Ersin Süzer

Ersin Süzer

esuzer26@gmail.com

Tüm Yazıları

Son yıllarda yurt dışında tanınmış birçok restoran Türkiye’de şubelerini açtı. Özellikle pandemiden sonra yabancılar markaların gözdesi Türkiye oldu. Uluslararası birçok marka Bodrum ve İstanbul’da hizmet vermeye devam ediyor. Bu markaların aralarında daha önceki yıllarda Türkiye’ye gelenler de var, Nobu Bodrum’a geldi ve kapandı. Baran Süzer Nobu’yu yeniden Türkiye’ye getirdi. Hem İstanbul’da hem de Bodrum’da mekanı açtı.

CİPRİANİ YİNE YENİ YENİDEN

Geçtiğimiz Cuma akşamı da Cipriani yeniden İstanbul’a “Merhaba” dedi. Cipriani yıllar öncede İstanbul’a çok havalı bir giriş yaptıysa da ömrü o kadar uzun olmamıştı. Ani bir kararla da kapanmıştı. Cipriani’yi yıllar sonra bu kez Nusret getirdi, Nişantaşı’ndaki kendi otelinin içinde açtı.
Cipirani’nin ikinci İstanbul çıkarmasında bu kez arkasında Nusret gibi fenomen var. Lokosyan olarak İstanbul’un en iyi yerinde açıldı. Bu kez başarılı olacağını düşünüyorum.

Haberin Devamı

CİPRİANİ YİNE YENİ YENİDEN

Baş döndüren etkinlik

CİPRİANİ YİNE YENİ YENİDEN

Bu ayın başından itibaren Kültür ve Turizm Bakanlığı öyle bir festivale imza attı ki... İstanbul bugünlerde buram buram sanat kokuyor. Ekim ayının sonuna kadar Beyoğlu ve çevresinde nerdeyse her saat sanat adına bir etkinlik var, Beyoğlu Kültür Yolu sayfasından tüm etkinlikleri takip edebilirsiniz. Mutlaka size göre bir şeyler vardır. Kendinize biraz vakit yaratın, sanattan uzak kalmayın. Bu kadar dolu dolu bir festival hazırladığı için Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy’u tebrik ediyorum. Bakan göreve geldiği günden bu yana hiç durmuyor.

Lezzet festivalleri iyi güzel de...

Her şehir kendi yemek kültürünü anlatmak ve tanıtmak için festival düzenlemeye başladı. Öylesine ki özellik doğudan her gün mis gibi yemek kokuları geliyor. Öylesine iştah kabartıyorlar ki kebap sevmeyenler bile kebap yedirtecek kadar. Fakat bakıyorum da sürekli aynı mekanlar öne çıkarılıyor. Tamam anlıyorum o mekanlar gerçekten iyiler. Koca şehirde sadece birkaç restoran mı var sadece? Festival yapanlara söylüyorum, içeriği zenginleştirmelere lazım.

Esnaf aynı yerinde açılıyor

CİPRİANİ YİNE YENİ YENİDEN

Geçtiğimiz yazı Alaçatı’da geçiren Esnaf, yuvasına geri dönüyor. Maslak’ta hayat bulan ve İstanbullulara kendini çok sevdiren Esnaf, doğduğu yerde bu Perşembe’den itibaren yeniden hizmet vermeye başlıyor. Sahibi Atilla Bingöl’le konuştum, Esnaf’ı tamamen yenilemişler. Yenilenmiş Esnaf hem daha sıcak hem de daha samimi olmuş. Yemekleri de elden geçiren Esnaf’ın yeni halini çok merak ediyorum. Perşembe gecesi Esnaf’ın eğlencesine dahil olacağım. Erkenden eğlenip evlere dağılmak istiyorsanız mekana gidin derim.

Haberin Devamı

CİPRİANİ YİNE YENİ YENİDEN

Sultanahmet’teki Avlu

CİPRİANİ YİNE YENİ YENİDEN

Geçtiğimiz Pazar Akşamı Four Seasons Otel’inin içindeki Avlu Restoran’daydık. Şef Özgür Üstün öyle bir menü hazırlamış ki, Türk yemeklerini modernize etmiş. Öyle zorlama bir modernize değil. Asıl reçetelerine sadık kalarak yapmış bu yeniliği. Tüm yemeklerin lezzetleri yerli yerinde, sunumları birer tablo gibi adeta. Şahane kuzu şaşlık ve küşleme yedik tarih kokan Avlu’da. Burayı ve oteli cuma günü tüm detaylarıyla anlatacağım, ne hikayeler var.