CaddeDünyaca ünlü sanatçılardan 'Ukrayna'yı kurtarın' konseri

Dünyaca ünlü sanatçılardan 'Ukrayna'yı kurtarın' konseri

28.03.2022 - 17:43 | Son Güncellenme:

Rusya'nın başlattığı savaşı kınamak için dünyaca ünlü müzisyenler bir araya geldi. Ukrayna'yı kurtarın' adı verilen konser yaklaşık 2.5 saat sürdü. Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy'nin eşi Olena Zelenska'ya da bir çok First Lady video mesaj göndererek desteklerini belirtti. Bu isimlerden biri de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'dı.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları devam ederken tüm dünya bölgedeki acıları dindirebilmek için ellerinden geleni yapıyor. Dünyaca ünlü müzisyenler de 1 aydır devam eden savaşı kınamak için bir araya gelerek konser düzenledi. Konserde müziğin yanı sıra bir çok video mesaj da yayınlandı. O mesajlardan biri de Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenskiy'nin eşi Olena Zelenska'ya ait mesajdı.

Haberin Devamı

EMİNE ERDOĞAN'DAN VİDEO MESAJ

Zelenska'ya dünyanın bir çok yerinden destek geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan da destek mesajı yayınlayan First Lady'lerden biri oldu. Emine Erdoğan mesajında şunları söyledi;

Allah'tan, en kısa zamanda barış ortamına kavuşmanızı ve tek bir canın dahi incinmemesini niyaz ediyoruz. Yıllardır dünyanın birçok yerinde devam eden savaş ve çatışmaları durdurmak gayreti içindeyken, şimdi Ukrayna’nın aynı deneyimden geçiyor olması, söndürmek istediğimiz ateşi daha da alevlendirdi.

Yıllardır topraklarımızda hayata tutunmaya çalışan nice insanın mücadelesine şahit olduk. Ne kalplerde açılan yaralar kapanıyor ne de memleket hasreti diniyor. Tüm bu acıya rağmen, dünyanın göç yollarına yeni güzergahlar eklenmeye devam ediyor. Ve maalesef o yollar yeni başlangıçlara değil, bir geçmişin kayboluşuna varıyor. Birinci elden bir tecrübeyle biliyoruz ki, en kırılgan grubu oluşturan kadın ve çocuklar, savaşlardan orantısız şekilde etkileniyorlar. Çocukların isminin, ölüm haberlerinde geçtiği bir dünyada hiçbirimiz mutlu ve huzurlu olamayız.

Haberin Devamı

Ben de bir kadın, bir anne, hem anneanne hem de babaanne olarak, tarifsiz bir üzüntü içindeyim. Buradan tüm dünyaya seslenmek istiyorum, halihazırda devam eden savaşları durdurmamız gerekirken, gelin yeni bir savaşa daha izin vermeyelim. İnsanlık geldiği noktada son derece yorgundur. Ülkelerin çatışmalarla değil, diplomasi ile sorunların üstesinden gelmesini diliyorum.

Uluslararası toplumun Ukrayna için sergilediği örnek dayanışma, dil, din ve ırk fark etmeksizin tüm mazlum halklar için geçerli olmalıdır. Dünyanın tüm kadın ve çocukları aynı insanlık ailesinin mensubudur. O yüzden, nerede bir savaş varsa, barışı tesis etmek için aynı güçlü refleksin gösterilmesini temenni ediyorum. Çocuklar yalnızca gökyüzüne yükselen balonları seyretmek için başlarını kaldırsın, üzerlerine yağan bombalara bakmak için değil. Tüm dünyayı savaşa hayır, barışa evet demeye davet ediyorum. Şahsınızı ve Ukrayna halkını en kalbi duygularla selamlıyorum.

Haberin Devamı

Dünyaca ünlü sanatçılardan Ukraynayı kurtarın konseri

BİR ÇOK ÜNLÜ SANATÇI YER ALDI

Online olarak yayınlanan ve 'Ukrayna'yı kurtarın' adı verilen konserde bir çok ünlü sanatçı sahneye çıktı. Çıkamayanlar ise video mesaj gönderdi.

Ünlü müzisyen Gordon Matthew Thomas Sumner (Sting) yayınladığı video mesajda, "Savaşan cesur Ukraynalılar ve gözaltına alınma riskine rağmen protesto düzenleyen Ukraynalılar... Biz hepimiz çocukları seviyoruz. Savaşı durdurun." dedi.

Sting, Placebo, Craig David gibi dünyaca ünlü bir çok yıldız ve grup "savaşa hayır" dedi. Ukrayna için yardım eli uzattı.

Yazarlar