Cadde Canlı yayın dinlemedi, verdi veriştirdi!

Canlı yayın dinlemedi, verdi veriştirdi!

30.01.2010 - 14:04 | Son Güncellenme:

.

Canlı yayın dinlemedi, verdi veriştirdi



Türkiye, internetteki sosyal paylaşım sitelerinin ardından televizyon haberlerinde izlenme rekorları kıran görüntünün kahramanları olan Bursa'nın Orhangazi İlçesi'ndeki Atatürk İlköğretim Okulu 3/F sınıfı öğrencileri sınıf başkan yardımcısı 9 yaşındaki Gizem Bera Yüksel ve aynı yaştaki sınıf başkanı Havva Mutlu'yu konuşuyor.

Kızlar dün akşam konuk oldukları Beyaz'ın programında da "büyümüş de küçülmüş" yorumunun hakkını verdiler. Gizem'in sohbetin son anlarında söz alıp, öğretmeninin yayına katılmasına izin vermeyen valiye yönelik sözleri ise Beyaz'a zor anlar yaşattı. Beyaz, Gizemin ağzını kapatsa da, "Öğretmenime neden izin vermediler. O valilerin kalıplarına tüküreyim. Sıcacık koltuklarında oturuyorlar. Öğretmenimden ne istediniz" sözleri çoktan ağzından çıkmıştı.

YARDIM İÇİN 170 KİŞİ HESAP NUMARASI ALDI

Haberin Devamı

İNTERNETTEKİ sosyal paylaşım sitesi Facebook'tan sonra televizyon kanallarında yayınlanınca Türkiye'nin konuştuğu Orhangazili ilköğretim öğrencisi Gizem Bera Yüksel'in babası Salih Yüksel, kendisini arayıp hesap numarası ve adres isteyenlerin sayısının 170'e çıktığını söyledi. Baba Salih Yüksel, “Böyle bir ilgi beklemiyordum” dedi. Bursa İl Milli Eğitim Müdürü öğrencilerin sınıfta görüntüsünü çeken sınıf öğretmeni hakkında soruşturma başlattı.

İnternet siteleri ve ardından televizyon haberlerinde izlenme rekorları kıran görüntünün kahramanları olan Bursa'nın Orhangazi İlçesi’ndeki Atatürk İlköğretim Okulu 3/F sınıfı öğrencileri sınıf başkan yardımcısı 9 yaşındaki Gizem Bera Yüksel ve aynı yaştaki sınıf başkanı Havva Mutlu dün akşam Kanal D'de yayınlanan ‘Beyaz Show'un konuğu oldu. Sınıf öğretmeni Cemal Akkuş'un çektiği görüntülerinin kızı tarafından Facebook'ta yayınlanmasından ilgi odağı olan Sınıf Başkanı Havva Mutlu ile yardımcısı Gizem Bera Yüksel, okul kıyafetleriyle programa katıldı. Beyazıt Öztürk'ün konuk olarak çağırdığı iki öğrenci sınıfta çekilen görüntülerini izleyen sınıf başkanı Havva Mutlu ve yardımcısı Gizem Bera Yüksel, öğretmenlerine teşekkür ettikten sonra, o konuşmayı yapma gerekçelerini anlattılar.

Haberin Devamı

Video görüntülerinde olduğu gibi ailesinin geçim sıkıntılarını anlatan Başkan Yardımcısı Gizem Bera Yüksel'in sözleri stüdyoda büyük alkış aldı. Gizem Bera Yüksel, “Bizim Cemal Akkuş öğretmenimiz var. Ona buradan kucak dolusu selamlarımı gönderiyorum. Onu bu canlı yayına koyamadılar. Valilik izin vermemiş. Onların kalıplarına tüküreyim. Orada oturuyorlar sıcak yerde. Benim öğretmenimden ne istedin” deyince Beyazıt Öztürk eliyle minik Gizem'in ağzını kapatarak konuşmasını engelledi.

Gizem Bera Yüksel'in sözleri üzerine Beyazıt Öztürk, “Sinir var, büyük sinir, Gizem'i bırakırsam dümdüz gidiyor” dedi. Gizem’in sözlerinden korkan Beyazıt Öztürk, daha sonra konuşmak isteyen Gizem’in söyleyeceklerini önce kulağına anlatmasını istedi ve sakıncasız bulunca konuşmasına izin verdi.

Haberin Devamı

Programdan sonra eşi Ayla Yüksel ve kızı Gizem Bera Yüksel’i İstanbul'daki bir yakınlarının yanına bırakarak Orhangazi’ye dönen Salih Yüksel, kızının dün akşam televizyonda söylediklerini değerlendi. Kızını çok başarılı bir öğrenci olduğunu söyleyen Yüksel, “Hem başarılı hem çok cesur. Gözünü budaktan esirgemez. Her şeyi söyler ve kimseden korkmaz. O yüzden söyledikleri çok normal” dedi.

Salih Yüksel, eşi ve çocuğunun pazartesi günü İstanbul'dan döneceğini anlatırken televizyondaki görüntülerden sonra kendisine ABD dahil, dünyanın bir çok ülkesinden yüzlerce kişinin aradığını bunlardan 170'inin para yardımı yapmak için hesap numarası ve ev adresini aldığını söyledi.

MİLLİ EĞİTİM SORUŞTURMA BAŞLATTI

Havva Mutlu ve Yardımcısı Gizem Bera Yüksel'in karne günü görüntüsünü çekip internetteki sosyal paylaşım sitesinde yayınlatan öğretmenleri Cemal Akkuş hakkında Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğü soruşturma başlattı. Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar, cuma günü başlatılan inceleme sonunda öğretmenin gerekirse açığa alınabileceğini bildirerek, Kanal D'de yayınlanan Beyaz Show'a katılmasına bu yüzden izin vermediklerini açıkladı.