşmalar', çok üzücü, çok eğlendirici, çok sürükleyici ve de sarsıcı bir film. Tam bir Almodovar filmi işte...
Penelope Cruz ise Oscar’ını da, Almodovar’ın ilham perisi sıfatını da sonuna kadar hak ediyor. Üç ayrı kişiyi canlandırmaktan çok daha fazlasını yaparak...


Ada kedileri bizi bekliyor
Adalardaki kedilerin kışın ne yiyip ne içtiğini merak ettiniz mi hiç?
Bunu hepimizden çok merak eden bir grup var, kış aylarında ada gezileri düzenliyorlar. Miyavlar.com sitesinde biraraya gelen kedici topluluğun ilk ziyareti, bu pazar. Eğer hafta sonunuzu kendinize temiz hava ve doğa yürüyüşü, başka canlılara da hayat umudu armağan ederek değerlendirmek isterseniz, pazar sabahı 10.30’da Kabataş’tan, 10.45’te Bostancı’dan kalkan vapurlara yetişiyorsunuz. Yanınızda isterse-niz mama götürüyorsunuz, isterseniz götürülenlerin dağıtımına yardım ediyorsunuz, hatta kendiniz gidemeyecekseniz anlaşmalı pet shop’a para gönderiyorsunuz, onlar sizin adınıza mamayı iskeleye yetiştiriyor. Miyavlar.com adresinde her türlü detay var, dönüşte kendinizi iyi hissetmeniz garanti. İlkbaharda yeniden gittiğinizde adayı kedisiz görmek istemezsiniz değil mi?