Zafer Şahin

Zafer Şahin

zafer.sahin@kanald.com.tr

Tüm Yazıları

CHP Sözcüsü Deniz Yücel’e göre hükümetin açıkladığı tasarruf paketinin asıl amacı CHP’li belediyelerin önünü kesmek!

Deniz Bey, paketteki “Kamu yatırımlarında mal ve hizmet alımlarında kesintiler yapılacak” maddesine takmış ve “Asıl amaç yerel seçimde 1. Parti olan CHP’yi zayıflatmak ve CHP’li belediyeleri iş yapamaz hale getirmek” buyurmuş!

Burası Türkiye… CHP Sözcüsünün ilginç iddiasına “Hoppala paşam Malkara Keşan” diyerek şaşıran da olur. Büyük resmi gördüğüne inanıp ölümüne savunan da…

En iyisi açık kaynaklardan rahatlıkla ulaşılabilen Mehmet Şimşek’in duyurduğu “Kamuda Tasarruf ve Verimlilik Paketi” ile ondan 48 saat önce CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke’nin CHP’li Belediye Başkanlarına yolladığı “Belediye Kaynaklarının Etkin Kullanımına Yönelik İlkeler” belgesini karşılaştırmak.

Haberin Devamı

Bunu yaptığınızda göreceğiniz manzara şu: CHP de hükümet de kamuda tasarruf konusunda neredeyse aynı şeyi düşünüyor. Ve şaşırtıcı şekilde benzer kararlar almış.

Yani Türkiye’de uzun yıllar sonra iktidar ve muhalefet tasarruf konusunda kendiliğinden bir uzlaşıya varmış. CHP Sözcüsünün bunu desteklemek yerine işi belediye boyutuna indirgemesi partisinin ilan ettiği ilkelerle çelişiyor.

Deniz Bey’in tek çelişkisi bu da değil üstelik. Katıldığı bir yayında “ CHP olarak nepotizmin , adamcılığın, kayırmacılığın her türlüsüne karşıyız” dedi! Oysa medya günlerdir Yücel’in danışmanını Buca Belediyesine Başkan Yardımcısı yaptığını konuşuyor! Adama sorarlar: Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu!

Deniz Bey siz hiç merak etmeyin. Kimsenin “CHP’li belediyeleri engellemek” gibi gizli bir ajandası yok. Siz yeter ki partinizin açıkladığı ilkelere uyun. İşe de “Kayırmacılık-Adamcılık” sicilinizi gözden geçirerek başlayın.

Çünkü milleti 1 ayda bu meseleden dolayı fena halde irrite etmeyi başardınız.

Büyük resmi gören sözcü

Hatay’da 24 saat

Geçtiğimiz hafta Çevre Bakanı Mehmet Özhaseki ile Hatay’daydık.

Devlet tüm gücüyle yaraları sarmaya çalışıyor. Ama hayat hiç de kolay değil Hatay’da.

Nasıl olsun ki? Kadim uygarlıklara ev sahipliği yapmış koca kent 6 Şubat 2023 günü adeta yerle bir oldu.

Haberin Devamı

Tam 254 bin bağımsız birim yok oldu. Kent büyük bir şantiye görünümünde. 140 bin konut ve 15 bin iş yerinin yapım süreci devam ediyor. Tamamlanan 11 bin konut vatandaşa teslim edilmiş. Kentin altyapısı baştan aşağı yenileniyor.

Altyapı demişken… Hatay’da depremden etkilenmeyen mahallelerin hali de içler acısı. Yıllarca belediyecilik anlamında hiçbir şey yapılmamış gibi. Bu kadar güzel bir kentin böylesine ihmal edilmiş olmasına isyan etmemek elde değil.

Özhaseki “ Bakanlık olarak adeta çırpınıyoruz. Belediye Başkanlarımız kentsel dönüşüm için mutlaka gönüllü olmalı. Onların en büyük görevleri kentsel dönüşüm” diyor.

Özhaseki’nin kentsel dönüşüme yaptığı vurgunun hüzünlü bir hikayesi var.

3 Kasım 2017’de şehir merkezindeki Emek-Aksaray Mahallesinde vatandaşı kentsel dönüşüme ikna etmeye çalıştığı konuşmanın videosunu izletti bize. Bazı çıkar çevreleri o tarihte vatandaşın aklını çelerek engel oluyor dönüşüme. İbretlik bir video.

6 Şubat’ta tam 2 bin 100 kişi hayatını kaybetmiş Emek-Aksaray Mahallesi’nde! Devlet depremden sonra tam 5 bin 600 konutun temelini atmış o mahallede. 6 yıl önce dönüşüme engel olanlar acaba bugün ne düşünüyor?

Haberin Devamı

Güzel Hatay’dan karmaşık duygularla ayrıldık. Keşke zamanında tedbir alınsaydı da bu acılar yaşanmasaydı. Tek tesellimiz devletin taşın altına elini değil gövdesini koyması. Hatay eski güzel günlerine dönecek. Tahmin edilenden çok daha önce.