Cadde Birce Akalay: Bu kadar cesur bir suçla karşılaşmamıştım!

Birce Akalay: Bu kadar cesur bir suçla karşılaşmamıştım!

07.06.2023 - 07:10 | Son Güncellenme:

Sosyal medyada kendisini arkadaşı olarak tanıtan bir kişi tarafından dolandırılmaya çalışılan Birce Akalay, "Fake hesap olduğunu anladım ve ucuz kurtardım" demişti. Ünlü oyuncu, önceki gün Etiler'de objektiflere yansıdı. Kötü bir deneyim yaşadığını belirten Birce Akalay, "Herkes dikkat etsin" uyarısında bulundu.

Birce Akalay: Bu kadar cesur bir suçla karşılaşmamıştım

Birce Akalay, geçtiğimiz günlerde sosyal medyada arkadaşı zannettiği kişi tarafından kandırılmak istendi. Dolandırıcılık girişimini son anda fark eden 38 yaşındaki oyuncu, siber suçlu ile yazışmasını Instagram hesabından yayınladı.

Haberin Devamı

"UCUZ ATLATTIM"

Siber suç işleyen dolandırıcılarla başı dertte olan ünlü isim, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

Arkadaşlar siber suçlular azıtmış vaziyette! Arkadaşlarınızın kılığına girip çeşitli hilelerle sizlerin hesaplarınıza erişim sağlamaya çalışıyor, aman diyeyim uyanık olun! Sakın ha! Gerçekten arkadaşınız mı emin olmadan sizden çeşitli sebeplerle oy isteyen hesapların gönderdiği linklere şifrelerinizi girmeyin. Biraz önce ucuz atlattım. Profili ben onu yakalayana kadar arkadaşım Dilara Karabay’ın profili gibiydi. Onu yakalayınca da önce IG user oldu ve sonra kayboldu. Bunlar delirmiş iyice. Aman diyeyim, dikkat!

Birce Akalay: Bu kadar cesur bir suçla karşılaşmamıştım

"SENİ YAKALADIM"

Birce Akalay'ın, "Mail şifreni gir" diyen dolandırıcıya, "Seni yakaladım. Utanmıyorsun değil mi?Siber suçlarınız ve üç gram aklınız. Bence o hesabı derhal terk et" cevabını verdiği görülüyor.

Birce Akalay: Bu kadar cesur bir suçla karşılaşmamıştım

YAŞADIĞI KÖTÜ DENEYİMİ ANLATTI

Birce Akalay ve reklamcı Ali Taran, önceki gün Etiler’deki bir mekânda buluştu. Bir süre sohbet eden ikiliden Birce Akalay, muhabirlerin sorularını yanıtladı. Geçtiğimiz günlerde kendisini arkadaşı gibi tanıtan bir kişi tarafından dolandırılmaya çalışılan Birce Akalay, yaşadığının kötü bir deneyim olduğunu ifade etti:

"HERKES DİKKAT ETSİN"

Senelerdir böyle olayları duyuyoruz. Bir sürü arkadaşımızın başına geldi. Hep de dikkat ediyoruz ama bu kadar kapsamlı, bu kadar cesur, başkasının kimliği ile girip konuşacak kadar bir suç ile karşılaşmamıştım. Bana da kötü bir deneyim oldu. Herkes dikkat etsin.

Birce Akalay: Bu kadar cesur bir suçla karşılaşmamıştım

Sezon finali yapan 'Kuş Uçuşu' dizisinin ardından bir süre dinleneceğini belirten Birce Akalay, tatil için Bodrum’a ailesinin yanına gideceğini söyledi.

Haberin Devamı

Birce Akalay: Bu kadar cesur bir suçla karşılaşmamıştım