Ersin Süzer

Ersin Süzer

esuzer26@gmail.com

Tüm Yazıları

Son yılların otelcilikteki en olumlu trendi ‘Art Hotel’ stili. Sanatla, konaklamanın birleştiği oteller. Türkiye’de de sayıları gün geçtikçe artıyor. Sanata kucak açan oteller, bazıları bunu göstermelik bile yapsa da sanata verdikleri katkıdan dolayı tebriği hak ediyorlar. Ama içlerinde bir otel var ki gerçekten helal olsun dedirtiyor kendine. Daha otele girer girmez, modern bir müzeye ziyarete gelmiş gibi oldum. Her köşesinde ayrı bir sanatçının eseri, kafamı nereye çevirsem başka bir sanat eseriyle karşıma çıkıyor. Resmen bir sanat galerisi gezer gibi tam iki saat boyunca oteldeki eserleri seyre daldık.

Haberin Devamı

İçinden sanat geçen otel

Gez gez bitmedi

Öyle başarılı eserleri bir araya getirmişler ki, bize son zamanların en keyifli anlarını yaşattı. Four Seasons Bosphorus Hotel. Sanata, sanatçıya bu kadar kucak açtığı için kendilerini ayakta alkışlıyorum. Resmen hayran kaldık. Burada kalmasanız bile, mutlaka Four Seasons bir uğrayın, ruhunuzu dinlendirin derim. İlk fırsatta yeniden ziyaret gideceğimi de şimdiden beyan ediyorum.

İçinden sanat geçen otel

Şaşkınbakkal’daki Günaydın

İçinden sanat geçen otel

Geçenler Günaydın’ın Şaşkınbakkal’daki şubesindeydik. Yağmur Anadolu Yakası’na bambaşka bir güzellik katıyor. Özellikle sahil hattında. Günaydın da tam sahilde konuşlanmış durumda. Günaydın’ın aslında etleriyle öne çıkan bir yer olmasına rağmen öyle bir fıstıklı kebap yedik ki, siz de bir deneyimleyin derim. Başka bir tat yaratmışlar.

Kalpazankaya’da ‘Kuzu Tandır’

İçinden sanat geçen otel

Tam bir aile işletmesi, 2002 yılından baba Erdoğan Bucak’ın vefatında sonra oğlu İsmail Bucak’ı işletiyor. Burgaz Ada’nın en popüler restoranı. Öyle çat kapı gidip yemek yiyemezsiniz. Özellikle hafta sonu mutlaka bir arayın yer yaptırın derim. Aslında burası balık restoranı olmasına rağmen öyle bir kuzu tandır yapıyor ki; Kapanın elinde kalıyor. Bucak’a sadece kuzu yemeğe gidenler var. Aklınızın bir köşesine yazın derim.

Acarkent’teki Bonamade

İçinden sanat geçen otel

Beykoz’da Acarkent’teki öyle bir mekan yapmışlar ki, günü her saati gidilesi bir yer. Farklı bir stili var.

Ben kahvaltı için gittim. Ekşi maya ekmeklerine, bayıldım. Mönüsünü özenle hazırlamışlar, bu lokasyonun en favori adreslerinde biri. Kahvaltısını deneyin derim.

Haberin Devamı

Bodrum’un yıldızları

İçinden sanat geçen otel

*Modern meyhaneler son yılların en trend işletmeleri. Aslında İstanbul merkezli olan 5 Masa bu yaz Yalıkavak’ın yıldızı oldu. Yer bulmak tüm yaz boyunca imkansızdı. Özellikle tüm servis personelinin bir anda işi gücü bırakıp şarkı söylemesini tüm tatilciler çok sevdi.

*Gölköy’deki Orkide Balık hiç tartışmasız Bodrum bu yaz en iyi balıkçısı oldu. Deniz kenarındaki aile işletmesi Orkide’de yer bulup yemek yiyen kendini şanslı saydı.

*Türkbükü’ndeki Miam, bu yaz bence Bodrum’un yemeğin çok eğlencesiyle adında en çok söz ettiren yeri oldu. Miam bu yaz resmen sokağa taştı. Kimseyi kırmamak için çok çaba gösterdiler.

*Alya’nın önlemez yükselişi Boaz Yalıkavak’ta şans getirdi. Sezon için talihsizlik yaşasa da Boaz canlı müziğin parlayan yıldızı oldu.