Cadde Aydın Kurtoğlu: Sahneye çıkmayı her şeyden çok özledim

Aydın Kurtoğlu: Sahneye çıkmayı her şeyden çok özledim

10.03.2021 - 12:05 | Son Güncellenme:

Besteci, şarkıcı ve söz yazarı Aydın Kurtoğlu, konserler yapılamadığı için dijital platforma öncelik verirken, 10 güne kadar yeni şarkısının çıkacağı müjdesini verdi. Koronavirüs pandemisi nedeniyle 2020'de yaptığı seyahat program iptal olan Kurtoğlu, "Hayal kurmak gerçekleştirmenin yarısıdır" sözleriyle önümüzdeki günler için umutlu olduğunu vurguladı.

Usta sanatçı Cengiz Kurtoğlu'nun oğlu Aydın Kurtoğlu (38), Milliyet Instagram hesabından canlı yayınlanan 'Melis Baştuğ ile Haftanın Konuğu' programına katıldı.

Haberin Devamı

Nasıl gidiyor Aydın?
Şu anda memleketim Artvin'deyim. Şimdilik kısa süreliğine geldim, yeni projeler olduğu için tekrar dönmem gerekiyor. Daha sonra tekrar gelip bir ay kadar kalacağım. Malum işler durmuş durumda sadece stüdyo çalışmaları devam ettiği için fırsat buldukça buraya geliyorum. İstanbul’da oturmaktansa buraya geliyor, doğayla vakit geçiyor ve üretiyorum.
Sekiz şarkı yaptım; dört şarkının videosunu çektik, bu hafta beşinciyi çekeceğiz. Kısmetse 10 güne kadar yeni şarkım çıkıyor, konserlerimiz olmadığından dijital platformda biraz hareketlilik olsun istiyorum.

Geçmişe dair özlediklerin?
Şarkı söylemeyi, sahneye çıkmayı her şeyden çok özledim. Hiç bu kadar sahneye çıkmayı, şarkı söylemeyi özleyeceğim günler aklıma gelmezdi. Daha önce bu soruyu sorsaydın daha farklı cevaplar verebilirdim. Sağlıklı ve güzel günlerin bizi beklediğini umut ediyor ve inanıyorum.

Haberin Devamı

2020'de 'Şahsiyet’i 2021'de ise akustik versiyonunu yayımladın. Su altı sahnelerin ise pek bir güzel. Pandemi senin için zor bir süreç oldu mu?
Psikolojik olarak çok zorluk çekiyordum. Şarkılar, aranjeler ve okumalar yapılıyor, stüdyoda kapalı bir ortamdayız. 2-3 kişi çalışıyoruz, doğal olarak hep bir stres ve diken üzerindeyiz. ’Şahsiyet’ kötü bir süreç içerisinde çıktı ama çıkması gerekiyordu. Bana çok iyi geldi, yapmam gerekiyordu. Bence durmak da çare değil gerçekten iyi gelmiyor.

Aranjör Tarık İster ile 'Zor Sensiz' isimli şarkı için bir araya geldiniz.
Tarık uzun zamandan beri tanıdığım ve takip ettiğim bir müzisyen dostum ve sevdiğim bir kardeşim. Tarık ile inanılmaz bir elektrik yakaladık ve beraber çok güzel besteler yapmaya başladık, benim şarkılarımın dışında 4-5 tane yapılmış sıfır bestemiz var. O kadar güzel şarkılar var ki, farklı müzisyen ve solistlerin seslendirmesini istemekteyiz. O yüzden yapıyoruz ama bazen dayanamadığım 'acaba ben mi okusam' dediğim olmuyor değil. Şu zamana kadar çalışmış olduğum bütün aranjörlerin hepsi çok önemlidir. Bana çok büyük katkıları olmuştur, en başta Serkan Balkan. Özellikle bu dönemde Tarık ile inanılmaz bir enerji yükselişine geçtik ve güzel bir motivasyon yakaladık. Birbirimize çok iyi geldiğimizden bir düet şarkı ile taçlandırmak istedik.

Haberin Devamı

Kadına yönelik şiddette yıllara göre çok belirgin artış var. Bir kadına kadın olduğu için değil bir birey, insan olduğu için değer verilmesi gerekiyor. İki erkek evlat babası olarak Poyraz ve Pamir Ayaz’ın eğitiminde nelere dikkat ediyorsunuz?
Tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlarım. Çocuklarımıza ilk önce değerlerimizi, saygıyı, sevgiyi, temiz kalpli ve doğru insan olmayı öğretmek bizim görevimiz. Okuma yazmayı sonra öğrenseler de olur ilk olarak sevgiyi, temiz kalpli olmayı aşılamak gerekiyor. Eşlerin birbirine destek olması ve ailelerin çocuklarına bunu aşılaması lazım. Çünkü çocuklar anne ve babayı rol model olarak görüyorlar. Onlarla her zaman ilgilenmek, yanlarında olmak ve bir yetişkinmiş gibi konuşmak her zaman faydalı olur.

Her geçen gün, adını daha önce duymadığımız yepyeni teknolojilerle, yapay zekâ kavramları ile karşılaşıyor ve bu teknolojiden nasibini almış cihazlarla tanışıyoruz. Teknoloji ile araları nasıl?
Gerçekten yetişemiyorum. Sürekli içinde oldukları için daha iyi biliyor ve daha iyi kullanıyorlar. Poyraz ağırlıklı olarak pilot olmak istediğini söylüyor. Çocuklarım için elimden geleni yapacağım.

Haberin Devamı

Seyahate dair en çok özlediğin şeyler?
Gerçekten beni duygulandıran soruyu sordun. Gezmeyi, yeni yerler keşfetmeyi çok seviyorum. Bazen kimsenin gitmediği acayip yerlere gidiyordum. 2020’de kendime o kadar güzel bir program yapmıştım ki, tabii hepsi yalan oldu. Ama hayal kurmak gerçekleştirmenin yarısıdır, hayallerinizden asla vazgeçmeyin.

İçinde bulunduğumuz Covid-19 pandemi koşullarında duyduğumuz endişe ve stres zaman zaman hayattan keyif almamıza ve eğlenceli vakitler geçirmemize engel olabiliyor. Ama her şeyden önce ruhu beslemek lazım. Ruhu beslemek adına tavsiyelerin?
Ruhumu yemek yiyerek besliyorum (gülüyor). Memleketim Karadeniz’e geliyorum. Ailemle vakit geçiriyorum. Sabahları yürüyüş yapıyor, sahile iniyorum. Dağa çıkıp ormanda temiz hava alıyorum.