Ersin Süzer

Ersin Süzer

esuzer26@gmail.com

Tüm Yazıları

Danış Ulaç, adını Bodrum’da kendi adını verdiğini ocakbaşıyla duyurdu. Gündoğan’daki ocakbaşı gündüz plaj akşam ise restorana dönüşüyordu. Danış, üç yaz içinde kendini Bodrum’da ispatladı. Gerek kebaplarının kalitesi gerekse de servisiyle Bodrum’un en gözde kebapçılarından biri oldu.

BABA-OĞUL ARNAVUTKÖY’DELER

Bodrum’dan İstanbul’a

Geçtiğimiz kış Arnavutköy’deki eski Eftalya’nın yerinde Danış’ı açmak için kolları sıvadı. Tadilat ve izin süreleri uzayınca, geçtiğimiz kışın açamadı mekanını. Bu kış ise, Bodrum sezonu biter bitmez Danış İstanbul’a “Merhaba” dedi.

Haberin Devamı

Kahvaltıyla başlıyor

Danış Arnavutköy’de hayat sabah kahvaltıyla başlıyor. Tamamen yöresel ürün kullanarak hazırlıyorlarmış kahvaltıyı. Danış neredeyse tüm gün açık kahvaltı sonrası öğle servisi akşama kadar devam ediyor.

BABA-OĞUL ARNAVUTKÖY’DELER

Yemekler oğlu Berat’a emanet

Ortaya karışık meze tabağı söyleyin. Etler gelene kadar sizi götürsün. Lahmacunu eğer geceye de devam edecekseniz yarım yarım paylaşın. Masaya gelen etler hepsinin lezzeti tamamdır. Ağırlıklı olarak kuzu eti servisi var. Şimdi kuzu deyince ağır bir et aklınıza gelmesin hepsi doğuda yediklerimiz gibi çok lezzetli. Benim için Danış’taki sürpriz Berat oldu. Meğer Danış’ın oğlu mutfağın başındaymış. Tanışana kadar haberim yoktu. 20’li yaşlardaki Berat giymiş önlüğü tüm gece mutfakla salon arasında mekik dokudu. Tek tek tüm masalarla ilgilendi. Neredeyse tüm yemek siparişlerini kendisi aldı. Berat böyle çalışmaya devam etsin, adını daha çok duyarız.

Müzikler tamamdır

Danış özünde kebapçı olsa da çalınan müzikler size alıp götürüyor. Son dönemde kebapçı da olsanız ne çaldığınız çok önemli. Şimdilik sadece birkaç kebapçı müziğin önemini anlamış durumda. Danış da bunlardan... Müziğe önem vererek ne kadar doğru bir iş yaptığının farkında. Böylelikle hem yemek keyifli geçiyor hem de yemek sonrası Danış’ta eğlence başlıyor. Tam olarak kulübe dönmese de kararında bir eğlence ambiyansına sahip oluyor.

Dağ sezonu yarın başlıyor

BABA-OĞUL ARNAVUTKÖY’DELER

Dağ turizmi için kar lazım, birçok dağda henüz kar kayak yapacak düzeye ulaşmasa da oteller sezonu açıyor.

Haberin Devamı

*Hafta sonu Polat Palandöken’deki Momo, DJ Valeron’la kış sezonunu açacak. Geçtiğimiz yaz Çeşme’de binlerin katıldığı partileri festival tadında geçiren Momo bu kış da çok uzaklarda, Erzurum’da eğlencesine devam ediyor. Burak Beşer’in Momo’su bakalım Erzurum’da Çeşme etkisi yapacak mı?

Geçtiğimiz hafta dağ otellerinden söz etmiştim.

*Palandöken’deki Dedeman’ı unutmuşum. Kayak hocası yazdı bana, “En eski otellerden birini nasıl unuttunuz?” diye... Haklısın hocam, Dedeman Palandöken’in klasiğidir.

*Sway Otel’de bu hafta sonu Ezgi Yelen ve Cielo sahne alacak. Sway de eğlenceye yönünü dönmüş durumda. Anlaşılan bu kış Palandöken en eğlendiren dağ olacak. Dağdaki oteller eğlendirmekten yana çok kararlılar.

Şehirde neler oluyor?

BABA-OĞUL ARNAVUTKÖY’DELER

*Şehrin tüm AVM’leri ışıl ışıl, yeni yılın havasına girmek istiyorsanız herhangi birine gidin biraz vakit geçirin. Havanız değişsin.

*Four Seasons’ta yeni yıla kadar yılbaşı marketi kurulmuş durumda. Hatta geceleri konser de var. Yarın akşam Zeynep Bastık çıkacakmış sahneye. Boğaz’da hem yeni yıl alışverişi yapıp hem de konser izlemek keyifli olabilir.

Haberin Devamı

*Kışın Bodrum’u sevenlerdenseniz, Mett Otel’in pazar günlerinde hazırladığı uzun kahvaltıya gidin derim. Uzun uzun oturun Bodrum’da tadını çıkarın.

*Nişantaşı’ndaki Gizia’ya akşamüzeri uğrayın. Yılın son haftasında Nişantaşı’nın tüm göbeğinde vakit geçirin. Modunuz değişsin. İşletmecisi Recep Sivriburun’la da tanışmayı ihmal etmeyin.

*Etiler Çamlık’ta klasik bir restoran var. İzzet Ekşi’nin sahibi olduğu Çamlık Ocakbaşı. Adını duymadıysanız duydunuz. Gitmediyseniz de bir not edin telefonunuza ilk fırsatta gidin.