Cadde BiLiNMEYEN MJ

BiLiNMEYEN MJ

06.11.2011 - 23:06 | Son Güncellenme:

Çocukluk arkadaşı David Gest, hazırladığı belgesel filmde Michael Jackson hakkındaki gerçekleri anlatıyor: “Etrafındaki bazı kişiler onu arkadaşlarından ve ailesinden uzaklaştırdı. Bunlar dini gruplar, garip insanlardı. Cep telefonu numarası üç günde bir değişiyordu. Ona ulaşmamıza imkan vermediler.”

BiLiNMEYEN MJ

Michael Jackson’ın ölümüyle ilgili doktorunun suçlandığı dava Los Angeles’ta devam ederken mahkeme kapılarının ardında ‘Popun Kralı’nın bilinmeyenleri birer birer ortaya dökülüyor. Okul günlerinden bu yana en yakın arkadaşı olan müzik prodüktörü David Gest, Michael Jackson’ın hayatını anlatan bir film için kolları sıvadı.
Walton’da, sanat bölümünde tanıştıklarında Jackson 10, Gest 15 yaşındaydı. Tito ve Michael’la arkadaş olan Gest, Jackson Ailesi’ni uzun yıllardan beri tanıyor. Michael Jackson’ın psikolojisi bozuk, gerçeklerle yüzleşemediği için hayal dünyasında yaşayan, mırıltıyla konuşan tuhaf biri olmadığını göstermek için filmi yaptığını söylüyor. Ona göre Jackson eğlence ve abur cubur seven, müzik ve film konusunda takıntılı, iyi pazarlık eden biriydi.

Haberin Devamı

Michael Jackson filmi yolda
Filmde yakın arkadaşları Smokey Robinson ve Whitney Houston’la, kardeşleri Tito ve Rebbie Jackson, iki kez çocuk taciziyle suçlanan, ciddi bir kaza geçiren ve bunların üstesinden gelebilmek için ilaç kullanan Jackson’ı anlatıyor. Gest, “1993’te Michael’ın karşı çıkmasına rağmen avukatları, Jordy Chandler davasında aileye para ödemişti. 2005’teki ikinci olayda temyiz yoluyla aklanmasına rağmen Michael’ın bir yanı öldü. O güzel, eğlenceli, yetenekli adamı kaybettik” diyor.
Filmde Jackson’ın annesi Katherine’le yapılan söyleşiye de yer veriliyor. Gest filmin duygusal ‘aklama’ olmadığının kesinlikle altını çiziyor ve ekliyor: “Michael 2005’teki dava sürecinde yanlış kararlar aldı. Etrafındaki bazı kişiler onu arkadaşlarından ve ailesinden uzaklaştırdı. Bunlar dini gruplar, garip insanlardı. Cep telefonu numarası üç günde bir değişiyordu. Ona ulaşmamıza imkan vermediler.”

Haberin Devamı

“Burada yıldız olan benim” Michael Jackson’la birlikte geçirdiği son eğlenceli günlerden biri 2005’te mahkeme öncesinde çıktıkları San Francisco turu olmuş. “Yolda öyle hızlı gidiyorduk ki uçurumun kenarından çığlık atmaya başladım. Michael da gülmekten kendini alamadı. Çok rahatlamış görünüyordu. Gerçek Michael oydu” diyor ve o günlere dönüyor: “Egosu büyük olan bendim. İlk arabamı aldığımda birlikte gezerdik. Benzin doldurmaktan nefret ederdim. Bir gün Michael depoyu doldururken pencereye vurup ‘David yıldız olan benim’ deyince şöyle bir karşılık verdim ‘Evet ama sadece benle değilken.’ Cevabım onu çok güldürmüştü.”

“Kadınlara ilgi duyardı”
“Michael pedofil değildi. İlk davanın görüldüğü zamanlar bir gece yarısı aradı, şok olmuştu. Ben bir saniye bile onun yanlış bir şey yaptığını düşünmedim. Arkadaşı olarak gördüğü birçok kişi, zor günlerinde yanında değildi. Macaulay Culkin ve benim gibi birkaç kişi televizyona çıkıp onu savundu. Neverland’e baskına geldiklerinde birçok erkek dergisi buldular ama etrafta çocuk pornosuna dair hiçbir yayına rastlanmadı. Çocukları, bir baba gibi sevdi. Kadınlara ilgi duyardı. Heteroseksüeldi. Kadınlara karşı güvensizliği vardı çünkü çok utangaçtı ve müzik kariyerini ilk sıraya koymuştu. Kuşkusuz kadınlarla birlikte oldu.”

Haberin Devamı

“Pazarlık etmeye bayılırdı”“Ona antika alırken pazarlık yapmayı öğretmiştim. Bir mağaza girip fiyat sorduğunda satıcı ‘Bin dolar’ derse ‘200 doları çıkarıp masaya bırakır, sonra dolanmaya başlar. İstediği şeyi o paraya satın alırsa çok keyiflenir. Böyle anlarda onu limuzininde abur cubur yiyip eğlenirken bulabilirsiniz. Küçükken bozuk şarap içip midesini bozuyordu. Bir gün onu garajda kusarken görünce, gülmeye başladım. Bana dönüp ‘Joe Jackson’a söyleyeceğim ve başın büyük belaya girecek’ derken bir yandan gülüyor bir yandan da kusmaya devam ediyordu.”

Bağımlılığın başlangıcı
“Pepsi için yapılan reklam çekiminde Michael Jackson’ın geçirdiği kaza onda derin izler bırakmıştı. Patlayan
hava fişeklerden biri başını yaktı. İnsanlar durumun farkına varana kadar o sahnede dans etmeye devam etti.
Kafa derisinde yanık derinlere inmişti. Michael’ın ağrı kesici ilaçlara bağımlılığı böyle başladı. Ama ağrıları hiçbir zaman geçmedi. Ağrı kesiciler olmadan uyuyamıyordu. Belgeselde buna dair görüntüler var. Birçok kişi ne kadar acı çektiğinin farkında bile değildi.”

Yazarlar