Cadde Emma Heming'den Bruce Willis paylaşımı! 'Ona aşık olmamın sebeplerinden biri de bu'

Emma Heming'den Bruce Willis paylaşımı! 'Ona aşık olmamın sebeplerinden biri de bu'

15.06.2022 - 16:54 | Son Güncellenme:

Dünyaca ünlü oyuncu Bruce Willis, geçtiğimiz aylarda kendisine afazi teşhisi konduğunu açıklamıştı. Kariyerine ara veren Willis'in eşi Emma Heming ise sık sık bu süreçte yaşadıklarıyla ilgili takipçilerini bilgilendiriyor. Eski model, son olarak ünlü ismin 1987 yılından bir videosunu yayınlayıp, eşinden övgü dolu sözlerle bahsettiği bir paylaşımda bulundu.

Emma Hemingden Bruce Willis paylaşımı Ona aşık olmamın sebeplerinden biri de bu

1985-1989 yıllarında yayınlanan 'Moonlighting' (Mavi Ay) dizisindeki 'David Addison' rolüyle dünya çapında üne kavuşan Hollywood yıldızı Bruce Willis'ten kötü haber, Mart ayında gelmişti. Ünlü oyuncuya beyinin bazı bölgelerinde meydana gelen işlev bozukluğu sonucu ortaya çıkan konuşma, konuşulanı anlama ve okuma-yazma gibi becerileri etkileyen "afazi" (söz yitimi) hastalığı teşhisi konulmuştu.

Haberin Devamı

Emma Hemingden Bruce Willis paylaşımı Ona aşık olmamın sebeplerinden biri de bu

"KARİYERİNE ARA VERİYOR"

67 yaşındaki ABD'li aktörün, bilişsel yeteneklerini etkileyen hastalık teşhisi sonrası oyunculuk kariyerinden uzaklaşacağı açıklanmıştı. Willis'in kızı Rumer Willis sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullanmıştı:

Bruce'un muhteşem destekçileri ile, ailesi olarak, sevgili Bruce'un bazı sağlık sorunları yaşadığını ve yakın zamanda bilişsel yeteneklerini etkileyen afazi teşhisi konulduğunu paylaşmak istedik. Bunun bir sonucu olarak Bruce, kendisi için çok şey ifade eden kariyerine ara veriyor. Ailemiz için gerçekten zorlu olan bir zamanda devam eden sevginiz, şefkatiniz ve desteğiniz için çok minnettarız. Güçlü bir aile olarak bu süreçten geçiyoruz ve bundan hayranlarına da bahsetmek istedik çünkü onun sizin için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz.

MOORE İLE WILLIS'İN CANNES HATIRASI

1987- 2000 yılları arasında evli kaldığı eski eşine her zaman destek olan Demi Moore'dan da geçtiğimiz haftalarda sürpriz bir paylaşım gelmişti. Güzel oyuncu, 1997 yılında Cannes Film Festivali'nde Bruce Willis ile kırmızı halıda yan yana objektiflere poz verdikleri anı yayınlamıştı.

Boşanmanın ardından Willis ile dost kalmayı başaran Moore'un bu paylaşımına takipçilerinden çok sayıda beğeni ve yorum gelmişti. Fotoğrafa yorum yapanlardan biri de ünlü aktörün şu anki eşi Emma Heming olmuştu.

Haberin Devamı

Willis ile evliliğinden iki kız çocuğu dünyaya getiren Heming, Moore'un Instagram paylaşımına "Güzel" yazarak kalp emojisi eklemişti.

Emma Hemingden Bruce Willis paylaşımı Ona aşık olmamın sebeplerinden biri de bu

"KİMSE KAZANAMAZ"

Heming, aktörün hayranlarını Willis'in afazi ile mücadelesi hakkında sık sık bilgilendiriyor. Geçtiğimiz günlerde bu süreçte Willis ile yakından ilgilenen ve güvenliğinden emin olmak isteyen Hemming, hayranlarına kocasının yanı sıra kendi ihtiyaçlarına da odaklanmaya çalıştığını söyledi:

Herkesin ihtiyaçlarını kendi ihtiyaçlarınızın üstünde tuttuğunuzda kimse kazanamaz. Ailemin ihtiyaçlarını kendi ihtiyaçlarımdan üstün tutuyorum ki bu beni herhangi bir kahraman yapmıyor. Evdeki diğer herkese bu kadar özen göstermem, hem zihinsel sağlığımı hem de genel sağlığımı olumsuz etkiledi. Ve ailemde kimseye iyi gelmedi.

"KORKUNUN SENİ DURDURMASINA İZİN VERME"

Tüm bunların ardından Emma Heming Willis, son olarak 1987'de The Temptations ile birlikte 'Under the Boardwalk' şarkısını söyleyen 'Zor Ölüm' yıldızının bir videosunu Instagram'da paylaştı ve böyle ikonik bir grupla performans sergileyecek özgüvene sahip olduğu için eşine övgü yağdırdı.

Heming, gönderisine şu mesajı yazdı:

Benim sloganım 'korkunun seni durdurmasına izin verme.' Neden? Çünkü korku beni sürekli durduruyor. Kocama aşık olmamın sebeplerinden biri de korkunun onu asla durdurmaması. Yani, The Temptations ile şarkı söylemek için hangi düzeyde bir özgüven gerekiyor? Ne isterseniz söyleyebilirsiniz, ama bu adam hayatını her zaman tutkusuyla yönlendirdi ve buna karşı çıkan insanların onu hiçbir şeyden alıkoymasına asla izin vermedi. Ve bu Bruce'a bu yüzden çok fazla saygı, sevgi ve hayranlık besliyorum. Kalbimi ısıtan bu küçük videonun tadını çıkarın.

Emma Hemingden Bruce Willis paylaşımı Ona aşık olmamın sebeplerinden biri de bu

AFAZİ NEDİR?

Afazi ya da söz yitimi, beynin bazı bölgelerinde (dil ve konuşmadan) meydana gelen işlev bozukluğu sonucu ortaya çıkan konuşma, konuşulanı anlama, tekrarlama, okuma-yazma gibi becerilerin gerçekleştirilememesi sorunu olarak açıklanabilir.

TEDAVİ SÜRECİ

Afazi hastalığının tedavisinde birçok etken etkilidir. Tedavi süreci, hastanın beyninde oluşan hasar veya deformasyonun yaygınlığına ve büyüklüğüne, travma sonrası geçen zamana, hastanın yaşına, travma öncesi sağlık durumuna, cinsiyetine, psikolojik durumuna, toplumsal çevresine bağlıdır.

Haberin Devamı

Afazi tedavisi genellikle bir konuşma terapisti tarafından yürütülür. Genelde afazili her bireye konuşma terapisi uygulanabilir.