Ersin Süzer

Ersin Süzer

esuzer26@gmail.com

Tüm Yazıları

Yarın kimler neler yapıyor, planlar çoktan yapıldı di mi? Yeni yıla kimle, nerede, nasıl girerseniz girin, peşinen söylüyorum yeni yıl herkesin kalbinden geçen tüm güzelliklerin yaşanacağı bir yıl olsun. Bu güzel dileklerden sonra, bu yıl sosyal hayatın içinde neler yaşamışız bir bakalım.

Şehirde neler olmuş, yazı nasıl geçirmişiz?

İstanbu’lu tüm yılı neredeyse taksi bulamayarak geçirdi. Bulsa da binemedi. Geçtiğimiz gün yüzde 40 zam geldi taksilere. Umarım zamlı tarifeyle birlikte el attığımız boş taksiler bizleri de alır artık.

Haberin Devamı

Gece kulüplerinde eğlenmek yerine, herkes birbirine girdi. Eğlence, adı asla birlikte anılmaması gereken ‘şiddet’ ile gündeme geldi. Eğlencenin şiddetle anıldığı bir yıl daha yaşamak istemiyoruz.

Çeşme ve Bodrum’da tatil yapanlar tüm yaz boyunca pahalılıktan şikayet etse de neredeyse tüm yazı orada geçirdiler. Hem şikayet ettiler, hem adisyonları paylaştılar, hem eğlenmekten geri kalmadılar. Bu yaz adisyon paylaşmak trend oldu.

Bodrum’da Cem Mihrap’ın Lucca’sı yaza damgasını vurdu. Bodrum’a gidip de Lucca’ya bir kez olsun uğramayan kalmadı. Lucca Beach’ine ve gece restoranından mutlaka bir kare fotoğraf paylaşıldı. “Ben de gittim” denildi.

2022’NİN Z RAPORU

Çeşme’nin yıldızı ise Burak Beşer’in Momo’su oldu. Öyle bir akşamüzeri partileri düzenlediler ki… Gün batımı başlayan partiler gece yarısına kadar devam etti. Momo’da her akşamüzeri binlerin katıldığı festival tadında partiler verildi. Momo, Çeşme’de aldı bayrağı çok ulaşılmaz bir yere koydu. Tıpkı 2000’li yılların başında Bodrum Havana Beach’te olduğu gibi.

Demet Akalın ve Ozan Doğulu’nun yıllar önce yaptığı ‘Kulüp’ şarkısı Trabzonspor’un şampiyonluk kutlamalarında çalındığı an tüm dünyada trend oldu. Trabzon şehri nasıl şampiyonluk kutlanacağını nasıl eğlenildiğini tüm dünyaya göstermiş oldu.

2022’NİN Z RAPORU

Buralarda olmaktan çok keyif aldık

O kadar çok yerde bulunduk ki! Bu yaz iz bırakan yerler oldu. Buralara her zaman gitmeye ve keyif almaya devam edeceğiz.

2022’NİN Z RAPORU

Türkbükü’ndeki Ahmet Erol’un Orkide Balık’ını çok sevdik. Ne zaman Bodrum’da olsak Orkide’de balığa oturduk. Kalkamadık.

Haberin Devamı

Bodrum’da Gölköy’deki Flamm taş evi bizi bizden aldı. Kaldığımız süre boyunca resmen denizin içinde yaşadık. Bu arada burayı yaratan İrfan Kuriş aramızdan ayrıldı. Duayen turizmcinin mekanı cennet olsun. Oğlu Can Kuriş yıllardır taşıdığı bayrağı daha da ileriye götürecektir. Hiç şüphem yok.

Maslak’taki Esnaf’ın eğlencesinin tadı damağımızda kaldı. Erken başlayıp erken biten Atilla Bingöl’ün Esnaf eğlencesi önümüzdeki yıl Miami’de olacak.

Sona kalanların dikkatine!

Herkes yarın için planını yaptı. Büyük çoğunluk yeni yıla evde girecek. Eş dost toplanılacak, yemekler yenecek. Yeni yıl karşılanacak. Dışarıda olmayı tercih edenler ise çoktan rezervasyonları yaptırdılar. Kaporalarını da verdiler.

Peki hâlâ ne yapacağını bilmeyen kararsızlar ne olacak? Şimdi dikkatle okuyun, size şahane bir önerim var.

Bir kere neredeye yaşıyorsanız yaşayın. Öğle atın kendinizi sokağa.

En çok keyif aldığınız yerlerde gönlünüzce dolaşın. Bir yerde oturun, bir şey için, bir an olsun her şeyi unutun, indirin şalterlerinizi felekten bir gün yaşayın.

Haberin Devamı

Akşama kadar çarşı pazar dolaşın, sabit bir yerde kalmayın her zaman gittiğiniz yere şöyle bir ayaküstü uğrayın çıkın. İstanbul’daysanız inin sahile, alın sevdiğinizi yanınıza, yeni yıla orada girin. Denize baka baka...

2022 yılında hayat mottom şu, çok kayıplarım oldu. Her şey ne kadar boş demeyeceğim elbette. Yaşarken, başınızda nasıl bir sorun olursa olsun, çözülemeyecek kadar değilmiş. İnsan, hayatta bu sorunların üstünde gelecek bir tecrübeyi, en yakınlarındaki kaybedince anlıyormuş meğer...