Ersin Süzer

Ersin Süzer

esuzer26@gmail.com

Tüm Yazıları

Hafta sonu hepimizi şaşırtan bir yerdeydik. Bir kere önce mutfak şefi Veysel Eren ve ekibini tebrik edelim, bizi bu kadar şaşırttığı için. Sonra konuya gireyim. Yer Balmumcu, İstanbul’un tam göbeği, şehrin tepesi. Öyle bir manzaraya sahip ki şehir ayaklarımızın altında resmen.

İSTANBUL’UN ŞAŞIRTAN RESTORANI

Nerede miyiz? Polat Renaissance Bosphorus’dayız. Tam bir şehir oteli aslında. Hani hem şehrin göbeğinde olayım her yere rahatça ulaşayım hem de işime gücüme bakayım diyorsanız. Burası nokta atışı olur.

İSTANBUL’UN ŞAŞIRTAN RESTORANI

Odaların birçoğu Boğaz manzaralı olunca, odanın seyir zevki katlanıyor ve çok cazip hale geliyor. Haliyle burada konaklayanlar odada daha çok zaman geçiriyor.

Haberin Devamı

Otelin çatı katındaki öyle bir restoran var ki bence bunca yıldır resmen hakkı yenmiş gibi. Bir kere gece bambaşka bir manzarası var. İstanbul resmen ışıldıyor.

Türk mutfağı ağırlıklı bir menüsü var. Araya dünya mutfağından yemekler de serpiştirilmiş. Otelin kendi restoranı olmasına rağmen yemeklerin kalitesine şaşırmamak elde değil. Gerçekten değme fine dining restoranlara taş çıkarır. 212 Restoran, İstanbul’un adı çok duyulmasa da gerçekten önemli restoranlarından biri. Varsın adını çok duymayın. Ama kendinize zaman ayırın mutlaka burayı gidin ve yemek yiyin. Ne demek istediğimi o zaman çok daha iyi anlayacaksınız.

Port’taki Kiva

İSTANBUL’UN ŞAŞIRTAN RESTORANI

Aslında burayla ilk tanışmam Bomonti Ada’da oldu. Buranın en farklı mekanıydı, hem yemeği hem de ambiansıyla. Galataport’a gelince de değişen bir şey olmadı. Galatoport’un en farklı mekanlarından biri Kiva.

İSTANBUL’UN ŞAŞIRTAN RESTORANI

Geçtiğimiz hafta bu fark yaratan yerdeydik.

-Duvarları Ara Güler’in eserleriyle dolu

-Mezeleriyle ön planda. O gece önümüzde tek bir boş meze gelmedi. Hepsi özenle hazırlanmıştı. En basit mezeyi bile özenle hazırlayan yer, günün sonunda başarılı oluyor.

Bunu her defasında söylüyorum nedeni çok basit mezeler bile bazen o kadar özensiz hazırlanıyor ki, mezeden başka her şeye benziyor.

-Ciğer ve Mantarlı karidese dikkat edin. Bu iki tabakta lezzet patlaması var.

-Müzikler yüzde yüz Türkçe ne çok ağdalı ne de çok popüler. Tam kıvamında.

Haberin Devamı

-Kiva bir alışveriş merkezinde olmayacak konseptiyle bambaşka bir başarı yakalamış durumda.

Üzerine gerçekten iyi servis ve tüm anlattıklarıyla eklenince, ortaya bir daha gidilesi bir yer çıkmış. Evet Kiva’ya bir daha gider miyiz?

-Kesinlikle gideriz.

Nasıl bir havadır

İSTANBUL’UN ŞAŞIRTAN RESTORANI

Resmen bahar havası yaşıyoruz. İnce bir montla sokakta üşümüyoruz. Kışın ortasındayız, tir tir titrememiz gerekirken daha doğru dürüst kışlıkları da giyemedik. Sizce kar yağacak mı İstanbul’a özlemedik ki kar yağmasını?

İSTANBUL’UN ŞAŞIRTAN RESTORANI

Hava böyle olunca hafta sonu neredeyse tüm Beşiktaş ilçesini yürüyerek turladık.

-Ortaköy’de Merkez Büfe’de çok iyi döner ve ayran var. Benden söylemesi

-Ortaköy’deki Kumpirciler hepsi tek tip olmuş, tabelasına kadar hepsi bir örnek. Çok iyi olmuş şimdi hem göze hem de damağa hitap ediyorlar.

-Midyeci Ahmet caddenin karşı tarafına dükkan açmış. Caddenin sağı solu midyeci olmuş.

-Beşiktaş’taki kahvaltıcıların olduğu sokak sabahın erken saati olmasına rağmen o kadar kalabalıktı ki yürüyemedik. Yürüyemediğimiz sokakta haliyle bir yere oturup, kahvaltı da yapamadık.

Haberin Devamı

-Gündüz Feriye’nin haline çok beğendik. Feriye, akşam olduğun kadar gündüz de çok keyiflisin.