Cadde Efsaneye veda

Efsaneye veda

04.07.2021 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türk sinemasının usta ismi Kartal Tibet, Zincirlikuyu Camii’nde kılınan cenaze namazı sonrası, son yolculuğuna uğurlandı

Efsaneye veda

Seçkin Şenvardar- Tarkan’ ve ‘Karaoğlan’ filmleriyle hafızalara kazınan Türk sinemasının usta ismi, oyuncu, yönetmen ve senarist Kartal Tibet (83), dün Zincirlikuyu Camii’nde öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından, Zİncirlikuyu Mezarlığı’nda gözyaşlarıyla toprağa verildi. Çoklu organ yetmezliği sebebiyle geçtiğimiz perşembe günü vefat eden Yeşilçam’ın usta ismi için ailesi ve sevenleri bir araya geldi. Sanatçının üvey oğlu Civan Canova, oğlu Kanat Tibet ve kızı Kumru Tibet Aydın’ın taziyeleri kabul ettiği törene; Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz, Hülya Koçyiğit-Selim Soydan, Orhan Gencebay ve Nuri Alço’nun yanı sıra sevenleri de katıldı.

Haberin Devamı

Efsaneye veda

‘Örnek sanatçımız’

Bakan Ersoy, “Çok önemli karakterlere hayat vermişti. Bize düşen sanatçımızın isminin kalıcı hale gelmesi için elimizden geleni yapmak. Örnek sanatçılarımızı yıllar geçtikçe kaybediyoruz. Önemli olan onların yerini, onların anısını yaşatarak, yeni sanatçıları sektörümüze kazandırmak” dedi.

‘Hayatımda izi var’

Canova ise, “Birkaç yıldır KOAH’la mücadele ediyordu. Beşiktaş’ı takip edebildiği kadar etti. Son defa şampiyonluğunu gördü. Acımızı tam olarak yaşayamıyoruz, herhalde biraz yalnız kaldığımız zaman daha çok çökecek içimize yokluğu... Çocukluğumdan bu yaşıma kadar Kartal Abi’nin hayatımın tüm sayfalarında izi vardır. Bana hiç üvey evlat gibi davranmadı” diye konuştu.

Kumru Tibet Aydın, “Çok özel bir insandı. Duygularımı ifade edebilmem mümkün değil. Çok büyük bir üzüntüm var. Anılarımızla yaşayacak” şeklinde konuştu. Kanat Tibet de, “Çok büyük kayıp. Babamız bu toprakların insanları için yeri zor doldurulacak bir insan. Hepimizi güldürdü, ağlattı, dertlerimizi unutturdu. Onunla bir dönem bitiyor” dedi.

Haberin Devamı

 

Efsaneye veda