Cadde Barış Falay kimdir? Afara'nın konukları arasında olan Barış Falay kaç yaşında, evli mi?

Barış Falay kimdir? Afara'nın konukları arasında olan Barış Falay kaç yaşında, evli mi?

22.04.2022 - 23:38 | Son Güncellenme:

Barış Falay, Kanal D ekranlarında yayınlanamaya başlayan Afara programı konukları arasında yer alıyor. Birçok yapımda rol alan Barış Falay'ın yaşamı ise izleyiciler tarafından merak ediliyor. Peki Barış Falay kimdir, kaç yaşında?

Barış Falay kimdir Afaranın konukları arasında olan Barış Falay kaç yaşında, evli mi

Afara programı Uğur Aslan'ın sunumu ile Kanal D ekranlarında yayınlanıyor. Afara'nın bu haftaki konuklardan biri ise Barış Falay oldu. Birçok dizide yer alan Barış Falay'ın hayatı ile ilgili bilgiler haberde bulunuyor. Peki Barış Falay kimdir, evli mi?

Haberin Devamı

BARIŞ FALAY KİMDİR?

Barış Falay, 9 Nisan 1972 tarihinde Balıkesir'in Edremit ilçesinde dünyaya gelmiştir. Babasının memuriyeti dolayısıyla Ankara, Diyarbakır gibi birçok ilde yaşadı. Kocatepe Mimar Kemal Lisesi'nin ardından Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Tiyatro Bölümünden mezun oldu. Çeşitli özel tiyatrolarda ve Ankara Devlet Tiyatrosu'nda 2 yıl çalıştıktan sonra, 1997 yılında kuruluş sınavıyla beraber Kocaeli Şehir Tiyatrosu sanatçısı oldu. Hamlet ile başlayan tiyatro serüveni; Üç Kuruşluk Opera, Misafir, Kamyon, Roberto Zucco, Kırmızı Yorgunları, Aziznâme, Barış, Bahar Noktası, Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz, Karar Kimin ve daha birçok oyunda oynayarak sürdü.

Deniz Kızı Masalı ve Bir Yaz Gecesi Rüyası adlı oyunları yönetti. Tiyatronun bünyesindeki Tiyatro Okulu'nda eğitmenlik yaptı. 2015 Aralık ayında Kocaeli Şehir Tiyatroları'ndaki görevinden ayrıldı.

Haberin Devamı

Tatlı Hayat, Yarım Elma, Dadı gibi sit-com'larda ufak rollerde canlandırdığı başarılı karakterler ile dizi kariyerine atılan Barış Falay ilk yükselişini Aliye adlı dizide canlandırdığı "Mücahit (Müco)" karakteriyle yapmıştır. 2009'dan 2011'e kadar süren Ezel dizisinde "Ali Kırgız (Kerpeten Ali)" rolünü canlandırmıştır. Bu rol ile birçok kişinin beğenisini kazanan Barış Falay "Magazin Gazetecileri Derneği" tarafından "En İyi Erkek Oyuncu" seçilmiştir. Oyuncu Eylül 2011'de yayınlanan Al Yazmalım dizisinde "Cemşid" rolünü oynamıştır. 2013'ten 2015'e kadar süren Medcezir dizisinde "Selim Serez" rolünü canlandırmıştır. Ardından Endemol Yapım imzalı Paramparça dizisinde "Harun Erguvan" karakterini canlandırmıştır.

Oyuncu Esra Ronabar ile 7 Temmuz 2006 tarihinde evlenen Barış Falay'ın "Rüzgar Mavi" (d. 2009) adında bir oğlu vardır.

Son olarak Menajerimi Ara dizisinde "Kıraç Özdal" karakterini canlandırdı.