Cadde ‘BEDAVA’ AŞK

‘BEDAVA’ AŞK

15.02.2010 - 01:00 | Son Güncellenme:

Aşkınıza heyecan katmak için mutlaka pahalı bir hediye almanız gerekmiyor. Onu en sevdiği yazarın imza gününe götürebilir veya birlikte bisiklete binebilirsiniz. İlişkinizin önemli anlarına tanıklık eden mekanları ziyaret etmeye ne dersiniz?

‘BEDAVA’ AŞK

En son ne zaman el ele yürüyüşe çıktınız veya saklambaç oynadınız? Eşiniz hakkında her zaman öğrenmek istediğiniz ama sormaya cesaret edemediğiniz şeylerin bir listesini yapmanın zamanı geldi. ‘İlişkinizi Tazeleyin’ kitabının yazarları Dr. Sabina Dosani ve Peter Cross, dumanı üstünde bir şeyler düşünüp, farklı bir gece gece geçirmeyi öneriyor: “Adrenalinin yükselmesi için eşinizi düşlerindeki arabayla gezmeye çıkarın. Takıp takıştırın, lüks bir otomobil galerisine gidin ve bir deneme sürüşü yapmak istediğinizi söyleyin. Yüksek sosyete hayatının tadına vardıysanız, bizim ‘çatı katı tatlısı’ dediğimiz gezintiyi deneyin. Milyonerler gibi giyinin, takma isimler kullanın ve şehir dışındaki emlakçileri arayıp özel bölgelerdeki şahane evleri gezmek için randevu alın. Lüks yerlerle ilgilenenlere çoğu kez şampanya ikram edilir.”

UCUZ HEYECANLAR
İlişkinin onarımı çoğu kez para harcamayı gerektirir. Dışarı çıkmak, ilişkiyi eğlenceli kılar ama ilişkideki örümcek ağlarını temizlemek için servet harcamak zorunda değilsiniz. Sevgilinize değerli olduğunu göstermek için dünya kadar para harcamanız gerekmez. Nasıl yapılacağını bilirseniz, bütçenizi altüst etmeden de ona iyi bir zaman geçirtebilirsiniz.


KISSADAN HİSSE
Bedava aşk mı? Sanki aşk bedava değilmiş gibi. Beyinler satın alınabilir ama yeryüzündeki hiçbir para henüz aşkı satın alamadı.
Emma Goldman - Rus anarşist

1.FİKİR
Ebedi aşkın anahtarı kapınızın eşiğinde olabilir. Kent dışından gelmiş turistler gibi davranın. En yakınınızdaki turizm danışma bürosuna gidin ve görülmeye değer yerlerle ilgili parasız dağıtılan harita ve broşürleri isteyin. Oralara gidip yaşadığınız yöreye ve birbirinize yeni bir gözle bakın.

AZ PARA HARCANACAK 10 BULUŞMA ÖNERİSİ
1 Bir sanat veya korku filmi gecesi düzenleyin. Birlikte ilk seyrettiğiniz filmi kiralayın, dağlar kadar mısır patlatın ve kanepenizi sinemanın arka koltuğuna dönüştürün.
2 İki kişilik bisiklet kiralayın ve gezmeye çıkın. İki kişilik bisiklette otururken yaşam çok tatlıdır. Peynir, ekmek ve ucuz şaraplı bir piknikle gezinize renk katın.
3 Yemeği evde yedikten sonra tatlı ve kahve için lüks bir yere gidin. Dondurmayı paylaşın ve gofretin tümünü kız arkadaşınıza bırakın.
4 Lüks bir otelde buluşmak üzere sözleşin. Oda ayırtmanıza gerek yok, sadece giyinip kuşanın ve fuayedeki insanları seyredin. İçkiler pahalıdır, bir tek kadeh ısmarlayın ve yanında verilen çerezlerden otlanın.
5 Anı tazeleyin. İlişkiniz açısından önem taşıyan yerleri tekrar aklınızdan geçirin: İlk buluşmanız, ilk öpüşmeniz, evlenme teklifi almanız, en sevdiğiniz restoran ya da manzara ve yüreğinizi çarptıran her yer.
6 Kız arkadaşınızın en beğendiği yazarı öğrenin ve onu imza gününe götürerek sürpriz yapın. Kitapevleri bu tür etkinliklerin reklamını yapar ama yazarın planını öğrenmek için doğrudan doğruya yayımcısıyla ilişki kurun.
7 Eşinize yatakta farklı özellik taşıyan bir kahvaltı sunun. Örneğin, Fransız usulü bir kahvaltı için akordeonla çalınan bir melodi koyun ve sıcak kahveyle ekmek ve çikolata ikram edin. Fransız hizmetçisi giysileri veya bıyıkları isteğe bağlıdır. Ama Fransız öpücükleri mutlaka önerilir.
8 Gözlerinde yıldızlar yanıp sönsün. Yerel kütüphaneden bir astronomi kitabı alın, kırlara çıkın ve ona yıldızlara bakmayı öğretin.
9 Biraz kültür hiç fena olmaz. Birçok müze, sanat galerisi ve sergide giriş ücreti yoktur. Aynı zamanda daha küçük ve özgün yerler aramakta yarar var, çünkü çoğunlukla bunların ortamı daha sıcaktır.
10 Bir tiyatro okulunun halka açık bir gösterisine gidin. Burada söz konusu olan yeni oyunlar. Ünlü kişileri göremeseniz de kimilerini henüz üne kavuşmadan izlemiş olmak da heyecan vericidir.


2. FİKİR
Kararınız ne olursa olsun, bilinçli bir seçim, fevri bir çıkıştan iyidir. Sizi partnerinize ilk başta çeken özelliklerin listesini yapın. İyi yanları neler? En çok nesini özleyeceksiniz? Sizin iyi yönlerinizi ne şekilde ortaya çıkarıyor?


GİTMEK Mİ ZOR, KALMAK MI?
Batmakta olan bir ilişkiyi kurtarmak mı, yoksa yeni sahillere doğru kulaç atmak mı gerektiğini nasıl bileceksiniz? İflah olmaz romantikler olduğumuzu düşünmekte serbestsiniz, çünkü biz çoğu ilişkinin kurtarılabileceği kanısındayız. Hatta ihanetler, kavgalar, borçlar ya da aylar boyu seks yapmaktan uzak durmak söz konusu olsa bile, kıvılcımı yeniden yakalamak, zengin ve istek dolu bir şeyleri ateşlemek mümkündür. Ama yavan bir aşk ilişkisini sürdürmek ya da fırtınada sığınacak yeni bir liman bulmak konusundaki karar düşünerek verilmelidir. Ani kararlar almaktan kaçının. Ani bir kararla ilişkilerini sona erdiren pek çok kişi daha sonra pişman olur ama artık geri dönmek için çok geçtir. Büyük olasılıkla birlikteliğinize aylarca ya da yıllarca yatırım yaptınız. Ana-babalar, kaynana ve arkadaşlar, herkes görüş belirtir; oysa bu onların üzerine vazife değil. Düşüncelerinizi yazmak onları netleştirir ve karar vermenizi kolaylaştırır. İlişkinizin durumu hakkında kendinize karşı dürüst olun. Kurtarmaya değecek bir şeyler var mı, yoksa zaten ayrılmayı mı düşünüyordunuz?

3. FİKİR
Kıskançlık, güçlü ve egemen olma arzusundan doğar. Eşiniz kıskançsa, büyük olasılıkla ortak yaşamınızın birçok yönüne karışır. Artık dengeyi sağlama zamanı geldi. Örneğin, eğer tatilde nereye gideceğinize genellikle karınız karar veriyorsa, siz ağır basın ve bu yıl seçimi kendiniz yapmak istediğinizi söyleyin.


KISKANÇ SEVGİLİ
Kıskançlık duygularını yok etmek ilişkinizi tazelemenin ön şartıdır. Bunu bilin ve ona göre davranın. Kıskançlık tuhaf bir duygudur. Tutkuyla bağlandığınız birinin sizin sadece kendisine ait olmanızı arzulaması bir süre için garip bir şekilde çekici gelebilir. Sevgiliniz kıskançsa, aranızın iyi olduğu bir anda onu suçlamak yerine, tavırlarının neler hissetmenize yol açtığını anlatın. Ona güvence verin, sonra kendinizi izleniyormuş gibi hissetmemeniz için farklı davranmasını istediğinizi açıklayın.


4.FİKİR
Adrenalin ve eğlence için neden lunaparka gitmiyorsunuz? Kaydırağa ya da dönme dolaba binin. Çocuk gürültüsünden çekiniyorsanız, hafta sonlarında veya okul tatillerinde gitmeyiverirsiniz. Çoğu lunapark hafta içinde bir gün geç vakitlere kadar açık kalır.


BİRAZ HEYECAN LÜTFEN!
İlişkinizi şarj etmek için ille de kırmızı güller, kokulu mumlar ya da yıllanmış şampanya gerekmez. Paylaştığınız nefes kesici bir adrenalin hamlesi sizi yeniden arzulamasını sağlayacaktır.
Yamaç paraşütü: Bir daha deniz kenarına gittiğinizde, plajda serilip yatacağınıza planörle uçmaya gidin. Sudan adamakıllı yükseldiğinizde birbirinize sıkıca sarılın ve ona, “Kalp atışlarını gerçekten duyabiliyorum” deyin.
Bungee trambolin: Önce eşiniz atlasın ve boşluğa atılmadan önce gözlerinin içine bakın. Daha da iyisi, çiftlerin atlamasını sağlayan bir merkez bulun ve aynı iple atlayın.
Jet ski: Suyun üstünde son hız kayar ve 360 derece dönüşler yaparken, aranızda daha güçlü bir ilişki doğmasına yol açacak farklı bir flört gerçekleşir. Sıkı tutunun.


MÜZİK, AŞKIN?GIDASI
Heyecan uyandırmak için müzikten yararlanın. Shakespeare, müziğin aşkın gıdası olduğunu söyler. Seçiminiz ister klasik bir müzik türü, isterse hip-hop benzeri bir müzik olsun, çalmaya devam edin. Müzik, yüzyıllar boyunca sevgililerin birbirlerini çok çekici bulmalarını sağladı. İlle de Bizet’nin ‘Carmen’i olması şart değil. Kolay akılda kalan minik bir melodi bile amacınızı anlatmak, eğlendirmek ve yenilikler yaratmak için yeter. Köşedeki bardaki doğaçlama caz, yağmurlu bir pazar günü dinlediğiniz bir şarkı veya R&B, ilk günler deki duyguları yeniden tutuşturup ilişkinizin alevlenmesine yardımcı olabilir.


5.FİKİR
Sizi duygulandıran ve yakınlaştıran bir filmi izledikten sonra eşinize bu filmin müziğini armağan edin. Bunu dinlemek güçlü duyguları geri getirecek ve aranızdaki yakınlığı sürdürmeye yardım edecektir.