Ersin Süzer

Ersin Süzer

esuzer26@gmail.com

Tüm Yazıları

Klasik balık restoranlarının çok uzağında... Mostra var, ama mezesi çok az. Öyle önceden meze tabağı gelmiyor. Şimdilik sayıları bir elin parmağı geçmiyor. Ama geliyorlar, balık restoranlarında çağ atlatacaklar. Onlar kendilerine ‘Deniz Ürünleri Restoranı’ diyorlar. Daha globallerle, suşi de servis ediyorlar, levrek carpaccio da… Sadece deniz ürünlerinin servis edildiği fine dining bir restoran diyebiliriz. Mezeleri kendilerini göre yorumluyor. Farklı bir lezzet sunuyorlar. Ne seçerseniz seçin, hepsi uzun uzun çalışmış tabaklar... Tam şehre dönüşün başladığı şu günlerde, Four Seasons Bosphorus’taki Aqua’dayım. Gelin bu yeni nesil balık restoranları bir çırpıda size özetleyeyim.

Haberin Devamı

BALIK RESTORANIN ÇAĞ ATLAMIŞ HALİ NEREDE

Müzik stilleri dünya müziği.

Balık mostrasından istediğiniz balığı seçiyorsunuz.

Mönüsü öyle kalabalık değil.

Tüm mönü tamamıyla deniz ürünleri ağırlıklı.

Suşi de var, deniz levreği de.

Servis tam bir fine dining. Üst düzeyde.

İddiam şu ki, belirli bir kesimin balıkçı alışkanlığı değişecek. Özellikle İstanbul’da sayıları çoğalacak.

Elleri kolları kınalı bebek

90’ların gençliği iseniz, birazdan kimden söz edeceğimi hemen anladınız değil mi? 90’lı yıllar, Türkiye’de pop müziğin altın çağıydı. O kadar çok isim çıktı ki, saymakla bitmez! Geçtiğimiz gün Zafer Bayramı’nda Four Seasons Oteli’nin terasındayız. Sahnede Demet Sağıroğlu var. Gençliğimizin starını çok uzun yıllar sonra canlı dinledim.

Kulaklarımın pası silindi.

Gençlik yıllarıma döndüm.

Geceye uygun kırmızı kıyafetine bayıldık.

Otele helal olsun starları dinleme şansı verdiği için…

Bir çırpıda Çeşme’nin yaz raporu

Yaz sezonu bitti bitiyor, bugünlerde sıra tatili dinlenmekten yana kullananlarda artık. Yaz bitiminde hemen Çeşme’nin bu yazki yıldızlarını açıklayalım.

Beach’in yıldızı Momo Beach Dalyan: Hiç şüphesiz bu yazın Çeşme’deki starı geleni gideni, gün batımı başlayıp gece de devam eden partileriyle Momo oldu. Festival tadındaydılar. Uzun zamandır bir beach’e bu kadar talep olduğuna şahit olmamıştık.

Denenmeyeni deneyen Cabbar: Türkiye bugüne kadar denenmeyeni deneyip, binlerce kişiye hem kebap yedirip üstünü gece kulübü yaparak eğlendirmeyi başardıkları için Cabbar Port, Çeşme’nin yıldızı oldu.

Haberin Devamı

Yazın gizli star oteli Manastır: Bu yaz o kadar çok kişiden duyduk ki ismini! Resmen tatilcilerin gizli cenneti oldu. Alaçatı’nın otel kategorisinde en çok kendinden söz ettiren yeri oldu.

Dekorasyon yıldızı İkon Beach: Mimar Ali Türker ilk kez bir beach tasarladı. Yazın son deminde açıldı ama dekorasyonuyla sosyal medya fenomeni oldu İkon Beach. Önümüzdeki yaz adını daha çok duyacağız.

Eller havaya eğlencenin yıldızı Esnaf ve Limon Köyiçi: Bu iki mekan, Çeşme’nin gerçek starları. Öyle ki önce bu mekanlar günler öncesinden doluyor. Yaz boyu o kadar çok aramak zorunda kaldım ki! Çeşme’nin en eğlendiren iki yeri…

BALIK RESTORANIN ÇAĞ ATLAMIŞ HALİ NEREDE

Gece kulüplerinde meşale tehlikesi

Gece bir yarısında tıpkı Miami’deki gece kulüplerinde olduğu gibi tüm mekanda aynı anda meşaleler yanıyor. Tam bir görsel şölen. Hele ki sosyal medya için bulunmaz bir nimet. Ama bir o kadar da tehlikeli. Herkesin üstü başı meşale yüzünden delik deşik oluyor. Allah muhafaza bir yangın çıksa! Şu meşale trendini bitirseniz mi acaba? Başka bir şov mu bulsanız mekanlarınıza?