Cadde ‘Bay Sinema’ maalesef artık yok

‘Bay Sinema’ maalesef artık yok

04.04.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türk sinemasının efsane isimlerinden Türker İnanoğlu’nun hayatını kaybetmesi sanat camiasını yasa boğdu. Ünlü isimler, “Bay Sinema maalesef artık yok” dedi.

‘Bay Sinema’ maalesef  artık yok

Bay Sinema’ olarak anılan Türker İnanoğlu’nun (88) vefatı sanat camiasını yasa boğdu. 50 yıllık eşi ve Zeynep adında bir çocukları bulunan Gülşen Bubikoğlu, “Çok kıymetli eşim Türker İnanoğlu’nu kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Ailemizin, tüm sevenlerinin, hepimizin başı sağ olsun” dedi. 10 yıl evli kalıp, İlker İnanoğlu adında oğlu olan Filiz Akın, “Uzun süredir hastalıklarla uğraşıyordu. Doktorları ve ailesinin bütün gayretine rağmen kurtarılamamış. Hayatında pek çok şeyden de fazla sinemayı seven, son günlerine kadar üreten, önce yönetmen ve yapımcı daha sonra sadece prodüktör olarak devam eden son çınarı, oğlumun babasını kaybettik. Başta eşinin, çocukları Zeynep ve İlker’in, torunlarının ve tüm sinema camiasının başı sağ olsun, sabırlar diliyorum. ‘Bay Sinema’ maalesef artık yok” diyerek, üzüntüsünü dile getirdi. 

Haberin Devamı

İlker İnanoğlu, “Değerli babam, kıymetlim, Türkiye’nin ‘Bay Sineması’ Türker İnanoğlu’nu kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyim” dedi. Zeynep İnanoğlu Özdemir, “Seni çok seviyorum her halinle... Çok özleyeceğim, hep kalbimde taşıyacağım. Yalnız kaldığımızda konuşacağız usul usul... Elbette buluşacağız yine bir gün” açıklamasını yaptı. İnanoğlu’nun cenaze töreni bugün saat 10.00’da TİM Show Center’da yapılacak. Yapımcı, öğle namazının ardından Levent Barboros Hayrettin Paşa Camii’nde kılınacak cenaze namazının ardından Kanlıca Aile Mezarlığı’na defnedilecek. 

‘Gerçek bir duayen’

Sibel Can: Büyük duayen Türker İnanoğlu’nun vefatı kalbimde ikinci kez kaybedilmiş, bir ‘baba’ acısı yarattı. 

Kerem Alışık: Ahh benim Türker Abim. Ah benim çocukluğum. Sen sinemamızı terk ettikten sonra film başlamaz ki artık. Film şeridi koptu sesimiz soluğumuz kesildi. 

Haberin Devamı

Selda Alkor: Gerçek bir duayen... Yaptıklarınla, sinemaya kazandırdıklarınla hep yaşayacaksın. 59 yıl önce ilk filmimizi yapmıştık. Şimdi sana hediye aldığım film çeken bibloları görünce bir başka hüzünlendim. 

Hale Soygazi: Meslek hayatına başladığım ilk iki filmin prodüktörüydü... Cüneyt Arkın’la ‘Kara Murat’ ve Kartal Tibet’le ‘İtham Ediyorum’ filmlerinde kendisiyle çalışmaktan büyük bir memnuniyet duymuştum. 

Tamer Yiğit: Yeşilçam kendisinin gidişiyle sona erdi. Allah rahmet eylesin, geride kalanlara uzun ömürler diliyorum. Seni seviyoruz. 

Hülya Avşar: Sinema hayatının direği, mesleğinin duayeni Türker İnanoğlu, mekanın cennet olsun.