Ersin Süzer

Ersin Süzer

esuzer26@gmail.com

Tüm Yazıları

Sabahları dalga sesiyle uyanmak isteyenlere sesleniyorum. Son birkaç gündür her sabah kıyıya vuran dalganın sesiyle güne başlıyoruz. Eski bir köy evindeyim, deniz resmen evin içinden geçiyor, minik bir terası var, hemen dibinde de deniz... Böyle bir bünyede şu etkileri yapıyor:

Gün doğumuyla güne başlıyorsunuz.

Uyanır uyanmaz kendinizi denize atıyorsunuz.

Anlık tüm dertleri unutmanızı sağlıyor.

Resmen huzur veriyor dalga sesi.

İÇİNDEN DENİZ GEÇİYOR

Gölköy’deyim 2000’li yılların gençliği bugünlerin holding patronlarının çok iyi bildiği esfane Havana Beach’in olduğu yerdeyim. O zamanlar bu eski köy evinin farkında bile değildik. İrfan Kuriş ve oğlu Can Kuriş burayı Flamm yapmasa halen de bilemiyorduk. Baba-oğul burayı alıp hem otel hem beach hem de restorana dönüştürdüler. İyi ki de dönüştürmüşler, iddia ediyorum Türkiye’de bu kadar denizin içinde hissedeceğiniz başka bir yer yok. Öyle aşırı lüks mü? Değil, doğal mı doğal ben hayran kaldım. Kendinizi şımarmak istiyorsanız ne yapın edin bu köy evinde birgün geçirin. Ne demek istediğimi çok iyi anlayacaksınız.

Haberin Devamı

Fiko en doğrusunu yapıyor

Hafta içi Yalıkavak’taki Fiko’dayım. Bodrum’da uzun süre kalanlar et hasreti çekerler. Nedense Bodrum’da iyi et yapan restoranların sayısı bir elin beş parmağını geçmiyor. Fiko o kadar lezzetli et yapıyor ki, parmak yedirtiyor. Fikret Aydoğdu neredeyse tüm yazı Doha’da açtığı yeni yerinde geçiyor. Yalıkavak’taki Fiko’ya öyle bir temsilci koymuş ki onun tabiriyle “Yok böyle bir şey...” Restoranın müdürü Ali Kemal Kantar, giderseniz mutlaka tanışın, rica edin tüm yemeği o yönetsin.

İÇİNDEN DENİZ GEÇİYOR

Fiko aslında ocakbaşı ama ambiyansı ve çaldığı müzikler sizi eğlenceye hazırlıyor. Enerjinizi hiç düşürmüyor. Çalınan müzik, ezan başlayınca bir anda durdu. İlk defa ezan okununca bir mekanın müziği kapattığına şahit oldum. Fiko en doğrusunu yapıyor. Kocaman bir alkış Fikret Aydoğdu’ya.

Ruby Mare’de durum ne?

Benim kafamı karıştırıp durdular. Kim patron, kim DJ, kim işletmeci? Ali Ünal’ı aradım; “Artık patron oldum” dedi. Ali Sayar da “İşletmeciyim aynı zamanda DJ’im” dedi. Ruby Mare’de hiyerarşiyi de öğrenmiş oldum. Geçtiğimiz pazartesi gecesi uğradım. İçerisi ağzına kadar dolu. Bu tarihte hatfa başı Bodrum’da bu kadar dolu bir yer bulmak zordur. Ali Sayar resmen DJ kabininde dükkanı yönetiyor. Bu arada şahane müzik çalıyor. Sayar’ın DJ’liği, Ruby kapanana kadar kalmamızı sağladı.

Haberin Devamı

İÇİNDEN DENİZ GEÇİYOR

Kahraman’ın ahtapotu ve kalamarı

Yalıkavak’taki Kahraman’a uzun yıllar sonra ilk kez gittim. Orta yaş ve üzerinin müdavimi olduğu Kahraman’a bir uğrayın. Izgara kalamar ve ahtapotu masanızı isteyin. Tadına bakınca neden bu kadar ısrarcı olduğumu anlayacaksınız.

Olmadı Cabbar!

Cabbar müşterinin her zaman haklı olduğunu unutmuş?

Yakın arkadaşım çocuklarının doğum gününü kutlamak için Cabbar’ı seçti. Sabah kahvaltısıyla doğum günlerini kutladı. Buraya kadar her şey şahane, ta ki hesap gelene kadar. Anlaştığı rakamla doğum gününe gelenler arasında fark çıkınca, duruma itiraz etmiş. Cabbar ne dese beğenirsiniz; “Gelin güvenlik kameralarına bakın kaç kişinin geldiğine...” Serkan Koca böyle bir hata yapılmasına izin vermez. Unutayın müşteri her zaman haklıdır.