Cadde BiR KAÇAMAĞA NE DERSiNiZ?

BiR KAÇAMAĞA NE DERSiNiZ?

25.08.2012 - 18:30 | Son Güncellenme:

21 yıldır Swissotel The Bosphorus’ta barmenlik yapan alternatif gurme Murat Özmemiş, CADDE okurları için sürpriz mekanlar seçti. Özmemiş, “Bu kentte yaşadığım için her gün şükrederek uyanıyorum” diyor

BiR KAÇAMAĞA NE DERSiNiZ

BURGAZADA’NIN GÖZDESi

Haberin Devamı

KALPAZANKAYA KIR GAZİNOSU: Sait Faik Abasıyanık’ın öykülerinde yaşattığı yerlerden biri Kalpazankaya. Hemen yanı başındaki kır gazinosu, kentin hengâmesinden kaçıp huzuru doğada arayan İstanbulluların gözde mekânlarından. Burgazada’nın arka kısmında yer alan restoran, doğayla baş başa kalmak isteyenler için cazip bir alternatif. Deniz manzarası ve günbatımı görüntüsüyle huzurlu bir kaçış alanı. Deniz ürünlerinin bulunduğu bu restoranın spesiyaliyse sadece cumartesi ve pazar günleri yapılan ‘tandır kebabı’.
NE DEDİ?: “İstanbul’da, İstanbul’dan çok uzakta hissedilen bir mekân. Sağlıklı tatları tercih edenler için kesinlikle tavsiye ederim. Zeytinyağlıları çok güzel. Sait Faik’in bu adayı sevmesi boşa olmasa gerek.”
Adres: İskele’den yürüyerek
25 dakika, faytonla 10 dakika uzaklıktaki mekânın adresi şöyle: Gönüllü Cad. Kalpazankaya yolu
No: 24 Telefon: 0 216 381 15 04

Haberin Devamı

GAZOZ ŞÖLENi

AVAM KAHVESİ: Siyah-beyaz televizyondan dantel örtülere kadar çocukluğumuzun kült objeleriyle dekore edilmiş Avam Kahvesi’ne bir çocukluk arkadaşıyla gitmeli. Türk filmleri afişlerinden, radyoya mekândaki her şey, çocukluk veya gençlik dönemini hatırlatıyor. Ama en önemlisi; cepteki kuruşları denkleştirip, bakkal amcadan alınan o gazozları bulabilmek. Mönüde Anadolu’nun farklı yerlerinden getirilen 13 gazoz çeşidi mevcut. Neşe, Zafer, Ankara, Uludağ, Bozdağ, Bodrum, Niğde, Dört Mevsim gibi markalar arasında hatırladığınız bir tat mutlaka vardır.
NE DEDİ?: “Konumu ve yiyecekleriyle hiçbir özelliği olmasa da gazoz çeşitliliğiyle dikkat çekiyor. Bizim yaşımızdakileri çocukluğuna geri götüren, gazoz içerken yaşadığımız sevinci ve o günlerin özlemini hissettiren bir mekan. Gazoz kapak toplayıcıları için ideal bir adres. O kadar gazozu İstanbul’da bulabileceğiniz tek mekân. Buraya eski bir dostla gitmenizi öneririm”
Adres: Çukurçeşme Sok. 4/A Beyoğlu Tel: 0 212 292 7276

HEP AYNI TAT

MURAT MUHALLEBİCİSİ: 1902 yılında Kocamustafapaşa’da açılan Murat Muhallebicisi, ikinci şubesi için 1968’de Karaköy’ü seçti. 110 yıldır değişmeyen tariflerle değişmeyen tatlar sunan mekân, baştan çıkarıcı seçenekler var. Osmanlı tulumbası, saray sarması kadar aşure ve kakaolu muhallebi de favori lezzetleri arasında.
NE DEDİ?: “İstanbul’da çocukluğumdan bu yana değişmeyen tek lezzet, sanırım burada yediğim krem şokola. Yıllar önce kendi kazandığım ilk parayla gittiğimde aldığım tadı hâlâ yakalayabilmek, büyük bir mutluluk veriyor.”
Adres: Beşiktaş, Kadıköy, Dudullu ve Mecidiyeköy’de şubeleri var.
Telefon: 0 212 267 01 22

Haberin Devamı

VAPUR KEYFi

KADIKÖY-BEŞİKTAŞ HATTI: Kadıköy’den Beşiktaş’a 06.45’de başlayan ilk sefer, Beşiktaş’tan Kadıköy’e 21.15 vapuruyla sona eriyor. Kadıköylülerin seferi yarım saat erken başlıyor ve yarım saat erken paydos ediyor. Çeyrek kala çeyrek geçe olmak üzere yarım saatte bir kalkan vapurlar, karşı yakaya 15 dakikada varıyor. İşte bu 15 dakika, İstanbulluları yoğun köprü trafiğinden kurtarırken muhteşem İstanbul manzarasıyla baş başa bırakıyor. Kadıköy-Kartal metrosunu açılışıyla daha çok ilgi gören bu hat, İstanbul’da yaşamanın şans olduğunu hatırlatıyor.
NE DEDİ?: “Ne zaman Kadıköy-Beşiktaş vapuruna binsem, İstanbul’da yaşadığıma şükrediyorum. İstanbul’da olmanın keyfini, özellikle akşam seferlerinde İstanbul siluetinin karşısında çıkarıyorum. Burada çay ve simit keyfi, beş yıldızlı otelde bir yemekten çok daha büyük benim için. Simidimi martılarla paylaşmanın zevkiyse bambaşka.” Adres: Kadıköy ve Beşiktaş iskeleleri.
Tel: 444 1851

HAVUZ VE BRUNCH

LEONARDO:
Polonya, Avusturya ve Fransız mutfaklarının leziz örneklerinin sunulduğu Polonezköy’ün en çok bilinen restoranı Leonardo, umduğunuzun fazlasını verebilir. Aile büyüklerinden Leonardo Dohoda’nın 80 yıllık evinin restore edilmesiyle hizmete açılan restoranda; doğayla baş başa sıcak bir ev ortamı var. Ponçki tatlısı ve bir tür lahanalı mantarlı börek olan Piroşki gibi geleneksel tatlarla ev yapımı meyve likörleri spesiyalleri arasında. Biri yarı olimpik, diğeri çocuklar için iki ayrı yüzme havuzu olan Leonardo, pazar kahvaltısı için çok cazip.
NE DEDİ?: “Şehir merkezinden uzaktaki bu sevimli restoran, özellikle yaz aylarında brunch
ve havuz keyfini bir arada sunuyor. Hafta sonu için ideal bir kaçış alanı.”
Adres: Köy içi Sok. No: 32 Polonezköy Tel: 0216 432 30 82

ÖLÜMSÜZ AŞKLARIN ŞEREFiNE

Haberin Devamı

FİLİZLER KÖFTECİSİ: Bundan 17 yıl önce Tuzla sahilinde hizmet vermeye başlayan Filizler, ikinci şubesini 2010 yılında Kız Kulesi’nin karşısında açtı. 2 bin 150 metrekarelik alanda 1150 kişiyi ağırlayabilen mekânda her pazar çocuklar için özel palyaço gösterileri düzenleniyor.
NE DEDİ?: “Türk edebiyatında kadını sembolize eden Kız Kulesi ve erkeği sembolize eden Galata Kulesi’ni en iyi gören yerlerden biri. Bu manzarayı seyrederken güzel bir yemek de cabası.”
Adres: Aziz Mahmud Hüdai Mah. Öğdül Sok. No: 41 Üsküdar
Tel: 0 216 343 45 49