Cadde Contemporary İstanbul’a yeni partner

Contemporary İstanbul’a yeni partner

27.09.2023 - 17:02 | Son Güncellenme:

Türkiye’nin önde gelen sanat etkinliklerinden olan ve bu sene 26 Eylül – 1 Ekim tarihlerinde Tersane İstanbul’da gerçekleşecek olan Contemporary İstanbul’un yeni partneri e-ticaret platformu Trendyol oldu.

Contemporary İstanbul’a yeni partner

Eserlerinde gelişen teknolojinin bireysel ve toplumsal etkilerini sorgulayan Memo Akten’in “Deep Meditations: A brief history of almost everything” eseri de bu kapsamda Türkiye’de ilk kez Trendyol’un katkılarıyla GLOBART küratörlüğünde Contemporary İstanbul’da sanatseverler ile buluşacak.

Haberin Devamı

Contemporary İstanbul’da Memo Akten’in “Deep Meditations: A brief history of almost everything” eseri Türkiye’de ilk kez Trendyol’un katkılarıyla sanatseverler ile buluşturacak. Gerçekleştirilen iş birliği hakkında konuşan Memo Akten, Trendyol Sanat ve GLOBART iş birliği ile ‘Deep Meditations: A brief history of almost everything in 60 minutes’ eserimi Türkiye'de ilk kez Contemporary Istanbul'un 18. edisyonunda Tersane'de göstermekten mutluluk duyuyorum" açıklamalarında bulundu.

Şirket ayrıca, bu yıl 18. kez kapılarını sanatseverlere açacak olan Contemporary İstanbul’da, 28 Eylül Perşembe günü saat 16:30- 17:10 arasında Sabancı Üniversitesi Araştırma Görevlisi Yeşim Uygur moderatörlüğünde Trendyol Grubu Kurumsal İletişim Direktörü İrem Poyraz, sanatçı Ardan Özmenoğlu ve sanatçı Ekrem Yalçındağ’ın katılımıyla ‘Dijital Çağda Ulaşılabilir Sanat’ başlıklı bir panel gerçekleştirecek.

Haberin Devamı

Bugün 150’den fazla sanatçının 1000’e yakın eserini sanatseverlerle buluşturduklarını söyleyen Trendyol Grubu Kurumsal İletişim Direktörü İrem Poyraz, “Çağdaş sanatın Türkiye’deki ve dünyadaki önemli platformlarından biri olan Contemporary İstanbul’un partnerleri arasında olduğumuz için çok mutluyuz. Bu etkinlik, sanatçıların eserlerini sergilemeleri, sanat koleksiyonerleri ile buluşmaları ve sanatseverlerle iletişim kurmaları için fırsatlar sunuyor. Biz de sanatçıları ve eserlerini Türkiye’nin dört bir yanındaki sanatseverlerle buluşturduğumuz Trendyol Sanat’ı 2021 sonunda hayata geçirdik. Alanında uzman sanat danışmanları ve kuruluşlarıyla iş birlikleri yapıyor ve onların portföyündeki sanatçıları ve eserleri Trendyol Sanat ile milyonlarla buluşturuyoruz. Eserler bu danışmanların seçkilerinden oluşuyor. Tüm eserler sertifikalı ve sanatçı imzalı olarak satın alan kişilere ulaştırılıyor. Bugün itibariyle 150’yi aşkın bağımsız sanatçının resim, baskı, gravür, fotoğraf, heykel, cam, seramik, illüstrasyon ve grafik alanlarında 1000’e yakın eseri Trendyol Sanat’ta yer alıyor. Sanatı şehir ile buluşturan en önemli organizasyonlarından biri olan Contemporary’de İstanbul’un ülkemizin uluslararası sanat sahnesindeki öneminin artması ve şehrin bir sanat merkezi olarak tanıtılması açısından çok değerli bir noktada yer alıyor. Türk sanatına olan katkımız aynı şekilde devam edecek” dedi.