Asu Maro

Asu Maro

amaro@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Bir konser memleketin en önemli ‘sorunu’ haline geldi, iyi mi? 27 Haziran’da Zorlu PSM’de konser verecek olan - yani artık umuyorum onun yerine Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüsü’nde dinleyicileriyle buluşacak - olan Boston Gey Men’s Chorus’tan söz ediyorum. Yani Boston Eşcinsel Erkekler Korosu’ndan.
Dünyadaki cinsel kimlik ayrımcılığına olabilecek en büyülü ve sağaltıcı silahla; müzikle kafa tutmayı amaçlayan bir koro.
Evet, eşcinsel erkeklerden oluşuyor ve bütün yaptıkları şarkı söylemek. Klasik müzikten de örnekler var repertuarlarında, Broadway müzikallerinden de...
Dünyanın dört bir yanında konserler veriyor, seyircileri de kattıkları şovlar düzenliyor, bütün bunlarla da bir şekilde hem toplumda farkındalık yaratmayı hedefliyor hem de toplanan gelirle çeşitli yardım kuruluşlarına destek oluyorlar.
Ve bizim ülkemizde, böyle bir koronun gelişi mesele oluyor. Zannedersiniz hiç
eşcinsel müzisyen görmedi bu sahneler.
Ama hayır, adıyla söyleyince “Vay efendim, sapkınlar korosu geliyor”, “Eşcinselliği yaymayı misyon edinmişler”!

Eşcinselliği yaymak neyin nesi?
Bu kadar cahil ve budala olunur mu Allah aşkına? Eşcinselliği ‘yaymak’ neyin nesi?
Bu ‘nefret’ fitilinin ateşleyicisi, her zamanki ‘medya’ kuruluşları. Adlarını saymıyorum bile, bu ülkede durup durup sanal sorun çıkaran, kimsenin saldırmadığı bir ‘genel ahlakı’ savunmayı kendilerine görev bilen grup.
Normalde ‘yine iş başındalar’ der, ciddiye almaz geçersin.
Ama işte sorun şu ki, ses getirebiliyorlar. Koskoca konser salonları bu tehditlere pabuç bırakabiliyor. Konser sessiz sedasız iptal edilebiliyor! Birileri bu kararı alkışlayabiliyor. Boston’dan Türkiye’ye, hem de Ramazan’da ahlakımızı bozmaya, çoluğumuzu çocuğumuzu eşcinsel yapmaya gelen bir koro olduğu vehmine kapılınabiliyor yani neticede... Müziğin gücüne bak.

‘ÜCRETSİZ gay konseri!
Tam Boğaziçi Üniversitesi koroya sahip çıktı, ele güne daha fazla rezil olmayacağız derken aynı ‘nefret korosu’ devreye girdi gene. www.gzone.com.tr’de okudum, İstanbul Medeniyet Üniversitesi’nin (Evet, ‘medeniyet’) rektörü de Twitter’dan ‘hesap sormaya’ başlamış. Diyor ki, “Boğaziçi Üniversitesi’nde ÜCRETSİZ gay korosu konseri! Bu rezaletin arkasındaki ahlak düşmanları açıklanmalı. Gay’lerin sponsoru kim?”
Hangi rezalet? Ne düşünüyorsunuz, koro topluca sevişmeye mi geliyor Türkiye’ye? Şarkı söylüyor adamlar.
Bir akademisyen, bir üniversite rektörü de bunu söylerse, kime neyi nasıl anlatacaksınız? Ücretsiz de özellikle büyük harfle yazılmış ki, dikkatimiz olayın ‘eşcinselliği yayma’ kısmına çekilsin. Belli ki birileri topluca Türkleri yoldan çıkarmaya niyet etti, öyle düşünüyorlar, koruyorlar bizi.
Çok rica ediyorum, açın YouTube’dan Boston Gey Men’s Chorus’un performanslarını izleyin. Neden korktuğumuzu, neyin paniğini yaşadığımızı bir gözünüzle görün.
O Twitter’da “Konseri engel olalım” diye tatava edenlere sözüm. Neyle
savaştığınızı bilin bari.