Cadde 'Büyük küçük herkesi bekliyoruz'

'Büyük küçük herkesi bekliyoruz'

04.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

ER.DO.DER Başkanı Canan Göztepe, Kemer Country Club’da 6-7 Mayıs’ta yapılacak Çocuk ve Alışveriş Şenliği için “Misafirler temiz havanın tadını çıkartırken, çocuklar KIDSVILLE’de ve çeşitli etkinliklerde eğlenceye doyacak” dedi

Büyük küçük herkesi bekliyoruz

ER.DO.DER’in (Erken Doğan Bebekleri Yaşatma Derneği) düzenlediği Çocuk ve Alışveriş Şenliği, derneğin başkanı Canan Göztepe ev sahipliginde gerçekleşecek. Göztepe, şenliğin detaylarını,

Haberin Devamı

ER.DO.DER olarak projelerini ve Türkiye’de erken doğan çocuklarla ilgili sorunları anlattı.

- ER.DO.DER olarak faaliyetlerinizden bahseder misiniz?

Erken Doğan Bebekleri Yaşatma Derneği (ER.DO.DER), 2011 yılında Türkiye’deki erken doğan bebeklere destek olmak amacıyla kurulmuş bir sosyal yardımlaşma derneği. Türkiye çapında bizden yardım isteyen tüm erken doğan bebeklerin her türlü ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Ama en önemlisi, bebek ölümleri ülkemizde ileri düzeyde ve bunların çoğu yenidoğan ünitesi yeterli olmadığı için. Yönetim kurulu olarak aldığımız kararla, son üç yılda Mardin, Kars ve Sinop illerinde yenidoğan üniteleri yaptık. Bizim hastanelere en büyük yardımımız, açtığımız bu üniteleridir.

Haberin Devamı

- 6-7 Mayıs’ta gerçekleşecek şenlik kapsamında neler yapılacak?

İki gün boyunca birçok firma stant açacacak. Misafirler şemsiyeler altında yiyip içip temiz havanın tadını çıkartırken, çocuklar KIDSVILLE’de ve çeşitli etkinliklerde eğlenceye doyacak. İki gün boyunca Suat Ateşdağlı’nın ekibi müzik ziyafeti verirken, ikinci gün Ateşdağlı bizzat performans sergileyecek. Büyük küçük herkesi eğlenceye bekliyoruz.

- Etkinlik Kemer Country Club’da gerçekleşiyor. Mekanla nasıl bir araya geldiniz?

Kemer Country Club ile daha önceki yıllarda da çalışmamız olmuştu ve çok memnun kalmıştım. Bu sefer kermes alanımızı genişlettik.

- Türkiye’de erken doğan çocuklarla ilgili sorunlar nedir?

Büyük küçük herkesi bekliyoruz

Erken doğan bebeklerin en önemli sorunları, tam gelişmemiş olmaları ve yoğun bakım ünitelerindeki kuvözlerde anne karnındaki süreleri geçirmeleri... Doğum sürelerini burada tamamlamaktadırlar.

- Yaşadığınız güzel hikayeler var mı?

Dernek hattımıza gelen mail, otomatik olarak bana düşer ve hemen telefonla geri dönerim. Bir aileyi bizzat aradım. Sorunu, hastane yönetiminin 12 bin TL istemesi, oysa yenidoğan bebeklerin anlaşmalı hastanelerde hiç para ödemeden taburcu edilmeleri gerekir. Çünkü devlet bunları karşılar. Gerekli konuşmaları yaptıktan üç gün sonra hem çocuğun tedavisine devam edildi hem de hiçbir ücret ödenmedi.

Haberin Devamı

Bu bebeğin anne ve babasının mutluluğunu ve boynuma sarılıp teşekkürleri unutulacak bir olay değil. Bütün bunlar bizlerin tüm yorgunluğunu alıyor.

‘Dernek çalışmaları işimi unutturdu’

- Moda kariyerinizden daha çok dernek çalışmalarınızla adınızdan söz ettiriyorsunuz. Kurucusu ve başkanı olduğunuz derneğin bugün geldiği noktayla ilgili neler söylersiniz?


Moda dünyasında 33’üncü yılım ama dernek çalışmalarım o kadar öne geçti ki, işimi unutturdu. Hatta bazı kişiler bıraktığımı zannettiler, bu nedenle de sekiz yıl sonra bir defile yaptım, bu işe devam ettiğim bilinsin diye.

Yazarlar