Cadde Beyin kanaması geçirmişti! Settar Tanrıöğen bir ameliyat daha oldu

Beyin kanaması geçirmişti! Settar Tanrıöğen bir ameliyat daha oldu

30.01.2024 - 11:28 | Son Güncellenme:

Kısa süreli bilinç bulanıklığı şikayetiyle 26 Ocak Cuma akşamı hastaneye giden ve beyin kanaması geçirdiği anlaşılan Settar Tanrıöğen, Ataşehir'de özel bir hastanede bıçak altına yattıktan sonra yoğun bakıma alınmıştı. 61 yaşındaki oyuncunun, bir kez daha operasyon geçirdiği ortaya çıktı.

Beyin kanaması geçirmişti Settar Tanrıöğen bir ameliyat daha oldu

Geçtiğimiz günlerde başvurduğu hastanede yapılan muayene ve tetkikleri sonucunda beyin damarlarından birinde anevrizma (anterior komunikan arter anevrizması) kanaması saptanan ve ameliyatın ardından tedavisine yoğun bakımda devam edilen Settar Tanrıöğen, bir kez daha operasyon geçirdi.

Haberin Devamı

BEYNİNDEKİ SIVI ALINDI

90'lı yıllarda 'Bir Demet Tiyatro'da oynadığı 'Saldıray Abi' karakteriyle adından söz ettiren Settar Tanrıöğen, beyninde oluşan sıvı nedeniyle yeniden bıçak altına yattı. Ameliyatı 1,5 saat süren sanatçı, operasyonun ardından yoğun bakıma alındı.

Beyin kanaması geçirmişti Settar Tanrıöğen bir ameliyat daha oldu

"AMELİYATI GÜZEL GEÇMİŞ"

İlk ameliyat haberini duyuran oyuncu ve eski manken Ebru Destan, “Settar abim dün beyin kanaması geçirdi. Ameliyatı güzel geçmiş. Bir an önce sağlığına kavuşmasını dilerim. Seni seviyoruz" mesajını yazmıştı.

Beyin kanaması geçirmişti Settar Tanrıöğen bir ameliyat daha oldu
HAREKETLERDE VE KONUŞMADA YAVAŞLAMA ŞİKAYETİ!

İlk ameliyat sonrası hastaneden yapılan açıklamada, "Settar Tanrıöğen bir haftadan beri üst solunum yolu enfeksiyonu şikayetlerinin yanı sıra hareketlerde ve konuşmada yavaşlama ve ara sıra kısa süreli bilinç bulanıklığı ile hastaneye başvurmuştur. Yapılan muayene ve tetkikleri sonucunda beyin damarlarından birinde anevrizma kanaması saptanmıştır. Bu tanı üzerine ameliyata alınmış ve kanamaya yol açan anevrizma başarılı şekilde kapatılmıştır. Hastamız işlem sonrasında tekrar yoğun bakıma alınmıştır. Hastaneye gelişinde olduğu gibi bilinci açık bir halde yoğun bakım servisinde izlenmeye devam edilmektedir" denmişti.

Beyin kanaması geçirmişti Settar Tanrıöğen bir ameliyat daha oldu

Haberin Devamı

SETTAR TANRIÖĞEN KİMDİR?

22 Ekim 1960 tarihinde Denizli'de dünyaya geldi. Hacettepe Üniversitesi Arkeoloji ve Sanat Tarihi bölümü mezunu olan Settar Tanrıöğen, Bir Demet Tiyatro'da oynadığı Saldıray Abi karakteriyle tanındı.

Beyin kanaması geçirmişti Settar Tanrıöğen bir ameliyat daha oldu

2009'da Binnur Kaya, Engin Günaydın, Ercan Kesal, İlker Aksum ve Serra Yılmaz ile birlikte 'Vavien' filminde rol aldı. 2010'da Derviş Zaim'in senaryosunu yazıp yönettiği 'Gölgeler ve Suretler'de oynadı. 2015'te 'Saklı' filminde kamera karşısına geçti. Daha sonra komedi türündeki 'Hayalet Dayı'da başrolde oynadı.

Settar Tanrıöğen, 2015-2017 yılları arasında yayınlanan 'Baba Candır' adlı dizide 'Salih Çelik' karakterini canlandırdı.