Fenerbahçe Arda Güler ayrılık nedenini açıkladı: Fenerbahçe'de 1 sene daha kalabilirdim

Arda Güler ayrılık nedenini açıkladı: Fenerbahçe'de 1 sene daha kalabilirdim

29.04.2024 - 19:31 | Son Güncellenme:

İspanyol devi Real Madrid'de forma giyen Arda Güler gündem olacak açıklamalarda bulundu. Arda, Fenerbahçe'deki ayrılığından bashederken attığı ilk gol sonrası Ali Koç'un kendisini aradığını dile getirdi.

Arda Güler ayrılık nedenini açıkladı: Fenerbahçede 1 sene daha kalabilirdim

İspanyol devi Real Madrid'de forma giyen Arda Güler, son dönemde attığı gollerle moralini üst seviyeye çıkardı. Candaş Tolga Işık'a konuşan Arda Güler, hem Real Madrid kariyeri hem de Fenerbahçe'den ayrılığıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

GOL SEVİNCİNİN ANLAMI
"Gol sevincimin anlamı tevekküle dayanıyor. Her şeyin Allah'tan geldiğine inanıyorum."

MODRİC'İN VELİAHTI OLACAĞIMI SÖYLEDİ
 birçok çocuğun hayali dünyanın en büyük kulübü olan Real Madrid'de oynamaktır. Bu, bir tabii ki hayalimizin bir parçası ve bana sundukları proje de uzun zamanlı bir projeydi. Ben de buna ikna oldum. Zaten Real Madrid ile o masaya oturduğumuz anda her şey bitti yani. Onların YouTube'a yazıp skills videolarını izliyordum, şimdi onlarla beraber idman yapıyorum, onlarla pas alışverişi yapıyorum. Real Madrid de bana Modric'in veliahtı olacağımı söyledi. Ben de bundan çok etkilendim. Çünkü inanılmaz bir oyuncu. Hala çok iyi. Bu projeyi duyduğu an bitti her şey yani.

Haberin Devamı

'HEP YARDIMCI OLUYORLAR'
-Kroos ve Modric'in takım içerisinde mentörlüğünü de alıyorsun bildiğim kadarıyla
Hep yardımcı oluyorlar. Ben de karakterim dolayısıyla herkesten ufak tefek ya da kimden ne alabiliyorsam hep bir şeyler almaya çalışan bir çocuğum. Onlara da sürekli soru soruyorum. İşte sen şunu nasıl yapıyorsun, sen bunu nasıl yapıyorsun... Öğrenebildiğim kadar çok şey öğrenmeye çalışıyorum.

Arda Güler ayrılık nedenini açıkladı: Fenerbahçede 1 sene daha kalabilirdim

1 SENE DAHA KALABİLİRDİM
"Fenerbahçe'de bir sene daha kalabilirdim ama ben Fenerbahçeli bir Türk gencinin Avrupa'da, özellikle de Real Madrid'de neler yapabileceğini göstermek istedim. İnşallah da göstermeye devam edeceğim."

'KULÜBE DAHA FAZLA PARA VERİN
Transferinle ilgili birçok şey konuşuldu. Fenerbahçe, Arda transferinden daha çok para kazanabilirdi dendi mesela. Böyle bir ihtimal var mıydı?
Benim serbest kalma bedelim vardı. 17.5 milyon Euro serbest kalma bedelim vardı. Aslında 17.5 milyon Euro'yu ödeyen bir takım, beni direkt alabiliyordu ama ben, ailem; Fenerbahçe daha fazla para kazansın diye son ana kadar Real Madrid ile görüşmelere devam ettik. 'Kulübe daha fazla para verin, daha fazla para verin' diye. Kulübün en fazla kazanabileceği senaryo oldu.

''SEN FENERBAHÇELİ İSEN BEN GALATASARAYLIYIM''
Ben, Avusturya Milli Takım maçını oynadıktan sonra o da Avusturya'daydı. Beraber uçakla döndük. Çok sohbet ettik. O da çok iyi biri. Bana her zaman yardımcı olmaya çalışıyor. Çok fazla Türkün olduğu bir semtte büyümüş. Çünkü Avusturya'da çok fazla Türk var. O yüzden Galatasaraylıymış hatta. Onu falan söylüyor bana sürekli. Şakalaşıyor işte sen Fenerbahçelisin, ben Galatasaraylıyım. Bazen Türkçe öğretmeye çalışıyorum ona. Çünkü çok samimi, sıcakkanlı, çok keyifli biri.

Haberin Devamı

"Buradaki tek Türk oyuncuyum ve tüm Türk halkının bana destek olması, beni hem çok mutlu ediyor hem buradaki gücümü de artırıyor yani. Ben de onlarla birlikte var oluyorum sonuçta. Onlar üzüldüğünde ben de üzülmüş oluyorum, onlar benimle sevindiğinde ben daha da çok seviniyorum. Çok güzel bir his."

"Herkes İspanyolca konuşuyor. İlk idmanlarda çok zorlanıyordum. Hoca, İspanyolca anlatıyor. Tüm ekip, İspanyolca konuşuyor. Tercüman yok. İlk zamanlar çok zordu ama aslında böyle olması mesela abi benim İspanyolca öğrenmeme daha büyük etken. Daha hızlı öğrenebilirim bu şekilde yani. Şu an birçok şeyi anlayabiliyorum abi. Konuşmamda tabii ki daha çok zorlanıyorum ama dersler devam ediyor. Önümüzdeki zamanlarda daha da geliştireceğim İspanyolcamı."

Haberin Devamı

GOLDEN SONRA ALİ KOÇ BENİ ARADI
"Ali Koç'a karşı bir kırgınlığım yok. İlk gol attığımda da ilk arayanlardan biri oldu. Sakatlandığım dönemde de sürekli konuşuyorduk. Başkan, annemin birkaç sene önce olduğu bir ameliyatta bize çok yardımcı oldu. O yüzden Ali Koç, bizim ailemiz için özel bir isimdir."

MODRIC BANA ABİ DEMEYE BAŞLADI
“Kimseye ismi ile seslenemiyorum. Luka diyemiyorum, Toni diyemiyorum kaç yaşında adamlar. Ailemizden böyle gördük. Toni abi, Modric abi diyorum. Onlar da bana abi demeye başladı o yüzden.”

Arda Güler ayrılık nedenini açıkladı: Fenerbahçede 1 sene daha kalabilirdim

'SENİ REAL MADRİD İSTİYOR DEDİ'
Biz Milli Takım kampındaydık. Galler maçımız vardı. Galler maçından sonra ben tatile çıkmıştım. Galler ile oynadığımız son maç Samsun'daydı. Çok şükür çok güzel geçmişti. Ben de ondan sonra ufak bir tatile çıktım. İşte geleceğimi düşünmeye başlamıştım. Çünkü ondan öncesinde her şeyle babam ilgileniyordu. Ben, sadece Fenerbahçe ile yaşayabileceğimiz şampiyonluğa odaklanmıştım ve Ziraat Türkiye Kupası Finalimiz vardı. O yüzden sadece saha içinde kalmaya çalışıyordum ama tatile çıktığımda artık bir yer seçmem gerekiyordu. Babam arayıp, 'Real Madrid istiyor, Real Madrid'in ilgisi var' dediğinde çok heyecanlanmıştım, çok mutlu olmuştum. Biraz da benim için erken olmuştu bu. O yüzden çok heyecanlanmıştım.

Haberin Devamı

MÜMKÜN DEĞİL
"Baban, gerçekten senin transferinden bir komisyon istedi mi?"
"Böyle bir şey mümkün değil. Belki de insanlar bu profesyonel süreçlerin nasıl yürüdüğünü bilmiyorlar, böyle bir şey mümkün değil. Yakınımızdaki herkes Fenerbahçe ne kadar kazanabilirse o kadar kazansın diye uğraş verdiğimizi biliyor. O yüzden bu mümkün değil."

Türkiye'de yeterince iyi idman yapılmıyor mu? Yani oyuncular, bu seviyeye gelince zorlanıyor mu?
Yani abi Türkiye'de yeterince idman yapılmıyor demeyeyim. Türkiye seviyesine göre idman yapıyoruz. Buradaki seviye, tabii ki başka olduğu için ve ben de Türkiye'den geldiğim için tabii ki çok zorlandım. Sakatlıklarıma da sebep oldu. Burada dürüst konuşmam gerekiyor yani. Ameliyat oldum o yüzden. Tempoda ilk zamanlar çok zorlandığım için... Baktığımız zaman aslında devre arasında bazı transferler oldu yurt dışına ve onlarda da sakatlık problemleri oldu ki bunlar çok normal. Başka ülkeye gidiyorsunuz, başka bir oyun, başka bir felsefe... Bunlara adapte olurken bazen bazı futbolcular zorluklar çekebiliyor. Durum böyleydi bende de.

ANLATIRKEN BİLE ÜZÜLÜYORUM, ŞOK OLDUM
Osasuna maçındaki direkten dönen toptan sonrasını anlatsana bana. Bir saniye sonra Arda Güler'in kafasında ne oldu?
 Ben, şok oldum abi ya. Şok geçirdim yani. Gol olmasını bekliyordum çünkü. Ben kulübedeydim ve kaleci hep önde oluyordu. Hatta oyuna girerken de kaleci hocamız, 'Bu kaleci önde oynuyor, görürsen vur' dedi. Ben de topu aldım. Kaleci öndeydi. Vurdum. Direkten dönünce işte anlatırken bile üzülüyorum abi. Şok oldum yani. Çok üzüldüm.

- En çok ne duyuyorsun?
En çok 'turco' diyorlar. 'Turkish' diyorlar. En çok böyle hitap ediyorlar bana. Türkiye'yi sevdiklerini söylüyorlar, beni de sevdiklerini... Burada siesta kültürü var abi. Madrid ile ilgili sorduğun için... Ben, çok seviyorum yani. Öğlen bazı dükkanlar, dükkanlarını kapatıyor ve uyumaya gidiyorlar. Futbolcular, bazı öğlenlerde uyuyorlar. Bence çok keyifli. Çok dinlendiriyor vücudu yani. Benim Madrid ile ilgili en sevdiğim şeylerden birisi siesta.

Yazarlar