Cadde Çalıştıkça canlanan biriyim

Çalıştıkça canlanan biriyim

11.04.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

SHOW TV’de ‘Bugün Yıldız Benim’ programını sunmaya başlayan Özge Ulusoy, işindeki disiplinini dansçı geçmişine bağlıyor.

Çalıştıkça  canlanan biriyim

Çalıştıkça canlanan ve daha enerjik biri olduğunu söyleyen Ulusoy, “Allah benden bu gücü ve şevki hiç almasın” dedi. 30 sene sonrası için ailesi ve sevdikleriyle huzurlu bir şekilde beraber olabilmenin en büyük dileği olduğunu anlatan sunucu, “Ailem her zaman bana destek oldu. Beni hiç yalnız bırakmadılar” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

DİSİPLİNİM BALEDEN...

Özge Ulusoy, mankenlik, sunuculuk derken şimdi yeni bir programla karşımızda... Klasik bale eğitimi alan Ulusoy: “Ekstra disiplinli olmamın sebebi dansçı geçmişim”

Kuğu gibi derler ya, işte tam da öyle bir kadın Özge. Bir Çağla Şıkel, bir de Özge bu tanımın karşılığıdır bende. Bir de güzel gülen bir kadın sanırım biraz da ondan seviyorum, daha gerçek geliyor bana. Yeni bir programa başladı şimdilerde, yani koltuğunun altına bir karpuz daha aldı. Mütevazı duruşu ve saygılı halleriyle örnek oluşturmasını diliyorum böyle insanların, o yüzden ‘amacı sadece ünlü ya da manken olmak isteyen kızlarımız’ daha bir dikkatli okusun bu röportajı.
Röportaj öncesi araştırma yaparken hem ailen, hem de seninle ilgili çarpıcı şeyler gördüm. Annen uzun yıllar politikayla uğraşmış, baban emekli askeri hakim, ablan doçent... Bize ailen ve kendinden bahseder misin?

Annem şu an emekli yeğe-nim ve bizlerle vakit geçiriyor. Babam emekli asker, şu an avukatlık yapıyor. Ablamsa Bahçeşehir Üniversitesi’nde doçent. Ben Hacettepe’de konservatuara başladım ve yatay geçişle Mimar Sinan Üniversitesi’ni bitirdim.

Haberin Devamı

Konservatuarda ne eğitimi aldın?

Klasik bale eğitimi aldım.Toplamda dans hayatım 14 sene sürdü. Ailemden gelen disiplin ve dakikliğin üzerine Rus eğitmenlerim sayesinde şu an yaptığım mesleklerde de ekstra disiplinli olmamın da sebebidir dansçı geçmişim.

Aldığın eğitimlerle başka bir mesleğe de yönelebilirdin. Neydi seni bu noktaya getiren, mankenlik nasıl başladı?

Ablamın kayıt ettirdiği bir yarışmayla başladı. Önce okul bitti, sonra modellik için aileme tekrar danıştım. Geçirdiğim sakatlık sonucu bale yapmamaya karar verince babamın modellik yapabilmem için tek şartı, bir üniversite daha okumamdı. Böylece Yeditepe Üniversitesi’nde sanat yönetimi eğitimi aldım.

Ailen nasıl karşıladı bu kararını?

Dediğim gibi şartları vardı ama hep yanımda ve destektiler. Yanımdan hiç ayrılmadılar.

Show TV’de yeni bir programın başladı, nasıl bir format ve hedef nedir?

Her yaştan, her kesimden kadınlara yönelik yetenek yarışması. İyi sesler,
iyi sahne performansı ve kendilerine uygun tarzlarıyla yarışıyorlar. Hem diğer yarışmacıların hem de jürimizin yorumlarıyla karşılaşıyorlar. Her hafta bir kişi eleniyor.

Haberin Devamı

Genç ve ener-jiksin ama zaman zaman bu tempodan sıkılıyor musun?

Ben çalıştıkça canlanan daha da enerjik olan biriyim. Allah benden bu gücü ve şevki hiç almasın inşallah...

30 sene sonrası için neler hayal ediyorsun?

Ailem ve sevdiklerimle huzurlu bir şekilde beraber olabilmek en büyük dileğim.

‘Hiçbir zaman tasarımcıyım demedim’

Sadece mankenlikle yetinmedin hem modanın mutfağındasın, hem sunuculuk yapıyorsun hem de oyunculuk... İçlerinde en çok merak ettiğim kısım modayla ilgili yaptıkların...
Moda yıllardır içinde olduğum bir sektör... Tarzım beğenilmeye başlayınca bunu nasıl değerlendirebilirim diye düşünüyordum ki, aDL Yönetim Kurulu Başkanı Zehra Özkan’dan teklif geldi. Ama hiçbir zaman tasarımcıyım demedim, sadece zevkimi yansıtıyorum.

Haberin Devamı

‘Bende sürprizler bitmez’

“Bu aralar en büyük heyecanım ‘Bugün Yıldız Benim’... Diğer işlerime devam etmekle birlikte programıma yoğunlaştım. Şu an için elimdeki işlere konsantre olmuş durumdayım... Ama bende sürprizler bitmez. Her gün yarışım sadece kendimle. Olduğum yerin daha iyisine gelmekle ilgileniyorum.”