İLHAM

Olur ya hani.
Bir söz duyarsınız, kazınıp kalır beyninize. Russell Crowe’un ‘Robin Hood’unu izlemiştim geçenlerde. Bir taşın üzerinde yazılı o söz, beni derinden etkilemişti:
“Rise and rise again, until lambs become lions / Tekrar tekrar ayağa kalk, koyunlar aslan olana dek.”
Araştırdım, kim demiş diye. Üzerine çok konuşulmuş filmde masonik referans var, kimi İncil’le de bağlantılı diyor. Budizm’in mesihi Maitreya’nın Kaderin Kutsal Kitabı’nda daha geniş versiyonu var.
Nereden geldiği önemli değil, sadece mesajı sevdiğim için paylaşmak istedim. Merak eden olursa diye de orijinini araştırdım.
Geniş versiyonu şu:
“Seni bastırmak, seni yok etmek istediklerinde, tekrar tekrar ayağa kalk, küllerinden doğan Anka kuşu gibi... Kuzular aslan olana, karanlığın egemenliği kaybolana dek...”
Pilimiz bitmiyor mu zaman zaman? Umudunuz tükenmiyor mu? Küsmüyor musunuz?
Bazen hevesle adım atıyorum. Ama defalarca ayağım ezildiğinde “Hayatın kuralı bu, demek” deyip omuz silkiyor, küsüyorum.
Bugün bir sevdiğimin yaptığı konuşma bana ilham verdi ve filmin ilgili sahnesini yeniden izlettirdi. Ben de size yazayım istedim, belki bu sözleri duymaya ihtıyacı olan birileri okuyordur şimdi...
Hiç vazgeçme. Düştükçe tekrar kalk. Aslan ol. Aslanlar, hayvanlar aleminin kraliyet ailesi. Lider onlar. Koyunlarsa güdülmeye mahkum. Koyunun aslan olması imkansız değil mi?
Tekrar tekrar ayağa kalktıkça ‘imkansız’ sandığımız her şeyi dönüştürebilir, her karanlığın egemenliğini yıkabilir, her yeri aydınlatabiliriz.
Yeter ki koyunun aslana dönüşebileceğine inanalım.

Haberin Devamı

GÜNDEM

DEDİKODU DOĞRU OLMASA DA, OBAMA YANDI

Fransız bir fotoğrafçı, Pascal Rostain bir kuyuya taş attı; dedi ki:
“ABD Başkanı Obama ile Beyonce aşk yaşıyor! Hatta bu salı, çok muteber bir gazete olan Washington Post bu haberi yayınlayacak.”
Ve tabii Fransız basını açıklamanın üzerine atladı. ABD de öyle.
Çok geçmeden dedikodu dünyaya yayıldı.. Obamalarla aile dostu olan Beyonce iddialar için, “Saçma” dedi.
Salı günü geldi çattı. Washington Post’ta da o haber yok elbet. Gazetenin sözcüsü, Rostain’i yalanladı: “Başkan’la ünlü sanatçı ve ailesinin dost oldukları ötesinde bir bilgimiz yok.”
Fransız fotoğrafçıysa dün Fransız bir dergiye, “Ben zaten gün vermemiştim, yani iddialar var demiştim, biliyorsunuz Obama çiftinin arası pek iyi değil, vs, vs, vs.”
Çevir kazı yanmasın yani.
Gazetecilik sorumluluk gerektiriyor. Hele haber yapacağınız insanların özel hayatları konusunda. Ama kimin umurunda. İnsanlara çamur atmak bu kadar kolay işte! ABD Başkanı da olsanız, dünyaca ünlü sanatçı da, köşedeki bakkal da. Gerçi bu durumda köşedeki bakkal olmayı, ABD Başkanı olmaya tercih edebilirim!
Haberin doğru olup olmaması önemli değil ki. Bir anda adamcağız sanık sandalyesine oturtuldu imaj olarak. Erkek olarak güvenilirliği dünya magazinseverleri tarafından sorgulandı. Bitmedi de... Asparagas haberin internette 100 milyon başlıkta verilmesiyle, Obama’nın Danimarka’nın sarışın Başbakan’ı ile çektiği ‘selfie’ ve karısı Michelle’in onları o esnada öfkeyle süzüşü, Fransız basınında tekrar tekrar yayınlanıyor.
ABD basınıysa şimdi merakla arası soğuk olduğu bilinen Obama çiftinin Sevgililer Günü’nde ‘çakma’ da olsa aşk dolu bir kare görüntü verip vermeyeceğini tartışıyor!
Dünyanın en kuvvetli koltuklarından birinde oturuyor olsa da; Obama da, neticede bir koca. Karısını germiş bir koca. Allah yardımcısı olsun..

Haberin Devamı

TEŞEKKÜR

Haberin Devamı

Her yazı günümde sizlerden bir çok email ve Twitter mesajı alıyorum. Hele kimi okurlar, belli ki en az benim köşeme ayırdığım vakit kadar özenerek uzun uzun email yazıyor. Vaktim izin verdikçe sizlere geri dönebiliyorum. Görüş ve yorumlarınızın benim için çok değerli olduğunu bilin. Bazılarını okurken öyle duygulanıyorum ki, gözlerim doluyor. Elimden geldiğince fikirlerinizi de ilgili başlıklar altında yazılarımda hep iletmeye çalışacağım.
Şükran ve sevgiyle...