Cadde AVRUPA YAKASINDA EĞLENCE ARTIK RESMEN ‘HAYAL’

AVRUPA YAKASINDA EĞLENCE ARTIK RESMEN ‘HAYAL’

20.04.2011 - 23:17 | Son Güncellenme:

İstanbul gece hayatında 20 yılı geride bırakan Hayal Kahvesi, yeni şubesini Bağdat Caddesi’nde açtı. Şaşkınbakkal’daki mekanın sorumlusu Serkan Küçükselek, haftanın yedi günü farklı tarzda eğlence sunduklarını anlattı. Anadolu yakası sakinlerinin ajandalarını doldurmayı planladıklarını anlatan Küçükselek, eğlencenin adresinde ezber bozmak istiyor

AVRUPA YAKASINDA EĞLENCE ARTIK RESMEN ‘HAYAL’

* Beyoğlu, Eskişehir, Çubuklu ve Ortaköy’ün ardından Bağdat Caddesi’nde bir ‘Hayal’ daha ortaya çıkıyor. Yeni adres için Şaşkınbakkal’ı seçmenizde neler etkili oldu?
“Eğlence adına her şey yeniden” sloganıyla yola çıkıldı, müşteri gibi düşünüldü, ihtiyaçlar seslendirildi, adres Şaşkınbakkal çıktı. “Eğlenmek istersen doğru adres ‘Avrupa yakasıdır” ezberini bozmak istedik. Cesaretimizi 20 yılını doldurmuş Hayal Kahvesi markasından aldık. Bugün müşterilerimizin “Performans katını gördün mü?”, “Kimbilir kimler çıkacak?”, “Karşıya nasıl geçeceğim kaygısı duymayacağım için çok mutluyum” gibi sözleri kulağımıza geliyor. Sonuçtan ve insanların bizi heyecanla karşılamasından çok mutluyuz. Projelerimiz ve yeniliklerimizle Anadolu yakasında çok farklı bir renk olacağız.

* Anadolu yakasında eğlence hayatının durgunluğunu nasıl yorum luyorsunuz? Bu sakinliği aşmak kolay olacak mı?

Bu “Eğlenmek için Avrupa yakasına geçilir” alışkanlığına teslim olmakla ilgili. Kolay da değil alışkanlıkları bozmak! Ama tek gerçek var hizmet sektöründe; müşteri kendisine yapılan yatırımı fazlasıyla geri kazandırır. Kalitenizi korur ve alışkanlıkların oluşması için önce duygusal bağların oluşmasına izin verirseniz sadakatini hak edersiniz! “Sakinliği aşmak kolay olacak mı?” derseniz... İşinden evine yorgun dönen bir insanın gece eğlenmek için dışarı çıkmaya ikna edecek kadar kaliteli ve kalıcı mekanlar arttığı sürece, evet! Belki bakarsınız sakinliği öyle bir aşarız ki, Avrupa yakası eğlenmek için Anadolu Yakası’nı tercih etmeye başlar!

* Şaşkınbakkal Hayal’de konserler düzenlenecek mi?
Eğlence adına her şeyin yeniden tanımlandığı bir yer burası. Haftanın her günü farklı bir konsept olacak. Pazartesi tiyatro gösterileri, salı söyleşiler ve sahne performanslarına ayrılmış durumda. Çarşamba cover grup performansları, perşembe caz dinletileri olacak. Cuma konserler, cumartesi DJ, performans katında da cover grupları izleyicilere sunacağız. Pazar akşamlarıysa müşterilerimizi sahneye davet ediyor, bir orkestra ve vokalist eşliğinde mikrofon uzatıyoruz. Unutulmayacak canlı karaoke geceleriyle haftayı tamamlıyor olacağız.

* Beyoğlu Hayal’den tanıdık simaları burada görecek miyiz?
Kesinlikle evet ama isim vermek yerine şöyle bir ipucu vereyim. Başka bir yerde izlemek için fazlasıyla fedakârlık yapmak zorunda olacağınız sanatçıların performanslarına tanıklık edeceksiniz.

* Tiyatro etkinlikleri Hayal kahveleri için bir ilk mi olacak?
Evet, hem bir ilk hem de Şaşkınbakkal Hayal Kahvesi’nin en önemli projelerinden. Sahne alacak üstatları ve bu üstatların yönetiminde sahnelenecek oyunları seyrettiğinizde sanırım sizde hak vereceksiniz.

* Konser ve tiyatronun dışında başka etkinlikler var mı?
Üst katta müzik dersleri, sergiler, yemek kursları, kurumsal toplantılar, gelişim seminerleri ve oyun gruplarını hayata geçireceğiz. Artık Anadolu yakası sakinlerinin ajandaları Şaşkınbakkal Hayal Kahvesi etkinlikleriyle dolup taşacak.

* Mutfak konsepti nedir?
Dünya mutfağının birçok örneği mönümüzde var. Zengin ve doğal kahvaltı tabağı, başlangıçlar, elle açılan pizza çeşitleri, taze meyve suları, özel bitki çayları ve özel yapım kurabiyeler var. Ana yemeklerdeyse ‘Hayal et’ ve ‘levrek poşe’yi görebiliyoruz. Sıcak çikolatalı kekse tatlı mönümüzün vazgeçilmezlerinden. Yine ileriki günlerde ödüllü mutfak şefleriyle yapacağımız etkinlikler olacak.

* Dekorasyon için kiminle çalıştınız?
Mimar Yonca Temizkan’la... Kendisi 20 yıllık Hayal Kahvesi markasının bugüne kadarki sürecine tanıklık etmiş, Beyoğlu Hayal Kahvesi’nin kurulma aşamasında bulunmuş, dekorasyonunu yapmıştır. Tasarımlarında brüt yüzeylerden hoşlanan Yonca Hanım, beton ve metale fazlasıyla yer verdi. Sanırım seçimleri, zamansızlığa hizmet edip her daim yaşayan mekanlar yaratma arzusundan geliyor. Ayrıca kullanılan her obje Temizkan’ın özel tasarımı.

* Şaşkınbakkal’dan sonra sırada neresi var?
Sırada, müşteri nerede Hayal Kahvesi’ni görmek istiyorsa orası var. Yine onları dinleyecek ve onlarla birlikte gittikleri yerlere gideceğiz.

BEYOĞLU HAYAL 20 YAŞINDA
En çok konser veren kadın şarkıcı: Aylin Aslım, Aslı, Şebnem Ferah, Suzan Kardeş.

En çok konser veren erkek şarkıcı:
Teoman, Mirkelam, Emre Aydın.

En çok konser veren grup: Bulutsuzluk Özlemi, Kargo, Gripin.

En Hayal’ciler:
Teoman, Emre Aydın, Mor ve Ötesi, Manga, Bulutsuzluk Özlemi

En büyük etkinlikler: Çubuklu’da Avrupa Yakası dizisinin final partisi, MTV’nin dans yarışması.

En ilginç anı: 30’lu yaşlar için Çubuklu Hayal Kahvesi’nde bekarlar partisi düzenlendi ve bu partide tanışıp evlenenler oldu.