Cadde Beren Saat’ten şehitler suçlamasına cevap geldi

Beren Saat’ten şehitler suçlamasına cevap geldi

19.09.2015 - 08:10 | Son Güncellenme:

Beren Saat ‘Sevdiklerimin Huzuru İçin’ başlığıyla yaptığı açıklamalarla ‘Neden Sustun’ sorusuna yanıt verdi. Peki Beren Saat kimdir? Ayrıntılar haberimizde...

Beren Saat’ten şehitler suçlamasına cevap geldi

Beren Saat sosyal medyada kendisine yapılan suçlamalara Instagram hesabından cevap verdi. Beren Saat ‘Sevdiklerimin Huzuru İçin’ başlığıyla yaptığı açıklamalarla ‘Neden Sustun’ sorusuna yanıt verdi.

Ünlü oyuncu Beren Saat’le ilgili olarak şehit haberlerinden sonra sosyal medyada çeşitli suçlamalar yapılmıştı. Beren Saat uzun süren sessizliğini dün gece Instagram ve Facebook resmi hesabından bozdu ve ‘Sevdiklerimin Huzuru İçin’ diyerek adeta içini döktü. İşte Beren Saat’in o mesajları…

Neden sustun? Neden üzülmedin? Yine bir hesap sorma, şimdi de sosyal medya mahalle baskısı. İşte tam da bu hesap sormalar yüzünden bıraktım sosyal medya kullanmayı. Hiç biriniz galeyana gelmemişken, çoğunuzun umurunda değilken halkın içinden insanların birbirini yakmasına dayanamayıp “Bu altı üstü seçim, insan hayatından önemli mi? Artık kimseyi hedef göstermeyin n’olur…..” diye bir yalvarış çağrısı yapmıştım, siyasi liderlerin giderek sertleşen üslübunun halk üzerindeki tahrip edici etkisini hissederek. Mumya gibi sarılmış, hayati risk taşıyan, 5 çocuk babası o şöförü televizyonda izlediğim gece uyuyamadım…. Siz uyuyordunuz… Ve o gün yazdıklarım yaşandı, öngörüp engel olmaya gücümün yetememesi çok acı. Mesajın altında kavga çıktı, benim yüzümden kavga etmesinler diye mesajı kaldırdım. Bu yüzden kaldırdığımı yazdım, kavga orada da devam edince onu da kaldırdım. Korktu morktu dediler desinler çok mühim değil. Benim teröristleşme meselem bundan ibaret. Sivil protesto hakkını kullanan her insan siyasi dilde zaten teröristti Gezi Olayları’ndan beri o yüzden çok ciddiye almadım. Yakılan bir Hdp Minibüsü Şöförü’ydü, benim her hangi bir paylaşımımda parti adı bir tek bu sebeple geçti; mağdur bir adamcağızı tanımlarken yaptığı işi söylemiştim. Hangi partiye oy verdiğimi hiç açıklamadım, her hangi bir parti propagandası yapmadım, benim işim değil siyaset. Ama şahsi siyasetimi tabi ki gözeteceğim; düşünecek, tartışacak, hakkımı arayacak,benim yerime alınan kararları gerektiğinde eleştireceğim. Bugün “işini yapamasın vatan haini” dediğiniz ben, en çok vergi veren ünlü kadın diye haber olduğumda vatansever madalyası hediye etmemiştiniz şüphesiz ama o vergi bir çocuğun okul sırasının yapımına mı gidiyor yoksa sefa sürmek için mi kullanılıyor takip etmek benim en doğal hakkım. Bu yüzden oyumu kullandım. Daha çok partili bir meclis, tekelleşmemiş bir siyaset sonucuna demokrasi adına sevindim. Kopenhag’da çekip paylaştığım bebeklerini üzerinde taşıyan anne kuğu resmine “üçlü koalisyon diyor hain!” yazıp küfür eden insanlarla dalga geçtim bir süre ama anladım ki seçim öncesi, sonrası kargaşası bitene kadar sosyal medyanın tadı kaçtı.

Haberin Devamı

BEREN SAAT KİMDİR?

Aşk-ı Memnu, Hatırla Sevgili, Fatmagül'ün Suçu Ne?, İntikam gibi reyting rekortmeni dizilerdeki oyunculuğu ile akıllara kazınan Türk sinema ve dizi oyuncusu.

Beren Saat, 26 Şubat 1984 tarihinde, Ankara'da dünyaya geldi. Babası Hüseyin Avni Saat, annesi emekli öğretmen Ayla Saat'dir. Kendisinden 5 yaş büyük Cem adında abisi vardır. İlk ve orta dereceli öğrenimini Ted Ankara Koleji'nde tamamlayan genç oyuncu, üniversite eğitimi için Başkent Üniversitesi İşletme Bölümü'nü tercih etti.

Üniversitede okuduğu sırada başvurduğu Türkiye'nin Yıldızları adlı T.V. programından olumlu cevap aldı. Programa katılan saat, yarışmayı ikinci olarak tamamladı. Yarışmayı düzenleyen ekip arasında bulunan yönetmen Tomris Giritlioğlu'nun kardeşi, Saat'in yeteneklerinden kardeşine bahsetti ve böylece Beren Saat için şöhretin kapıları aralanmış oldu.

2004 yılında Aşkımızda Ölüm Var ve 2005 yılında Aşka Sürgün adlı dizilerde rol aldı; fakat onu gerçek anlamda ünlü yapan yapım Hatırla Sevgili oldu. Bu dizide canlandırdığı Yasemin rolü ile, 2006-2008 yılları arasında Türkiye'yi ekran başına kitlemeyi başardı.

2008 yılında Güz Sancısı adlı ilk sinema yapımında başrol oynadı. Bu film ile, Aşka Sürgün adlı diziden sonra ikinci kez usta yönetmen Tomris Giritlioğlu ile beraber çalışma fırsatı buldu. Aynı yıl başlayan Aşk-ı Memnu adlı dizide canlandırdığı Bihter adlı karakter çok sevildi. Kıvanç Tatlıtuğ ile beraber başrollerini paylaştığı Aşk-ı Memnu, kısa sürede Türk Televizyonları'nın en sevilen yapımlarından birisi oldu. Halid Ziya Uşaklıgil'in aynı adı taşıyan eserinden uyarlanan yapımdaki rol arkadaşı Kıvanç Tatlıtuğ oldu.

İngilizce ve İspanyolca bilen Saat, iş dışında kalan zamanlarını dans ederek, tenis oynayarak ve de sinemaya giderek değerlendirmeyi tercih ediyor. Beren Saat'in ikinci sinema filmi "Gecenin Kanatları" 2010 yılında sinemalarda oynamaya başladı. Yine 2010'da dünyanın en çok hasılat getiren yapımlarından biri olan Oyuncak Hikâyesi 3 filminde "Barbie" karakterini Türkçe seslendirmiştir.

2010 yılında "Fatmagül'ün Suçu Ne?" adlı dizi filmde Engin Akyürek ile beraber başrolü oynadı. 2012'nin sonlarında "Gergedan Mevsimi" filminde Monica Bellucci'nin kızı "Buse" karakterini canlandırmıştır.

2010 ve 2011 yıllarında Rexona ve Patos markalarının reklamlarında oynadı. 2013 yılında ise Duru Perfume Duş Jeli'nin reklamlarında göründü.

Beren Saat, 2013 yılında Amerikan dizisi Revenge'in Türkiye uyarlaması olan "İntikam" dizisinde Nejat İşler ile başrol oynamıştır. Aynı zamanda, 2013 yılının yazında Hint filmi Black'in uyarlaması olan "Benim Dünyam" filminin başrolünde Uğur Yücel ile oynamıştır.

Beren Saat, 29 Temmuz 2014 tarihinde şarkıcı Kenan Doğulu ile Amerika Birleşik Devletleri'nin Los Angeles şehrinde evlendi.

2015 yılının Eylül ayında yapımcı Timur Savcı'nın yapımcılığını üstlendiği, Star TV'de başlayacak olan 'Kösem Sultan' dizisinde Safiye Sultan'ı Hülya Avşar canlandıracak. Kösem Sultan'ı ise Beren Saat canlandıracak. Ekin Koç'un canlandırdığı I. Ahmet'in eşi olacak olan Kösem Sultan'ın çocukluğunu ve gençliğini Yunan oyuncu Anastasia Thsilimpou 9 bölüm canlandıracak.

Filmleri:
2004 - Aşkımızda Ölüm Var (Tv.Dizisi)
2005-2006 - Aşka Sürgün (Tv.Dizisi)
2006-2008 - Hatırla Sevgili (Tv.Dizisi)
2007 - Avrupa Yakası (Konuk oyuncu) (Tv.Dizisi)
2008-2010 - Aşk-ı Memnu (Tv.Dizisi)
2009 - Güz Sancısı
2010 - Gecenin Kanatları
2010 - Oyuncak Hikayesi 3 (Seslendirme)
2010-2012 - Fatmagül'ün Suçu Ne? (Tv.Dizisi)
2012 - Gergedan Mevsimi
2012 - Brave (Seslendirme)
2013 - Benim Dünyam
2013- 2014 - İntikam (Tv.Dizisi)
2015 - Minyonlar (Scarlet Overkill)(Seslendirme)
2015 - Muhteşem Yüzyıl: Kösem Sultan (Kösem Sultan) (TV Dizisi)